Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

Nalezljive otroške bolezni

Default avatar

1972

Zanima me, če je kakšen starš tukaj gor, čigar otrok je prebolel kakšno od nalezljivih otroških bolezni; mumps, ošpice, rdečke, oslovski kašelj, norice, meningitis...koliko je bil takrat star in kako ste se s tem spopadli?

Prijeten večer.
Default avatar

šojica

norice pri dobrem letu in pol - razen enodnevne vročine je bilo čisto vredu. Bilo je v začetku poletja in mala je lahko skakala zunaj - pred hišo, nič kaj dosti ji ni manjkalo, le v družbo je nismo peljali. Tudi srbenje ni bilo pretirano.
Default avatar

andromea

Hčerka norice pri mislim da 4 letih, sin pri 2, je bilo kar hudo, vročina, norice POVSOD, full jih je srbela. sin je takrat še bil v plenicah, kar je bilo še hujš...
Smo jih umili z mlačno vodo z dodatkom sodebikarbonat, in mazali z cinkovo mazilo. Claritin proti srbenju ni prav nič pomagalo!
Default avatar

assya

Saj proti marsikateri bolezni, ki jih naštevaš, zdaj cepijo, mar ne?
Socer pa je moja hči prebolela norice pri dveh letih, imeli smo srečo, brez vročine, z malo pikami, brez srbenja. Doma je bila en teden. Ponavadi norice dobijo v vrtcu, nekaj časa krožijo, potem je pa ok.
Default avatar

Skr bna

Jaz sem prebolela mumps (6 let) kljub cepljenju, mož ošpice (okoli 5. leta, če se prav spomni) kljub cepljenju in to kar hudo obliko, je bil v bolnici, moja mama in obe teti ošpice (predšolska doba, takoj po vojni), mumps ter oslovski kašelj (nekje okoli 12. leta), vse brez posledic. Norice sem imela obupne okoli 8. leta, bula pri buli, rdečke še kot dojenček, z ostalim mi je bilo prizanešeno.

Imam prijatelja, ki je pri 18. letih zbolel. Najprej so ugotovili angino, pa AB kao ni prijel, nato so menjali AB, pa tudi drugi ni prijel. Fantu je otekal vrat, bezgavke, šele ko so začele otekat tudi bezgavke po telesu, so posumili na mumps. Ampak saj je bil cepljen! Diagnoza in zdravljenje je bilo žal prepozno in fant je ostal sterilen, ker je mumps prebolel v najbolj nevarni dobi med 15. in 25. letom in bil neustrezno zdravljen. Zaradi cepljenja so na mumps pomislili absolutno prepozno.

Ne vem, če lahko meningitis prišteješ med klasične nalezljive otroške bolezni, ga je pa več vrst, ena izmednjih je lahko posledica zapleta prebolevanja mumpsa ali ošpic, lahko je tudi eden od stranskih učinkov cepljenja proti tema dvema boleznima.
Default avatar

1972

Saj to je tisto, ogromno otrok oboli kljub cepljenju Skrbna.
In če potem pomisliš, ali otroka sploh izpostaviti tako hudim stranskim učinkom. Mi se zdaj odločamo in slišim, da je bilo zadnja leta v Slo ogromno primerov oslovskega kašlja pri CEPLJENIH OTROCIH?!?!
Poleg tega so vse bolezni ozdravljive in so nevarne le za podhranjene otroke!!
Default avatar

Pika!!!

Norice sem prebolela jaz pri 18. letih - bilo je grozno, vročina, pike po vsem telesu, srbečica. Posledica dolga leta huda slabokrvnost-ki so jo predpisli praj posledici noric.
Dobila pa sem jih od nečaka (3leta), ki je imel uradno le eno piko in torej sploh ni bil bolan - so pa jih imeli njegovi v vrtcu.
Kot otrok sem prebolela tudi hudo obliko oslovskega kašlja.
Moj triletnik za enkrat ni imel ničesar od naštetega.
Pika!!!