Starševski čvek

Nočne plenice

Default avatar
Naš pajkl se zadnji teden zbuja za lulat, pokliče in posledično je nočna plenica suha. Ampak....imam en rahel problem. Ker smo uporabniki bombažnih plenic, je prava koma, ko se sine nekje med četrto in peto zadere "UUUUUAAAAAAT!!! Hitj, hitj!!!!" in mora it vse hitro. Jaz pa moram odpet žakl, slečt pižamo, odpet prekrivne, pa odpet plenico, pa polovit vložke ... aaaaa!!! Posledica je, da nekaj kapljic uide in dečko je čist nesrečen. Razmišljam, da bi malo pojedla svoje principe in za tale finiš nabavila tiste hlačke pull-ups. Ker sem sicer bolj leva pri poznavanju teh plenic, mi prosim povejte, ali se te hlačke za ponoči sploh obnesejo? Meni se zdijo nekam "švoh". Na nos na vrat ne bi šla ukinjat plenic po enem tednu, sem čist srečna, da jih še vedno brez borbe dobimo na rit, imamo slabo izkušnjo z dnevno uporabo, ko jih za nobeno ceno nismo več dobili na rito. Bombažne bi torej zamenjala s hlačkami, ki bi jih lahko samo potegnili dol, odlulali svoje in potem nataknili nazaj. Znamka pampers pri nas odpade - ali ima ZELENI huggies tudi hlačke? Kje se dobijo? Od ostalih plenic so se nam obnesle še dm-ove (baby-nekaj) ter muellerjeve (tud baby-nekaj) - a kdo ve, če obstajajo tudi hlačke? Pa še to, a se hlačke po kvaliteti razlikujejo od navadnih plenic ("za zapet") ali ne?

Hvala že vnaprej.
Default avatar
Ojej, draga S. - verjetno boš razočarana (tako kot jaz in še kdo), vendar na našem trgu dobiš hlačne pleničke samo od pampersa.

Verjetno še kakšen drug proizvajalec izdeluje hlačke - pleničke, toda so naši uvozniki eni "limlni" in se ne pobrigajo....

Če pa kdo ve za hlačne pleničke pri nas, ki ne slišijo na ime Pampers in so seveda primerne velikosti (6), potem bom prva v vrsti za nakup.
Čeprav smo bili mi s hlačnimi Pamperskami kar zadovoljni. Edina napaka je velikost.


Nataša
Default avatar
Hoy!

Jaz sem imela ENO samo pamparsko "first steps" na Tiini riti, pa še to samo pol ure!
Sem rekla eni prijateljici naj mi jo da za probat.
Ej, to je en sam živi d***! Dobesedno.
Naša mala se je takrat ravno posračkala in ne vprašaj, kakšno smo imeli!
Živa katastrofa res!
Kolikor jaz vem, Huggies ( zeleno. modre ) nimajo takih hlačkastih pleničk.
Je pa to znamka plenic na katere prisegam tudi sama pri svojih dveh otrocih.
In jih ne zamenjam za nič na svetu.
Mi se tudi odvajamo pleničk in za zdaj zelo lepo kaže.
Če smo doma in cel dan zunaj, je Tia čez dan ves čas brez plenice, samo v hlačkah in ko jo prime za lulat to vedno tudi pove, zdaj že nekajkrat pa gre tudi sama.
Če bo sreča, bomo tudi pri nas po poletju suhi in bomo imeli pleničko le ponoči.?
Vseeno mislim, da tudi če ne bodo pri vas prišle v poštev pleničke "first steps", da boste vseeno imeli manj dela z Huggies-kami. Saj tako ali tako ne bo več dolgo, ko bo mali tudi ponoči suh in so moje čisto primerne za ta čas!
Nisem dosti pomagala ampak vseeno " BRAVO ŽUŽI!!!"
Nočko!
Vallery!
Default avatar
mislim, da so pod DM-znamko tudi. Je za pogledati v kakšno njihovo trgovino.

lp maca
Default avatar
Muller jih ima, lahko jih kupiš po komadu, da probaš. Za DM nisem prepričana. So pa praktične, je treba priznat. Pusti principe in pomagaj sinku, da se čimprej reši pleničk.
Default avatar
:(((( No ja, 6 mi še ne rabimo, nam zadostujejo še tiste 9-15kg alikvečjemu 11-19 kg (al kolik je že naslednja??). Naš miško ima celih 13 kg. Na pampers, razen na sensitive, je očitno alergičen, ker je imel obupno vneto ritko takoj po porodu v njih. Kasneje smo še 1 x poskusili, ker smo dobili podarjene, pa je po dveh urah tulil - jaz bi tudi s tako ritko. Tako da pampers definitivno odpade! Moram jutri malo pokukat v muellerja, če se kaj pametnega dobi. V skrajnem primeru bodo pa zele hugieske pele, še zmeraj bodo prej dol, kot naše sicer priljubljne štorklje.
Default avatar
Skr bna, ne vem če ti pomaga, ampak če boste kej hodili čez mejo, jaz sem v stari Gorici-Famila dobila zraven zelenih Huggies kampjon pull up Huggies, jih tudi v trgovini imajo. Sicer jih še nisem sprobala, ampak čisto spodobno zgledajo.
lp
Pati
Default avatar
Sporoči, če boš kaj našla, da ne bom hodila brez veze v akcijo.

