Starševski čvek

kaj uporabljate tiste z nečisto kožo?

Default avatar
Pri 31 ih še vedno zamašene pore.... če pustim pri miro, ok, če kaj čaram, se koža vname....mozolji, flekci, brazgotine pa še od prej.... (kakšen puder priporočatež?)

po parih mesecih mi bo končno uspelo h kozmetičarki, zanima pa me, kakšno kozmetiko uporabljate?? meni je trenutno vsega zmanjkalo (ananasova krema, tonik od Schellerja) pa me zanima, kaj vam ustreza??

meni se še najbolj pozna, če si privoščim par sadnih dnevov zapored (po sedmih sadnih dneh čudež!) ampak po 1 mesecu pa spet po starem...

l
Default avatar
Pozdrav od sotrpinke iste starosti! Med nosečnostjo je bila koža precej boljša, sedaj pa spet ista pesem. Vsake toliko časa zavijem h kozmetičarki, kjer mi kožo očistijo+maska, ampak ne drži prav dolgo, tam bi me radi pa videli kar vsak mesec (hm, ni časa, pa tudi poceni ni).

Trenutno uporabljam eucerinovo kremo za občutljivo kožo s faktorjem 15 (čudno, ampak mi paše, pa tudi puder gre dobro gor). Puder: max factor colour adapt ali pa vichyjev.

Ja, bolj zdrava prehrana bi tudi meni koristila, ampak dan brez česa sladkega je kot nebo brez zvezd;-)

LP
Default avatar
jaz mam kozmetiko od L'occitane.
Default avatar
Vsakodnevno čiščenje z Nivea milom za obraz, enkrat tedensko peeling in maska Afrodita (proti aknam). Včasih sem bolj, drugič spet malo manj uspešna. Za dnevno nego uporabljam samo "jabolčno" kremo.
Po lastnih izkušnjah na čistost kože precej vpliva količina spanca, prehrana, hormoni in količina popite vode. Strup so pa vsekakor naši umazani nohti, ki tako radi parajo mozoljčke :(

lp, t.
Default avatar
jaz prisegam na Vichy Normaderm, res pomaga
T.
Default avatar
Tudi sama imam podobne težave že odkar pomnim. Trenutno mi zelo ustreza neka kao krema iz sivke od Loccitane. Drugače pa sem uporabljala že vse živo - od Diorja do Niivee. Meni so rekli, da bo bolje po porodu (zaradi hormonskih sprememb), pa je bolje le za malenkost.
Default avatar
Ja, kolekcija iz sivke je za problematičko, mastno kožo....
Default avatar
Ja očitno nas je več takih s podobnimi problemi. Namreč sama imam mešano občutljivo kožo. Čelo, nos, brada bolj mastna. lica in predel okoli oči suha. Pred prvo nosečnostjo sem imela solidno kožo, če sem imela mozolje sem jih imela samo po želu. Ko sem prvič zanosila so se pa začele težave. Čelo sploh ni bilo problematično, amoak se je začel problem na bradi in okoli ust. Baje da je to tipičen predel za hormonske spremembe. no in sem bila celo nosečnost mozoljasta. Po porodu se je s časom stanje spet izboljšalo, potem pa spte poslabšalo. Zdaj ne vem ali se mi hormoni niso vč dali na mesto kot pred porodom ali pa je to posledica stresa, ki ga imam v službi in načina življenja. hrana pri meni ni problem, ker jem zelo zdravo, ne mastno in kar veliko pijem. No in zdaj sem drugič noseča in ne vem kaj bo. Mogoče se bo pa zdaj zadeva izboljšala. Moje izkušnje s kozmetičarko niso pozitivne, ker ne rešijo problema. Ščistijo, vendar se že v enem mesecu ponovno poijavijo mozolji.
Tudi sama sem preizkusila že ogromno krem, od zelo dragih znamk do cenejših. Trenutno sem tudi jaz v fazi, ko si iščem kakšno "super kremo", ampak ne vem če bom uspešna. Ne bi rada plačevala za nič. Slišala sem, da zelo pohvalijo kreme od Justa, tako da bi bila zelo vesela, če bi se katera uporabnica oglasila kako se ji zdi.
Default avatar
Od Welede čistilno mleko, vlažilno kremo, dnevno kremo, nočno kremo. Dobi se v DM. Zadevice nimajo najbolj prijetnega vonja (kot smo navajeni pri kremah), na mojo kožo pa zelo dobro učinkujejo. Vmes sem enkrat šla na L'Occitane, pa se mi je koža po par mesecih zelo poslabšala.
Default avatar
Artistry kozmetika (čistilni gel, čistilni tonik, krema, puder, senčila, šminke,...)
Default avatar
Od Oriflama čistilni gel za umivanje obraza s čajevcem (tea tree), pa korektor in eno tako raztopino za na mozolje iz iste kolekcije. Za razmesarjene dele pa tudi njihovo olje čajevca ki je nekoliko manj močno kot justovo - (to je bilo prenasilno za mojo kožo). Kremo uporabljam samo za predel za okoli oči kjer imam že izdatno porcijo smejalnih gub. Če se namažem kjerkoli drugje koža dobesedno popizdi, ne glede na to kaj dam gor. Pozimi se mažem z Manhattan tekočim pudrom (za najstniške mozolje), sicer pa raje ne. Mozoljev se očitno ne bom nikoli znebila, kljub svojim skoraj štiridesetim letom. Se pa res najbolj pozna če veliko pijem. H kozmetičarki ne hodim, ker mi še za kaj drugega zmanjka financ.
Default avatar
Odkar se mažem z istimi kremami, s katerimi zjutraj namažem mulčke, sem precej bolje, v bistvu čist OK.

Trenutno je to ognjičeva - bubchen, pa ni pretirane razlike do ostalih otroških.

Po uporabi krem za "odrasle babnice" sem bila včasih zrela za k dermatologu, ne samo za h kozmetičarki.

LPM
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Poraženec vidi problem v vsakem odgovoru.
Zmagovalec vidi odgovor na vsak problem.
Default avatar
Schellerjev tonik z belim čajem, Oriflamov gel za umivanje z borovničkami, za mozolje in ogrce Differin (na recept). Kreme za obraz poleti ne uporabljam, mi zadošča tonik. Uporabljam edino kremo okrog oči od Avona. Pozimi 24h hidratantna Avonova krema ali pa Garnier Fresh za normalno kožo. Ti dve kremi sta obe nekomedogeni, zato ne mašita por in ne povzročata nastajanje novih ogrcev.

Tukaj je pa še en dober link, kjer si lahko več prebereš o kremah, pudrih...
Default avatar
Jaz imam Garnier Fresh za mešano kožo.
Default avatar
Artistry je dober, samo obstaja kar nekaj boljših in veliko cenejših alternativ.
Default avatar
Jaz sem bila obupna, veliko denarja pustila pri kozmetičarki in privat dermatologu - po dveh porodih stanje nič boljše, pred menstruacijo prav porazno. Stara 33 let, koža slabša kot v puberteti.

Sedaj imam čisto kožo, ker že pol leta jemljem kontracepcijske tablete, kozmetiko pa uporabljam od Elizabeth Arden, ter puder proti mastni koži Juvena.

Ampak najbolje so mi pomagale tablete.
Default avatar
La prairie zelena linija za mastno kožo.