Palačinke
Tudi jaz imam staro ponev samo za palačinke, nič ne kompliciram s testom, dam pa vanj malce pecilnega in obvezno mehko moko. Orehov nadev, eurokrem, marmelade, …
Delam po občutku, ne preredko, ne pregosto.
Pečem jih v navadni ponvi (samo za palačinke) na staromoden način.
Na ponev kapnem tri kapljice olja, segrejem in vlijem maso za palačinke, obrnem in to je to… (lahko tudi na maslu ali olivnem olju..)
Namažemo pa največkrat z nutelo, dobro marmelado (marelica, jagoda), zavijemo in potresemo s sladkorjem v prahu ali polijemo s “sladkim grehom”…
Maso naredim iz:
– jajc
– mleka
– coca cole
– cimet
– moka
– ščepec soli in ščepec cukra
Masa mora bit gosta po občutku, nikoli ne delam po receptu.
Spečem jih v taflonski ponvi, na 2-3 kapljicah olja.
Nato jih namažem z raznimi okusi marmelade ali z nuttelo. Včasih zraven pošpricam s sladko smetano.
LP
Tudi meni niso nikakor šle od rok, pa se jih je enkrat lotil peči moj, uspele so odlično! Ne vem, kako mu uspe, da so tako tanke, rahle…, zato se raje ne trudim. Od takrat jih enostavno peče on in letos za rojstni dan smo mu z otrokoma kupili posebno ponev za palačinke. Sicer je z njo kar zadovoljen, ampak pravi, da so mu bolje ratale na navadni počrneli ponvi. Ker pa je imela zvito dno, ni šla na steklokeramično ploščo. Aja, maso naredi pa po občutku, vedno da vmes malo Radenske, verjetno je v tem skrivnost, pa maso vedno pusti počivat kako uro! Čeprav sem tudi jaz delala tako, pa niso preveč dobro uspele. Naš najljubši namaz: nutella s skuto. Dober tek!