Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

Zajček!

Default avatar

Vallery!

Dober večer!


Saj ne boste verjele! ;))
Naš "Ata" ( tako mu pravi naša Tia ), je šel na koncert "Velvet revolver-jev", jaz pa sem oba otroka že spedenala ( Tio je predno je šel, skopal on! ), jima dala večerjo, ju še enkrat previla...in zdaj oba že sladko spita!
Pred desetimi minutami sem vsa raznežena, srečna in ponosna zapustila spalnico, a seveda sem prej oba še dodobra poljubčkala, jima nežno kot vsak večer zaželela vse dobre stvari v življenju in se spet zelo, zelo zavedala kaj vse imam!
Sem mislila, da ne bo šlo tako zlahka! ;))
Tia ponavadi kar "štrajka", ko je treba iti zvečer v posteljo! Vedno najde še kakšen izgovor, da se še malo izmuzne spanju! ;))
Danes pa me je kar sama prijela za roko, dala babici ( ki je bila malo v pomoč, da je tisti čas, ko sem kopala Timoteja, gledala s Tio knjigice! ) pa, pa in lubčka za lahko noč in rekla da gre "nina, nina"! ;))
Peljala sem jo v posteljo, brez besed je šla v svojo posteljco in mi potem še razlagala, kako so kravice boge, ker jim je zgorela hiška! ( prispevek v Preverjenu! ) Poslušala sem jo še, kaj vse je danes videla ( ptičke, muke,... )
Kako je nesla sosedovim kokicam solato, kako je šla pogledat kaj delajo muke...
Med božanjem in mojim govorjenjem pa so se ji očke počasi zaprle in moje dete je zaspalo! Brez problemov, brez ihte in joka! ;))
Pa saj je večkrat tako kot ne, a kakšen dan zna biti včasih res naporen, še posebaj, ko je kakšna čudna luna! ;))
Obrnila sem se na drugo stran, kjer je v svoji posteljici že trdno pančkal Timotej, ga pokrila, pobožala, seveda vsega zasula z poljubčki....;)))
Ja, saj vem ;)) pocukrano do konca, da se kar vleče ...ampak vse to je res in vse to mi tako veliko pomeni!:)))
Včasih se potem spomnim, kako zelo znam biti tudi huda, ko me mala več kot očitno namerno jezi in kako se znam včasih tudi res zadreti....ampak, te trenutki se trudim so res v manjšini!
Upam, da jima bom znala dati dobro popotnico za življenje, ju naučiti kaj je prav in kaj ne???.... Ja, upam! ;)) In to so vse misli, ki kih premlevam večer za večerom, dan za dnem....odkar sta se mi rodila moja angelčka!
In zdaj bistvo, da spet pišem na "moj" MON! ;))
Že včeraj smo se pogovarjali ( mami, oči in babi ;))!), da bi Tii ( Timotej je še premajhen ), kupili enega zajčka!
Naj povem, da je Tia zelo nežna punčka, ki je veliko obkrožena z živalicami.
Doma imamo psa, pozna in boža sosedovo muco, vsak dan neseta z babico solato k sosedovim kokoškam in vsak dan gremo k malo oddaljenemu sosedu gledat kravice in telička! Pozna vse živali in ni nasilna do njih, tudi če se ji zelo približajo jih lepo boža nikoli ne cuka, tepe ali drugače trpinči. Tako jo tudi učimo in seveda povemo, pokažemo, kaj je nevarno, kaj sme s kakšno živalico in kaj ne!
No, in mi bi zdaj kupili enega malega zajčka!:)) Zato, da bi imela eno živalco doma, ki bi jo vsak dan hranila ( zdaj vsak dan opozori babico, da morata nesti "olato kokam" ) in tako bi imela zdaj to obveznost lahko kar doma!
Prostora imamo veliko, tako, da bi se ta zajček lahko večji del dneva premikal zunaj, zvečer pa bi ga seveda dali kam na toplo.
Mogoče imam samo malo pomislekov, kakšnega zajčka naj kupimo, da bi bil bolj pri "ta čistih", da je bolj sobne sorte?? Morda celo dva, da enemu ne bo preveč dolgčas??
Seveda ga ne bomo imeli za igračo, le nekako bi rada med drugim naredila veselje tudi otroku, da ji malo privzgojim čut za obveznost ( vem da je za to časa še na pretek, a vseeno ) in tako tudi spoznava navade živalic...skratka se kaj še nauči! Ne bomo pa dovolil, da se žival maltretira, nikakor ne!!
Torej kaj mi svetujete?? Bi bilo to O.K.?? Kam naj grem po to malo živalco in vsaj namignite mi malo katero pasmo naj vzamemo, kaj bi bilo najprimernejše in morda tudi kakšno ceno???
Lepo bi bilo če mi katera pove kaj iz lastnih izkušenj in kako se je vse skupaj obneslo??
Hvala vsem in lepo, mirno noč!
Vallery!
Default avatar

Žogica Nogica

Po mojem je najbolje, da kupite t.i. hišnega zajčka. Sicer pa to za Tio še ne more biti neka obveznost. Ampak verjetno že samo veselje otroka ob živali (tudi naš jih ima rad, ampak imamo žal čisto premajhno stanovanje za kakšnega hišnega ljubljenčka) prevlada nad odločitvijo. Ukvarjati z njim se boste morali pa vsi... :)))

