Forum.Over.Net

Starševski čvek

Leclerc in blagovna znamka ECO+

Default avatar

Modri dirkač

Dragi moji potrošniki,

samo kot informacijo, če kdo ne ve: blagovna znamka ECO+ nima blage veze z ekologijo (npr. bio hrano ipd.), temveč pomeni ECOnomičen nakup.

to pa seveda pomeni, da izdelki niso nujno prvorazredni. Leclerc je po novem preplavljen s francoskimi izdelki, in za razliko od Spara in Mercatorja so to nam popolnoma neznani proizvajalci.

Poskusil sem mleko, žitne kosmiče, kuskus - v redu. Sangria - bog pomagaj (po polovici steklenice sem imel popolnoma skremžena usta, druga je šla naravnost v smeti; notri je toliko kemikalij, da bi lahko opremili manjši laboratorij -kdor je pil kdaj Don Simon in Leclercovo sangrijo, bo vedel, o čem govorim), pršut in mozzarela - raje za 100 SIT več kupite pršut od MIPa in mozzarelo kakšnega drugega proizvajalca. Jabolčni sok - sploh ne morem rečt, a je bil dober ali ne, meni je mel čuden okus.

Izdelke kupujete pazljive in raje ne vabite prijatelje ter mize obložite s "francoskimi dobrotami".

To je moje mnenje kot potrošnika, dopuščam pa da "imajo vsake oči svojega malarja".

Pa dober tek!
Default avatar

štumfek

mi smo pa zadnjič kupili njihovo francosko pašteto (znamka ECO+)m pa je čisto v redu. Za druge izdelke pa ne vem, nisem poskusila, ampak hvala za informacijo.
Default avatar

klementina1

Zdravo!

Tudi sama sem že kupila ECO+ piškote in so bili čisto o.k. Je pa pri vseh trgovskih BZ tako, da so cenejše in zato pač niso takšne kot "originali".Potem pa je na nas kupcih, da se odločimo kje ne bomo sklepali kompromisov in kupili prvovrstne stvari in kje bomo "šparali".
Glede poplave francoskih proivajalcev pa samo tole: čar različnih trgovskih verig je po mojem ravno v tem, da v vsaki najdeš malo drugačno ponudbo.V L'eclercu kupujem prav zato ker si včasih zaželim poizkusiti kaj novega in moram priznati, da me njihova ponudba jogutov in sirov navdušuje.

lp
tina
Default avatar

fufa

Mah, to je težko rečt, kaj je dobro in kaj slabo.
Vsakdo ima svoj okus. Verjetno res niso vsi izdelki ECO+ dobri, vendar roko na srce, tudi ko kupujem Mercatorjevo znamko, mi je dostikrat žal, ker ni kvalitete, ki bi si jo želela, prav tako tudi Sparova znamka, ni vedno odlična.
Default avatar

Čveka

ECO otroški robčki za brisanje ritke so čisto v redu, papirnati robčki za nosi pa tudi. Kupila sem tudi sol za pomivalca. Velika 4kg škatla, notri pa vrečke soli po 1 kg. Zelo v redu. Ostalega pa še nisem kupovala.
Default avatar

TinkaraC

od Eco kupujemo:
- mozzarelo (oprosti, proti radirki, ki jo imajo Ljubljanske mlekarne oz. Spar, je enkratna, seveda pa proti SAnta Lucii spet ne, ampak nenehno pa tudi ne moremo v Italijo hodit po cenejšo mozazrelo, pri nas je obupno draga)
- piškote (so zelo dobri)
- pistacije (manj zaprtih in pokvarjenih kot pri ostalih znamkah)

od Mercatorja:
- pivo
- kozmetika Lumpi
- mleko

Spar:
- pralni praški itd.

