Forum.Over.Net

Starševski čvek

najstniki in seks - 2. del

Default avatar

TinkaraC

Predvčerajšnji film na POP TV nas je očitno razgrel, debate so bile včeraj hude tudi pri nas doma in s prijateljicami :)

No, jaz imam za vas eno resnično:
Deklica, stara 16 let, gre že drugič na splav. Medicinska sestra ji reče, da sicer se ne strinja, da sploh seksa tako mlada, ampak, naj vsaj kondome uporabi. Odgovor: Kondomi stanejo, splav ne.

No, to pa me je včeraj pognalo v bes ... in kje so tu starši? Po 16. letu ni potrebe, da medicinsko osebje obvešča starše o splavu.
Toliko o tem.

Veliko sem razmišljala o temi in mislim, da smo kar nekaj zanimivih zaključkov dobili:
1. da je treba otroke informirati o varni spolnosti, da spolnosti ne tabuiziramo
2. da jim je treba postaviti (normalne) meje in biti vključeni v njihovo življenje (vedeti, kje so in s kom so, se zanimati zanje, ne pa se vtikati vanje)
3. da jih je treba zaposliti (iz dolgčasa zraste največ neumnosti)
4. da jih je treba učiti o odgovornosti (in to od malih nog), kajti seks ni samo tema sama po sebi, odnos do telesa in do takih stvari kot so seks, droge, alkohol itd. so stvari, pri katerih je velik poudarek do odgovornosti do samega sebe
5. da odpremo oči in se sprijaznimo s tem, da je drugače, kot je bilo v naših časih, še vedno pa "prilika dela tatu", kar pomeni, da lahko vplivamo vsaj na to, da ne bo preveč "prilik", a ne?

še kaj?
Debata je bila dobra, a ne? Sem se prav zamislila nad vsakim odgovorom, četudi kak ni bil po mojem okusu.

Jaz bom samo še se vtaknila v debato o 15-letnici in 30-letniku - sama bi potegnila črto in tistega 30-letnika poklicala na en resen pogovor. ČE ima dekle res rad (denimo, idealen scenarij), jo bo počakal - s seksom, mislim. Če je zrel in odgovoren, bo vedel, da to neka mimogrede zadeva, pač pa se bo potrudil, da bo dekletu njegovega srca najlepše in - to pomeni tudi, da bo duševno dovolj zrela - pri 15. gotovo ni, telesno in hormonsko pa morda res je. Ampak to je moje mnenje, kdo bi ravnal drugače.
Glede na to, da sem sama stara 30 in če bi si izbrala 15-letnika, me zanima, kaj bi rekli njegovi starši ... ja, natanko tako, zdaj pa zmajete z glavo ...
T.
Default avatar

Primož

Tina,

dobra tema ja,

in še moj pripsevek, kaj naučiti otroke:

1. Samospoštovanja
in
2. Dela.

dragi moji, mladi dones nimajo odnosa do dela. Vsi mislimo, da jih moramo voziti v šolo in na tisoč aktivnosti,d a bodo ja čimbolj pametni in bodo lažje študirali in seveda imali čimboljšo izobrazbo, ker bodo tako lažje dobili službo in veliko denarja.

No naj vam povem, da tudi z največjo izobrazbo ne bo možno dobiti dela. če pa boš znal delati, boš lahko vedno - delal.

In danes mladi resnično ne znajo poprijeti za nobeno delo, kot da bi imeli 3 leve roke in ne dve.

Ko sem jaz prišel iz šole, je šla večina mojih sošolcev na igrišče, no jaz pa v delavnico. danes mi ni žal. Pa še ta razlika, da nes gredo na igrišče, pa ne igrat z šogo, ampak sedat, klepetat, pit in kadit, potem pa pride do takšnih štosov, kot so zgoraj opisani.

