Med.Over.Net

Starševstvo in vzgoja

skokec

Default avatar

Anana

Drage mamice in dragi očki,

kakšne izkušnje imate s skokci? Koliko naj bi bil otrok star za v skokec?

Hvala in lep pozdrav,

Anana
Default avatar

elium1

mi smo jo dali pri 10 mesecih. fajn stvarca. pa še zelo je uživala. lp,b.
Default avatar

Lina76

naso prvo puncko smo dali po 4ih mesecih prvi mesec po nekaj minut potem pa je ze uzivala ko je drzala igracke v rokah in skakala v skokcu, super zadeva!

LPL
Default avatar

TISA

pri nas pa bi bila zadeva uporabna le skupaj s čelado - z glavico namreč butne ob podboje vrat!
LP
TISA
Default avatar

KatjaA

Naša je bila pri 5 mesecih prava balerina. Navdušeno je trenirala.
No zdaj 3 leta kasneje mi je malo žal za tistimi časi, ker je zelo zelo živahen otrok in ne bi bilo nič narobe, če bi jo kdaj videla sedeti bolj pri miru :)
Default avatar

Mojca**

Enako, kot pri Tisi se skokec tudi pri nas ni obnesel, ker je mali tako norel, da je z glavo butal ob podboje vrat.
Default avatar

kwakica

Tudi pri nas smo zelo uživali v skokcu, dokler se ni zgodila nesreča. A ne z mlajšim pač pa s strejšim sinom. Čeprav ni prerasel skokca (po reg. teži) se je obesil nanj, klešče, ki držijo skokec na podboju so se snele in končali smo na urgenci v "šivalnici". Naj povem, da sem bila zraven! Da sem otroka praktično držala pa se je zgodila nesreča! Zadeva je bila enostavno prehitra, da bi jo prestregla. Raje ne pomislim, kaj bi bilo, če bi to priletelo na mlajšega, ki takrat še ni imel zaraščene fontanele.
Naj vam bo moja bridka zgodba v opozorilo, da nesreča nikoli ne počiva. Še danes mi je hudo, ko se spomnim na prelito kri in predirljiv jok. Na izraz na obrazu, ki je kazal bolečino in neizmeren strah. Kaj bi dala, da bi lahko zavrtela čas nazaj! Previdno torej!

Kwakica
Default avatar

Natassa

Tudi mi smo imeli skokec, vendar smo ga namestili kar sredi sobe, da se nista mogli kam zaleteti. Malo smo ga tudi priredili, da je bolj skakal - klešče smo dali stran in dodali dodatne 3 vzmeti.
Skokca je starejša hči preizkusila pri znancih, nato pa smo ga pri 7 mesecih kupili še sami in je res neizmerno uživala. Krožila je, vriskala in včasih tako krožila tudi po 20 minut. Tetra plenico smo ji dali pred usta, ker se je slinila in abs-ke na noge. Žur!

Mlajšo smo nekako v isti starosti dali prvič v skokca, vendar ni nikoli tako uživala.

Natassa