DM:
kozmetika balea zame in moža
Default avatar

blondinka

Kjerkoli na tem našem planetu sem bila je hrana drugačna ali pa ima ista hrana drugačen okus. Angleška koruza je brez okusa, Ameriški meso za mene ni užiten, Dalmatinski pršut ni isto dober kot nas Kraški (čeprav je svetovno priznan) in seveda tudi francoska hrana ne mora biti ista kot pri nas. Meni najbolj ugaja okus slovenske hrane (mogoče samo navada) zato večinoma kupujem naše izdelke, ki pa so se žal zaradi uspeha ter konkurence drugih držav zelo poslabšali (mleko, jogurti....) Včasih pa gledam tudi na ceno (pač je težko priti čez mesec) in kupim tudi kakšno blagovno znamko trgovine. Od ECO sem kopila krompir, pa sol in riž, robčke, gobice (itak ni hrana) .... in mi je bilo vse Okay. Sem pa res 1x kupila njihov sok in toliko kemije že dolgo nisem videla na enem kupu.
Je pa dandanes tako velika in pestra ponudba, da sploh ni problema najti za vsak okus nekaj! Pa dober tek!
Default avatar

darja&m

Jaz sicer nakupujem v Mercatorju, sem pa predučirajšnjim zašla v Leclerc, ker so imeli akcijo za rumen Fruc, ki sem ga nakupila malo več, ker imamo delavce doma in to pijejo.Kupila sem tudi copate po 990 sit za otroka in zase. V mercatorju so vsi čez 2000 SIT.
Tekoči kakav od Nestle je v Leclercu za 300 SIT cenejši kot v Mercatorju.
Tune (od Droge in Calvo) sem kupila prav tako zelo poceni.
Mislim pa da nisem nič kupila od Eco znamke, ker me neznane znamke ne preveč privlačijo. Mozzarelo pa kupimo ponavadi samo v Italiji.
Skratka potrošniki moramo biti kar premišljeni in očitno se bomo morali potruditi skakati iz ene trgovine v drugo po cenejše in boljše izdelke. To je pri nas kar težava. Mercator je sicer najdražji ampak najbližji, pa še vse dobiš. V Sparu me moti ker svežega mleka ne dobiš svežega, amak ponavadi traja samo dva dni, prav tako so jogurti zelo blizu roka trajanja.
Srečno
Darja
Default avatar

Šoja

Za malo denarja malo muske, pa je lahko roba kitajska, tajvanska, japonska, slovenska, italijanska ali pa francoska. Saj ti že zdrava pamet pove. Ne govorim o znižanjih.
Default avatar

oxi..

Mi kupujemo samo vlažilne robčke ECO in so ok. Hrane pod to znamko ne kupujemo.
Default avatar

Teja

Jaz pa kupujem njihove jogurte navadne.
So zelo dobri, imajo 0,0 % maščobe, ampak so lepo čvrsti in ne razne tekoče Vitalineje.

Meni so jogurti všeč, ostalega pa ne kupujem.
Default avatar

slovenka

KUPUJMO SLOVENSKE IZDELKE!!!
Default avatar

morje*

Od ECO kopujemo redno piškote, brikete za mačka( tok poceni jih ne dobiš nikjer, pa so čisto ok), jogurte, mozzarelo in pa zadnjič nek kompot ki mu pa tudi ni čisto nič manjkalo.

Dostikrat kupim kakšne čisto neznane znamke, ker me privlači nizka cena, če je stvar uredu jo kopujemo dalje, če ne pa pač ne.
Tudi kakšne priznane in drage znamke me včasih razočarajo, tako da cena ni vedno pogoj za dobro kvaliteto.

LP
Default avatar

ena

>KUPUJMO SLOVENSKE IZDELKE!!!

slovenka, saj bi jih, pa jih ni v trgovini! Veliko raje bi kupila slovenke breskve kot italijanske - pa ji ni v trgovini.
Default avatar

Acerola

Jaz sem pa enkrat kupila kavo od ECO...mislim, da sem si jo skuhala samo enkrat :))) se zdaj mi stoji na polici (instant kava je drugac)...kok ogabno cudnega? okusa je...:P
Default avatar

TinkaraC

ja mi smo tudi na mačjih briketih od ECO+ - mislim, da so edini, ki jih poleg Tačka paštetk marajo naši mački