Primož
*************************************************************************************
www.mgc-bistrica.si

Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben.
https://www.facebook.com/med.over.net
Default avatar

Abi

Se čisto strinjam s teboj glede tega, kako preprečiti, da bi prišlo do takih situacij... Predvsem pa je potrebno že od malih nog graditi na zaupanju in odprtem pogovoru. To se mora začeti že od malega. Najtežje je, da starši vemo kje je naša meja. Da ostanemo starši in ne da postanemo policaji naših otrok. Sem absolutno za razumni nadzor nad otrokom in ne samo za slepo zaupanje. Sama ko sem bila mlada sem bila velikokrat v kakšni skušnjavi - tako kot večina mladih-, in verjemite mi, če ne bi bilo moje mami, ki je bila tudi moja najboljša prijateljica in zaupnica in ki me ni nikoli obsojala ampak se je vedno pogovorila z menoj, ne vem če ne bi kakšni skušnjavi tudi podlegla. Najbolj je bilo pomembno, da sem ji lahko vse povedala in to je glavno, da nam otroci zaupajo, da se znajo pogovoriti z nami tudi o bedarijah ne da bi jih takoj obsojali. Moja otroka sta še majhna, ne vem kaj vse me še čaka v prihodnosti, ne vem kakšna bosta ko bosta v poberteti, ampak upam lahko le, da bom znala pristopiti k njima in jima pravilno svetovati predvsem pa, da bom znala pridobiti njuno zaupanje.
Default avatar

MatejaH

Tema je tako obsežna, da se je težko pretolči skoznjo, če ji nisi sledil od začetka ...

Sem se pa ustavila prav pri 15-letnici in 30 letniku, ker sem začela razmišljati v drugi smeri - na osnovi poznanstev nekaterih (pozor NEKATERIH, ne vseh) 30 letnikov in videzu današnjih 15 letnic.

Kako danes izgledajo 15 - letnice? Kdo od vas (nas, tudi sama) bi uspel 10 punc, ki bi jih zrihtane po trenutni modi potegnili z ulice za tale preizkus, pravilno ocenil kar se njihovih let tiče? Jaz zadnje čase v tem padam na celi črti. To pa sem ugotovila zato, ker ima prijateljica hčerko, ki je te dni prvič prestopila prag gimnazije in jo (zato, ker jo poznam) uspem videvati v družbi njenih sovrstnic (pa te so še leto mlajše od 15, a ne?). Prijateljičina hči je eno tako fletno bitje, ki bo čez nekaj let fantom definitivno mešala pamet, ampak med sovrstnicami je pa prava "črna ovca", ker ni spedenana do zadnjega laska in na obrazu nima bojnih barv ... Ja, če nje ne bi bilo v tisti skupini punc, bi dala roko v ogenj, da so punce že davno upihnile 20 svečk, tako pa ...
Pa če grem naprej. Puncam v puberteti (pa tudi prej in tudi potem :)))) godi, če so komu všeč. Pa če se izkaže, da so ogledanemu tipu neskončno simpatične, pa da se izkaže, da je tisti nekdo, na katerega je vrgla oči, star 30, ona pa izgleda bistveno več, kot je stara v resnici ... Ja ne vem no, sama tudi nisem kazala osebne na prvih zmenkih ...

Ne zagovarjam 30-letnika, niti 15-letnic, poudarjam pa znano dejstvo, da punce v tej starosti v takih situacijah ne razmišljajo ravno z glavo - ja, spet vmes neumorno skače vprašanje "kje za vraga so starši ..." - tudi to je moje mnenje, seveda!

Zdaj pa k 30-letniku.
Če sem se obregnila med izgled in oceno starosti pri smrkljicah, pa naj ponovim isto pesem pri moških. Ne bom dolga. Nekateri (tudi osebno poznani) 30 letniki so še tako prekleto otročji in nesposobni samostojnega življenja (ja, spet, kje so bili do sedaj oziroma so še njegovi starši, ki so za moje pojme zamočili na celi črti), da jih po vsej verjetnosti tudi 15 letnica prekaša, vsaj kar se samozavesti tiče ... Pa če že ne zaradi starostne razlike, pa zaradi očitne nezrelosti 30-letnika nikakor ne bi podpirala take zveze.

Mogoče nam je staršem fantov v tem primeru res lažje, čeprav je odgovornost do obveščenosti in pravilne vzgoje popolnoma enaka. Vseeno jih menda začne metati nekoliko kasneje.

LPM
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Poraženec vidi problem v vsakem odgovoru.
Zmagovalec vidi odgovor na vsak problem.
Default avatar

TinkaraC

ja, pa tudi najstnice dandanašnji niso ravmo mile punčke, veliko jih je seksualno mnogo bolj agresivnih kot fantje.

