Starševski čvek

Razocarana

Default avatar
Moram dat ven iz sebe,ker sem tko jezna,ko sam hudič!!!!Smo bili na morju in se imeli tko luštno z našim malim sončkom,na koncu dopusta pa naju je z možem popadla sveta jeza!Letovali smo na Hrvaškem,v apartmaju,kjer sva bila z možem že lani,v času moje nosečnosti.Že lansko leto naju je malo motilo to,da sva na vsakem koraku čutila nesramnost do Slovencev.S samim apartmajem sva bila zelo zadovoljna in tudi z lastniki smo se lepo razumeli,zato sva se letos odločila za isto varianto.In ko sva spomladi rezervirala in vprašala za ceno apartmaja,nama je gospa prijazno povedala,da so cene ostale iste,apartma katerega sva si izbrala je bil 46 eurov.Dobro,vsi veseli in zadovoljni preživimo lep teden,zdaj pa k problemu...Pri plačilu nama lastnica lepo računa skupaj s turistično takso,na koncu pa pribije še po 5 eurov na dan,za najinega 10-mesečnika! Sva malo debelo pogledala in plačala,ker sploh nisva dojela...Sva šla na kavo in naju je popadla taka jeza,da sva trdno odločena,da naju Hrvaška po vsej verjetnosti ne vidi več!Dajte mi no povedat,kaj so najinemu otroku sploh nudili za ta denar???Par litrov vode zvečer za stuširat,to je pa tudi vse.Posteljico smo imeli s sabo!In od kdaj se apartma sploh plačuje po osebah?Kolikor je meni znano,je cena za najem apartmaja kakršna je in potem je res tvoj problem,koliko jih spi notri,a ne?Po drugi strani imajo pa skoraj povsod otroci do dveh let zastonj.In ob vsem denarju,ki smo ga doli zapravili,bi bili zdajle proti koncu avgusta v Turčiji ali pa Grčiji, all inclusive!!!Saj v bistvu ne gre za 35 eurov,kolikor so hoteli več,ampak za princip!Saj so vedeli,da prihajava z otrokom,torej naj bi že v štartu povedali ceno 51 eurov in stvar zaključena,a ne?
Joj,sori ker sem tako dolga,samo sem mogla vse napisat in zdej se kar bolš počutim!
Lep dan vsem!
Default avatar
Pa zakaj pa sta placala?
Default avatar
Za našega 6-letnika nismo plačali takse, le za odrasle po 5 kun na dan.
Default avatar
A je bilo to slučajno na Rabu? Opažam, da imajo tam bistveno višje cene in to prakso, da računajo tudi za otroke. Ravno zato nas tam niso videli, ampak smo šli raje niže, kjer tega ni.

Lp, Monstro
Default avatar
Te stvari, ki jih sprašuješ tu, bi jih morala tam. Mi hodimo vedno v apartmaje, otroci vedno plačajo enako kot odrasli, apartmaji se vedno računajo po osebi. Če je apartma za šest oseb, jih gre noter lahko le šest, za vsakega dodatnega člana se je treba posebej dogovoriti. Otroci do dveh let ponavadi nič ne plačajo v hotelih ali sobah.

Lahko, da si lastnica ne more zapomniti vseh strank in ni vedela, da ste trije. To bi ji ti morala povedati, ko si jo spraševala za ceno.

Rivalstvo med hr in slo obstaja, a odnosi so proti A in I čudoviti. Jaz s Hrvati še nisem imela problemov, kamorkoli pridemo, so prijazni, saj kdo bo pa kaj kupil pri neprijaznih ljudeh?

Prišlo je do nesporazuma, za katerega si verjetno ti kriva, ne jezi se, če boš ša šla drugo leto kam z avionom, ti želim veliko sreče pri izbiri prevoznika.
Default avatar
jaz apartmaja še nisem plačala po osebi. Apartma se plača najem za x ljudi in konec. Res je le, da naj v apartmaju ne bi bivalo več oseb, kot je to dovoljeno v namebnosti apartmaja (za 3, za 4, za 6). Sicer se apartma plačuje najem na dan in ne na osebo. 10-mesečniki imajo res povsod zastonj, si pa res našla oderuhinjo izven klase.

Za Italijo ne vem, za Avstrijo, vsaj Tirole in celoten vzhodni del pa vem, da so včasih že kar malo preveč prijazni. Nič ne "šenkajo", na suho te pa tudi ne obrijejo, vedno veš, kaj plačaš. V 14-tih letih me še niso okoli prinesli in se z veseljem vračam k njim.
Default avatar
Sorr, ne bo držalo, to je novi šport Hrvatov. Letos smo hoteli letovati na Rabu. Vse super. Mali apartma (recimo za tričlansko družino) 50 evrov na dan. Tip prijazen. Napiše: Pošljem predračun? Že to se mi je zdelo čudno. Kaj nam bo predračun, če je cena jasna? No predračun za deset dni je znašal skoraj sedemstvo evrov! Za vsakega izmed otrok je frajer račun po pet evrov (8 mesecev in tri leta), potem si je pa nabil še tarifo za čiščenje apartmaja po našem odhodu. Svašta. Sem rekla samo hvala lepa. Najbolj žalostno je pa, da je imel najbrž vseeno polno. Mi smo šli potem na Pašman, ker smo za štiri odrasle in tri otroke plačali 60 evrov na dan.