Še to - kako lepo mi je prebrati kaj takega, kar pišeš ti. Se mi zdi, da se danes ljudje pehajo le za materialne stvari... Kot da otroškega nasmeha, krika veselja in smeha ne opazi(m)o... Še naprej bodite v cvetju... :)))

Lahko noč!
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney)
-------------------------------------------------------
Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)
Default avatar

barbara*

se strinjam z ŽN :))) ful lepo je prebrat nekaj tko pozitivnega :) ... tud pri nas se vsi topimo in se vse cedi od samega cukra do najmlajšega miškota :)) in seveda tudi do velikega šolarja :)))

glej za zajca ... mi imamo že drugega ... prva je na žalost šla v zajčja nebesa ... je več razlag zakaj ... imeli pa smo jo skoraj leto dni ... kupljena v trgovini z živalicami ... lepa črnobela .. kratkodlaka ... čista, da nikdar ni nič smrdelo ... jedla je lepo ... lulala in kakala vedno na eno in isto mesto kadar je bila v kletki ... skratka vzorni zajček z dvema 'napakama' ... grizla je nas in predmete zunaj kletke ... ko je bila zunaj je lulala in kakala kjer je padlo od nje!

zdaj imamo zdravega kmečkega črnega dolgodlakega zajca ... ki smo ga dobili v dar ... je moški v pravem pomenu besede :))) ... robat, len, pacek, ki se polula kjerkoli in potem v lastnem urinu leži ... hrani se med drugimi z lastnimi iztrebki ... če mu kletke ne spucamo en dan v prostoru smrdi kot v hlevu :((( ... zdej je zunaj na terasi in je super ... božat se pusti samo možu in 10-mesečniku ... 7-letnik je včasih pregrob z njim in zato se ga zajec brani ... jaz pa niti nimam želje da bi ga kaj cartala :)))
moški zajci tudi označujejo svoj prostor ... to pomeni da špricajo svoj urin kjer jim pride :((( v višini pol metra in daleč kolikor pač nese

moje mnenje ... zajčki so velik lepši in cort na slikcah kot v resnici :)))

drugače pa ni veliko dela z njimi ... menjaš vodo in hrano ... pa seno ... včasih kak regrad/radič/solata/sadje ... zunaj pa ne smejo bit ... vsaj ti hišni zajci ne ... ker ne smejo jest trave sploh če je mokra.

no toliko o zajcih :)

bodite lepo in še naprej se fino cartite :)

B.
Default avatar

Vallery!

;)))))
Hvala obema!!
No,...barbara* to je bilo pa kar "šokantno" prebrat! ;))
Si me že skoraj prepričala, da to pa NE!!
Vmes smo se celo malo zmenili, da bi bila morda res še najboljša varianta, da kupimo, dobimo enega kar takega tapravega kmečkega zajca in ga lepo nastanimo pri bližnjem kmetu, kamor Tia že zdaj hodi vsak dan hranit kokoši in gledat Krave! ;))
za hrano in čiščenje bi že poskrbeli, ko bi bilo lepo vreme bi ga tudi prinesli domov, da bi se malo pasel na travi..potem pa bi ga čez noč in seveda čez zimo odnesli spet nazaj v topel hlev!
ne vem, nekako smo se strinjali, da bi bila to še najboljša rešitev in tudi za zajca bi bilo tako najboljše poskrbljeno!
Uživajta tudi vedve z svojimi malimi otročki!
Vse lepo!
Vallery!

P.S.
No danes jutro ni bilo tako zelo pocukrano! ;))
Tia je uprizorila že ob šestih svojo trmasto dramo, ko je hotela na vsak način, da vsi vstanemo in gremo gledat Telebajske! :(( Dretje, vpitje.... Ja, ni vedno vse tako lepo in celo ratalo ji je,da je zbudila tudi Timoteja, ki je hvala Bogu zelo priden in potrpežljiv otrok! Zaenkrat še! ;))
seveda je bil na vrsti vzgojni pogovor, pregovarjanje.... Ja, vstali smo pa vseeno in to VSI!!
Ati je bil kot zombi saj se je s koncerta vrnil pozno, ob osmih pa je šel v službo!
Bogi ati! ;)) In Šmrka, lumpasta Tia! ;))
Pa, pa!
Vallery!
Default avatar

zut

Jaz sem moji takrat štiriletni hčeri pred dvemi leti kupila zajčico. Bilo je veselje, ampak res je da z zajčkom nimaš kaj preveč početi.
Pospravljanja je pa kar veliko. Če je v kletki, je nasmeteno vse naokrog, ko je zunaj pa ...ja, bobki letijo kot za stavo, pa kabli, pa vrata....

Potem je pred letom dni dobila še muco, pa so muce tudi samosvoje, tako da sta se težko uskladili pri časovni želji za cartanje.

Sedaj smo pripeljali še dva kužka, shittzuja, in...terna. To je to.
Po pravici povedano je z njima še najmanj dela, pogledano na naš zoo. Tudi lulanje in kakanje znata opraviti na plenično predlogo ( kadar ju ne utegnemo peljati ven).

Ja, mi smo rabili kar nekaj časa in živalic, da smo končno ugotovili, da je kuža res tisto, kar otrok potrebuje.
Je pa res, da ju imam tudi sama sedaj tako rada, da ju ne dam stran.