Mateja, pa vendar - kaj naj naredijo starši? Mene kot eno mimoidoči pravzaprav briga, bi me verjetno zbodlo, ampak vseeno - lahko starši sploh reagirajo? In kako?
(tudi jaz nisem kazala osebne, je pa res, da pri 15. razen na treninge in tekme (kjer smo bili vsi približno enako do + 5 let stari), nisem hodila, edini ostali tipi so bili v šoli. Notranjost diskača videla šele pri 16., pa še to obkrožena s samimi odbojkaši, ki bi mojemu fotru vse na nos nesli :)))

ja, časi so drugačni, pa čisto nič simpatični.
T.
Default avatar

breza

Pred nedavnim je na forumu "Starši osnovno in srednješolcev" potekala debata o tem, ali bi starši dovolili svojim najstnikom (mislim, da 16 letnim), pri njih prespijo njihove punce oz. fanti. Odgovori so bili zelo različni - od takih, da nikakor ne dovolijo ("če sem se jaz skrivala po grmovju, naj se še moj sin") pa do takih, ki rečejo, naj bodo raje doma ("vsaj vem, kje je"), ker seksali bodo tako ali tako ... Tako zagovorniki ene kot druge strani so zelo prepričani v svoj prav. Poglejte malo to temo, se mi zdi, da kar odraža en odnos, ki ga imajo starši do spolnosti svojih otrok.
Default avatar

MatejaH

Če bi radi kaj naredili pri 15ih (ali pri njem pri 30ih), je že davno prepozno ... Tu bi šlo zgolj za gašenje požara v upanju, da ne izbruhne ponovno.

Pravzaprav ne vem, ker še nisem tam, se pa temu ne morem (in ne mislim) izogniti.

A veš, ko starši slišimo Smolarja "... pa te prime, pa te mine, punce/fantje ne ga srat ...", se zamislimo in težko pogoltnemo cmok v grlu, najstniška mularija pa mogoče sliši samo, da se na radiu vrti komad, ki je že čist out po njihovem menju, besedilo pa tudi če že pride do njihovih ušes, ne pride do možgan ...

Ma, kdor bi znal dati univerzalen odgovor na ta vprašanja, je za moje pojme brezpogojen kandidat za Nobelovo na pojma-nimam-katerem področju. Tako pa ... Starši se moramo vsaj truditi in se ne slepiti ...

Definitivno moram prebrati Nino - mi še ni uspelo ...

LPM
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Poraženec vidi problem v vsakem odgovoru.
Zmagovalec vidi odgovor na vsak problem.
Default avatar

san giorgio

No, me prav mika se malo pogrevat piskrcek :))

Taka najstnica, kot jo je opisala Tinkara, se zavestno obnasa tvegano in zato ni kriva cena kondomov, ampak ji je to samo izgovor - najverjetneje bi prisla splavit tudi, ce bi bili kondomi zastonj ali ce bi bilo abortus treba placat. Po mojih izkusnjah namrec obstaja (precej velika) skupina zensk, ki se v zvezi s svojo reproduktivno funkcijo popolnoma bebavo obnasajo, potem pa iscejo vsemogoce izgovore in racionalizacije (ne samo tiste, ki enkrat, dvakrat, petkrat nenacrtovano zanosijo, ampak tudi tiste, ki leta in leta ne hodijo h ginekologu, kljub temu, da ze vrabci civkajo o preventivi raka maternicnega vratu).

Kar se razmerja med 15letnico in 30letnikom tice: 15letnice imajo dandanes za seboj ze orjasko kilometrino Cosmopolitanov, Smrkelj in mehiskih jarokacnih nadaljevank, da si vse po vrsti mislijo, da so velike in pametne. (Roko na srce, v njihovih letih smo mislile enako). Saj se jim ni za cudit - njihove "romanticne" vzornice s televizije in revij imajo pri 18 letih za seboj ze najmanj eno veliko ljubezen svojega zivljenja in bogvekaksno dramo zraven. Ce se zanje zanima 30letnik, jim je to samo potrditev zgornje ideje. Prav dosti jim ne najbrz mores vbit v glavo, potem ko jim ze odplava v oblake, tako da si lahko srecen, ce se pri seksu zascitijo. Custvene posledice takega razmerja bodo ze se imele cas prebolevat - po mojem je najvaznejse, da speljejo stvar brez dolgorocnih posledic. Cisto nekaj drugega je tisto, kar so napisale ze predhodnice - tipcek, ki mece oci na pol mlajso smrkljo, je po vsej verjetnosti nezrel in nesposoben za pravo razmerje s 30letno vrstnico, ki bi pri teh letih od njega kaj hitro zahtevala kaj vec od pihanja na duso in lolitskega seksa.