Lp, Monstro
Default avatar
Enako se je zgodilo pri nas. Bili smo na Rabu. A se nismo dali, smo vztrajali, da smo se lani dogovorili za najem apartmaja kot celote. To smo jasno povedali (v tistem trenutku smo bili pripravljeni tudi spokati kufre in iti drugam, saj smo bili kar štirinajst dni...). In glej, ga zlomka, še enkrat vpraša o starosti dvojčkov (10mesecev) in reče vredu! Torej, če se ne bi postavili zase, bi nas stalo 20evrov na dan več!!!
Tudi jaz sem se odločila da nas v tem dotičnem apartmaju ne bodo več videli, pa čeprav je lokacija super....

LP, Tina*
Default avatar
mi placamo na Peljescu 45 EUR za stiri clansko druzino, dogovorjen znesek, potem plus taksa, ki jo ona da naprej. Kot mi je lastnica pojasnila, so letos blazno pojacali kontrolo po apartmajih, saj mora biti v njih toliko oseb, za kolikor je deklariran. Kazni za neprijavljene goste so drasticne. In se nekaj - lastniki apartmajev morajo placati nek davek vnaprej, pred sezono, kot nek pavsal - pa ce bodo imeli pono ali ne. Zato se je baje vstavilo mnozicno nudenje apartmajev na vseh koncih in krajih, po moznosti na crno. Seveda so lastniki, ki legalno delajo, besni kot risi, ker placajo ne glede na realni prihodek.
Toliko jaz vem...
Default avatar
Lahko sta jezna samo nase.... zakaj sta pa plačala.... :)))
Default avatar
Množično nudenje apartmajev se je kvečjemu povečalo, ker so vsi pod pritiskom, da morajo imeti poln apartma. Mi smo samo iz avta stopili, ko smo čakali na trajekt, pa so že bili pri nas.

Lp, Monstro
Default avatar
Ja ,meni je to že dolgo znano,da ne hodit na Hrvaško!
Default avatar
Tudi jaz ze svojih dobrih 15 let vem, da Hrvaska ni zame... In prav nic je ne pogresam:))
Default avatar
Privat apartmajev in tistih preko agencij se preprosto ne da primerjati. Pri agencijah se točno ve, da je apartma za toliko oseb in toliko stane (ne glede ali grejo trije ali pa jih gre šest v apartma za šest). Pri privat pa je tako, da se sproti dogovarjaš, pa še vprašanje je, če velja sploh za vse stranke enako. Jaz vedno pokličem, da smo štirje (dva odrasla in dva otroka, ki stara toliko in toliko) in potem ona pove ceno. Ko grem poravnat račun (na dan odhoda domov, ko imam že vse spakirano), plačam. Ampak, vsako leto najprej vpraša za koliko smo se zmenili (!). Več kot smo se zmenili, ji ne bi plačali. Niti pod razno. Tudi, če je kdo prišel kdaj za nami na obisk in prespal v spalki na plaži, so zanj računali vsaj 5€. Zakaj? Ker so uporabljali njihov WC, pa vodo, pa na njihovih stolih so sedeli... V glavnem, več kot smo se na začetku dogovorili, sigurno ne bi plačala. Letos so (kao zaradi klime) želeli 10€ več kot lani in sva se z mojim odločila, da letos pač ne greva. Naj nategujejo druge. Tudi v najhujšem poletju tam klime nismo pogrešali, letos je pa vreme itak tako, da jo sploh nihče ne potrebuje...
Default avatar
Jaz sem imela iste probleme, ker mi je bilo nerodno/neugodno... take stvari povedat.

Vedno povedat sogovorniku TAKOJ in TAKOJ ukrepati...

Letos sta pač imela smolo... drugič pa takoj V NAPAD!!! :))))

Sloncek
''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''
Default avatar
Hojla!Je čisto vse res,kar ste napisale vse po vrsti.Res je tudi to,da je gospa ze vnaprej vedela,da prihajava z majhnim otrokom,ker je ponujala posteljico za malega in sva jo odklonila,ker imamo svojo itd.Pa saj zdaj sploh nima veze,ker hudič naju ni vzej zaradi tega,samo neumno se nama je pa zdelo.Seveda kriva sva bila pa sama,ker sva plačala in nič rekla.Tukaj se pa popolnoma strinjam s Slončkom,ker se vedno nekaj nazaj dajem in mi je nerodno rečt.No,pa sem zdaj videla,da je treba ljudem takoj povedat kar jim gre.Drugič...
Lepo se imejte in hvala vsem skupaj!
Default avatar
Vidiš jaz se s tem ne ukvarjam na tak način, da če se z nekom skregam na Hrvaškem, da bi potem rekla, da pa tja res ne grem ker so nessramni do nas. Na Hrvaškem morju vsako leto preživim skoraj dva meseca in velika verjetnost je da se s kom sporečem v tako dolgem času, pa ni vedno Hrvat!

Dobro bi bilo da bi se za ceno zmenila naprej ne pa na koncu. In ti si tista, ki si nacionalno nestrpna prav tako kot nekateri Hrvati!
Default avatar
Za otroke se ne plača turistična taksa, ampak samo prijavnina in to je po vsej Hrvaški isto
Default avatar
kam pa potem ti hodiš: na Mallorco, korziko, res me zanima kam se odpraviš?
Default avatar
Čisto za informacijo; pri hotelskih sobah in turističnih naseljih, ki so v lasti hotelov, so otroci navadno zastonj do 2 ali 3 leta, ampak mora biti to označeno.

Pri zasebnih apartmajih to ne velja in se otroci ne glede na starost plačajo. Tako pač je, saj je tudi navadno precejšnja razlika v ceni med zasebnimi in hotelskimi apartmaji.

Se je pa letos dejansko uvedel pavšalni znesek, ki je odvisen od števila prijavljenih postelj in ga morajo zasebni lastniki poravnati ne glede na zasedenost apartmaja.

LP,
M.