Navadno je tako, da tudi če ne najdem tistega kar v tistem trenutku iščem, pa sigurno najdem kaj, kaj NUUUUJNOOOO potrebujem (pa čisto dobro živim brez tistega :)))))


Nataša
Default avatar
ENO VPRAŠANJE: KDAJ PA STE TA MALIM ODSTRANILE PLENICO PONOČI? Op, pardon za Caps Lock :O

Naš bo konec meseca dve leti in pol in po dnevi je že precej časa suh. Zvečer se zelo brani plenice in mi zatrjuje, da ni več dojenček :) Tam ene dvakrat na teden pa je plenica še vseeno mokra. Kaj mislite, naj probamo kar brez ponoči ali naj še vztrajam z natikanjem plenice?
Default avatar
Ja, "pri nas v Avstriji" bi sigurno kaj dobila. Sploh pa ti, ki imaš A bližje kot najbližjega soseda :)))

Tam čez boš sigurno dobila kaj za vašo "ritulo"... pa verjetno bo tudi ceneje...


Nataša
Default avatar
Naš ima dve leti in skoraj 7 mes, čez dan je 100% suh od 22. mes. Podnevi spi brez plenice cca 3 mes. Nočna plenica je suha šele en teden, glede na to, da dnevne plenice nismo več spravili na rito, čim je okusil "svobodo", z nočno še "cvikam". Brani se je zaenkrat ne, polulat je pa tudi noče. Jaz bom počakala še kak teden ali dva in mu potem ponudila spanje brez. Če se ne bo že prej uprl :)

Ej, ne lazi se mi v A zdajle v času dopustov in razprodaj, res ne! Itak mi avto iz ušes gleda. Povej mi pa, Nataša, kje je pletiljstvo Strojan in če veš, do kdaj je v soboto odprto. Bi naročila pižamce za pozim iz celega, pa gremo v soboto skoz Loko.
Default avatar
Pokliči me!

Mojo št. imaš na mailu.

LP,

Ntš
Default avatar
Kaj pa vpojne hlačke od Racmana? Zadržijo eno lulanje - prverjeno.
Default avatar
moj skromen komentar glede "first steps" plenic: grozota! no, saj ti je že vallery napisala....

pišeš tudi da boš naročila pižamico iz celega - tudi te so fuuullllll nerodne za male nočne lulančke: ko je treba pohitet je pa še cel kup gumbov, pa rokice ven dobit iz rokavov, pa dol potegnit..... ne hvala!
Default avatar
DM ima hlačne plenice, Mueller pa tudi. Te od Muellerja so super mehke, luštne, vpojne. Priporočam (in tudi cena je ugodna).
Default avatar
Ojla S!

Ma to okrog plenic bom preskočila - še nismo "tam", pa tudi naša rita še najbolje zdrži čist žnj firmo plenic ...

Pridružila pa se bom barbi. Ne biksej ga s pajacom za ponoči, ker bo hudo z lulanjem - res, preizkušeno :( če te matrajo odkrite ledvice, skombiniraj body (tega tudi lahko naročiš pri Januški) pa dvodelno pižamo - hlače so dol 1-2-3, odpenjanje bodyja je pa bistveno lažje kot odpenjanje in slačenje celega pajaca.

Ja, pa če bo ponoči hodil lulat, bo počasi odpadla tudi spalka oziroma žakelj. Pa če te peljem "še malo naprej". Ko bo osvojil nočno lulanje, boste prišli do meje, ko se bo odpravil ponoči lulat brez tebe :) čist OK, ja, sam pol se pa v mamini knjigi dogodkov lahko znajdejo naslednji zapisi, ko mulček sredi noči prihlača v spalnico in objavi:
- mami, sem šou lulat, pa je lulček postrani nesel, pa sem čist moker
- mami, nisem dosegel luči, pa nisem videl, pa sem se polulal na dilo (zaprt WC) (rešitev za to tudi obstaja, če imate previsoka stikala - pri nas je bila to kuhalnica, s katero je potem razbijal po štekarju dokler se ni luč prižgala :)
- mami, sem šel lulat (v kahlo), pa sem hotel pospravit za sabo, pa sem se polil
- ... ma cel kup je takih :))))

LPM
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Poraženec vidi problem v vsakem odgovoru.
Zmagovalec vidi odgovor na vsak problem.
Default avatar
Mi smo imeli hlačne plenice od Drogeriemarkta (Babylove) - upam, da jih še delajo.
Zdržale so veliko tekočine.
Default avatar
Tudi Benetton ima plenične hlačke, ampak verjetno boš tudi tu imela pomisleke. Vsaj prav bi bilo tako.