Kar se pa zgodnjega seksa in porasta raka na maternicnem vratu tice, je pa na zalost resnica - nezrel cerviks je bolj podvrzen tako okuzbi z virusom povzrociteljem kot razvoju bolezni. Dobra novica je, da kondom vsekakor pomaga; se boljsa, da je na pohodu cepivo proti glavnim sojem tega virusa, s katerim naj bi se dalo izogniti vsaj 75% obolenj. Stvar jeze razvita in tecejo samo se koncne debate o tem, kdaj in kaksen delez populacije bodo cepili. Zal se bodo rezultati cepljenja pokazali sele cez 10-20 let, kolikor v povprecju traja razvoj bolezni od prve okuzbe.

Pa se ena stvar mi hodi po glavi: ne vem, ali se najstniki res lahko o seksu pogovarjajo s svojimi starsi - majhni otroci ja, ampak najstniki zacnejo pa praviloma iskat odgovore drugod. Tako da je cas za resne pogovore takrat, ko se punca zacne zvecer napravljat in depilirat in odisavljat za ven, starsi jo pa samo se nemocno gledajo, po mojem zamujen. Najstniki takrat iscejo odgovore v revijah, pri vrstnikih, v filmih - in tam je strasno veliko plevela med zrnjem. Tinkara, tiste tvoje linke od vceraj si moram se pogledat, bom povedala, kaksni se mi zdijo.

SG
Default avatar

megaboy.

*****Odgovor: Kondomi stanejo, splav ne.

No, to pa me je včeraj pognalo v bes ... in kje so tu starši? *****

Ja kje so? namesto da bi jo mama peljala k ginekologu po tablete, in jo izobrazila, ji je najbrž seks samo prepovedovala.
Vsekakor pa je najstniških nosečnosti in splavov danes precej manj, kot pred 20-timi leti, čeprav se seksa več in bolj zgodaj.

Ja je pa res, da kondomi stanejo. A mama ni dala žepnine?

*****ČE ima dekle res rad (denimo, idealen scenarij), jo bo počakal - s seksom, mislim. Če je zrel in odgovoren, bo vedel, da to neka mimogrede zadeva, pač pa se bo potrudil, da bo dekletu njegovega srca najlepše in - to pomeni tudi, da bo duševno dovolj zrela - pri 15. gotovo ni,....******

Traparije pišeš. Če jo ne bo tisti 30-letnik ki jo ima rad, jo bo pa kakšen sošolc. Če punco razganja, bo dala - vseeno komu. Je pa že bolje, da jo kakšen odgovoren, ki bo posrbel, da ji bo pri seksu lepo, bo poskrbel za zaščito, kot pa da jo kak mulc, ki nima niti za kondom.
Default avatar

megaboy.

*****Ko sem jaz prišel iz šole, je šla večina mojih sošolcev na igrišče, no jaz pa v delavnico. danes mi ni žal. *****

Danes ti ni žal. Kako si se pa počutil takrat?
Default avatar

xena

primož bravo....tle se popolnoma strinjam s tabo.....

jaz se včasih pošalim, da bomo na stara leta beračili, ker itak ne bo nikogar več, ki bi delal......
Default avatar

megaboy.

Starši že ko so otroci v vrtcih, silijo otroke v neke zveze z nasprotnim spolom. Vprašanja - a imaš kakšnega fanta in zakaj ne niso redkost. Pa razne poroke že v vrtcih :-))))) Mi je zadnjič pravila ena prijateljica, da je pri njenem 7 - letnem bratu prespala ena sošolka - pol so ju pa spraševali, če sta kaj seksala in kako. Pol se bodo pa starši čez nekaj let čudili ko bodo res.
Ja tko otroka navadite, potem pri 15-tih pa ne bi smela imet fanta, in ob 10.tih doma. Pa nekateri 8 - letni otroci co lahko dalj časa zunaj kot pa nekateri 15-letni.
Kar pojdite na kakšno veselico, kolk majhnih otrok je tam s starši še po polnoči. Otroci pa gledajo in se učijo.
Default avatar

TinkaraC

Ej, sori, ampak traparija je po mojem na tvoji strani, raje imam, da jo kak sošolec, kot pa 30 letnik, res, zato ker je spolnost med dvema mladima, neizkušenima nekaj čisto drugega ... a zdaj so pa 30 letniki "rešitelji" naših ubogih razvitih najstnic? Naj jih striček Johan pofuklja, da bodo vsaj vedel, kako se zadevi streže? Daj no ... 15 in 30 sta dve različni generaciji, dva različna svetova.

Še vedno čakam na odgovor, če bi bilo to obratno ...
T.
Default avatar

šišmiš

TinkaraC, to so sanje vsakega najstnika ;-)
Default avatar

TinkaraC

ja, saj vem, izkušena tetka, ki ga nauči, a ne? Ampak me zanima, kaj bi rekli starši, ne najstniki ...
Tudi eni 15-letniki se ji lahko zdi kul, ko ji eden tak mačo piha na dušo, se ji zdi, da je velika, pomembna, seksi ... a starši pa naj gledajo zraven? Še bolje, kar sobo jima dajmo ...
T.
Default avatar

zombi

Poglej, megaboy. Vse ženske, ki tukaj pišejo/mo, smo bile nekoč stare 15 let, imamo osebno izkušnjo, skratka vemo, kako je če si dekle pri petnajstih in odgovori so posledica tega, se ti ne zdi?

Jaz se lahko le podpišem pod vse, kar je zapisala san giorgio, zelo blizu mi je tudi razmišljanje Tinkare.

Dejstva - seksajo že trinajstletnice, nekatere punce pa celo že v šestem razredu. Fantje malo zaostajajo oz. se za spolnost odločajo kasneje. S starši se o spolnosti pri teh letih ne želijo več pogovarjati (večina), zato jim je smiselno predstavit' kvalitetne internetne strani na to temo npr. , ki jo je omenila že Tinkara. Najstniki raje brskajo po internetu kot berejo knjige.
Večini otrok v teh letih si je v knjižnici nerodno izposoditi knjigo Dese Muck Blazno resno o seksu, tako da, če jim je ne porinemo pod nos, je ne bodo prebrali.
Mislim, da je smiselno tudi, da jim vsake toliko prisrbimo nove kondome (da se ne bodo predolgo valjali po denarnici), tudi če jih kakšno leto mečejo stran ali se z njimi igrajo.
Default avatar

megaboy.

*****traparija je po mojem na tvoji strani, raje imam, da jo kak sošolec, kot pa 30 letnik, res, zato ker je spolnost med dvema mladima, neizkušenima nekaj čisto drugega ... *****

Tle izgleda da ne bova prišla skupaj.
Jaz zagovarjam odgovorno spolnost z zaščito, za prvo spolno izkušnjo seks z izkušenim, kar ji 30-letnik lahko nudi, 16-letnik pa mnogo težje.


*****Še vedno čakam na odgovor, če bi bilo to obratno ...******
Pojma nimam. nekateri starši bi reagirali tako, drugi pa drugače. Nekateri bi tudi ponudili sobo, da ne bi blo še sosedom na očeh. Ampak nihče še ni vprašal starše za dovoljenje, če sme seksat s tem in tem.
Jaz ne vidim problema, če obema tako paše.
Default avatar

MatejaH

Tinaaaaaaa, umiri se - to je debata :) Dihi, dihi ...

Poglej, najstništvo ima dve plati - ena se dogaja v otrokovi glavi (in se odraža v nejgovih dejanjih), druga je pesem, ki jo vidijo (vidimo nekoč) starši.

Starši bi dali skoraj roko v ogenj, da bi mulo prišel s čim manj posledicami skozi najbolj noro obdobje, pa da bi ga čimprej pamet srečala in se puberteta ne bi vlekla tja do 40. leta oziroma do začetka naslednjih hormonskih prebliskov.

Mularija je pa mularija in če ne bi bili uporniki, in mislili, da so v tem obdobju daleč najpametnejši, najbrž ne bi bili najstniki, bla, bla bla ...

Zdaj pa kontra - najbrž bolj retorično kot ne vprašanje (ma, jih je ratalo več).
- a si ti šla mami pravit, da te mika, da bi seksala?
- a si ji drug dan povedala "mami, jaz sem pa seksala?"
- a si jo izprašala o vseh podrobnostih, kako naj bi zadeva izgledala?

No, še preden odgovoriš - jaz nisem in ne poznam ženske (naj se javi, če obstaja), ki bi na ta tri vprašanja odgovorila pritrdilno.

In ker sem mama sinu, ki bo nekoč 15-letnik, ti lahko povem, kaj bi si mislila o 30-letnici, ki bi "obdelala" mojega sina - če že ravno želiš odgovor (pa saj si ti tudi mama sina ...)
Ojej, upam, da si je zaželela samo svežega mesa za intermezzo, čeprav ne vem, kaj naj bi s 15letnikom dobila - bogo dete malo (vsak 15 letnik, mislim), saj komaj ve, zakaj ga ima. Ker če si takega smrkavca resnično želi, mora biti z njo nekaj hudo narobe in neskončno bi si želela, da bi to v najkrajšem možnem času ugotovil tudi sin.
To - poleg vsega ostalega, kar se seksa tiče (če je mulo že moral seksat, ali sta se zaščitila, kako hudo ga bo prizadelo razdrtje zveze, ko bo do te enkrat prišlo ...)
Resnici na ljubo, smo svoje osebne izkušnje morali dati skoz sami. Tukaj nam še tako ljubeči in prizadevni starši niso mogli pomagati. Ko boli neuslišana (izdana, prizadeta, ...) ljubezen, moraš to prenesti sam, ostali (tudi starši) so lahko samo v uteho - moji so mi bili z neskončnimi količinami čokolade, če že drugače ne :))) (je pač pomagalo samo to).

Pa Tina, ne misli, da ti bo nekoč tvoj sedaj "pegasti skorajšestletnik" prišel domov in rekel "mami, danes sem pa prvič seksal".

LPM
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Poraženec vidi problem v vsakem odgovoru.
Zmagovalec vidi odgovor na vsak problem.
Default avatar

megaboy.

*****Vse ženske, ki tukaj pišejo/mo, smo bile nekoč stare 15 let, imamo osebno izkušnjo, skratka vemo, kako je če si dekle pri petnajstih in odgovori so posledica tega, se ti ne zdi?*****

Očitno ni bila nobena s tega foruma zaljubljena pri 15-tih v tridesetletnika in bi ji ta ljubezen vračal. Saj, taki primeri niso ravno pogosti, se pa tudi najdejo.
In meni se ne zdi nič narobe, če do tega pride in v tem se moje mnenje razlikuje od ostalih. To po mojem mnenju nikomur ne škodi, za razliko od enih, ki menijo da bo to punci uničilo mladost.
Default avatar

TinkaraC

saj diham :)))) tudi jezna, besna, penasta nisem, to je zame ena krasna debata po dolgem času na SČ. pa še kaj se lahko vsi naučimo, a ni?

Se strinjam z vsako tvojo besedo - izhajam (kot tudi ti) pa iz tega, da sem zdaj mama, kako sem razmišljala pred 15 leti, je drugo. Tisto razmišljanje k sreči ni tako daleč, da se ga še spomnim in tudi razumem, TODA ... samo razumem, to še ne pomeni, da se s tem strinjam in da sem imela takrat prav.

O osebnih izkušnjah pa se strinjam s tabo, vsak jih mora dati skozi sam, vseeno pa si želim, da bi določene stvari dal skozi malce kasneje in če lahko z vzgojo kaj naredimo (in mislim, da lahko), potem je odgovornost staršev, da to naredijo, a ne?

Vsekakor si 10 let naprej skoraj ne upam pogledati :)))) Da mi bo to rekel, ne pričakujem, predvsem imam občutek, da so to stvari, ki jih bo po moje povedal moški polovici starševskega para, če že ... :))))

Odgovor na tvoja tri vprašanja pa ne morem dati, moj primer prvega seksa je bil specifičen, pa raje ne bi ... Čeprav sem morda ravno zaradi tega takega mišljenja :), tema je vsekakor zame boleča točka.