Starševski čvek

Pelješac

Default avatar
A je katera že bila na Pelješčcu. Zanima me kampiranje. Imam ogledan kamp Perna. (Orebič). Predvsem me skrbi glede vetra. Pravijo, da v kanalu med Pelješcom in Korčulo skoz piha. Imamo malega fantka.
Default avatar
Mi smo bili v Primoštenu še naprej od Orebiča.. Orebič je res na obali in stalno piha,tako da niti ne čutiš ubijalskega sonca in te lahko zelo opeče.. Malo me moti,ker je glavna cesta tam cesta na precejšnjem delu takorekoč ob plaži.Sicer je pa zelo lep kraj :)
Default avatar
Ali lahko vprašam kje si našla ta kamp. Tudi mi smo se zanimali preko interneta za kampe na Pelješcu, pa sem našla samo enega in to je Trstenica. Ali so kje kakšne slike kako izgleda. Mi ne bi hodili predaleč do plaže. Veliko punklov in tega.
hvala
Default avatar
ja, če te veter moti, potem ne hodit na dopust na pelješac... perna je en od surfarskih kampov, kamor hodijo surfarji ravno zato, ker fajn piha... ravno tako je z antony boyem. če te veter ne moti, pa pelješac priporočam!

čau,

nataša
Default avatar
Pojdi na www.croatia.hr
Potem pa glej smeštaj, kampovi. To je link za celo hrvaško. Glej samo pod južna dalmacija.
Default avatar


Tudi tukaj je nekaj kampov na Pelješcu
Default avatar
Hej Summer, Primošten nikakorne more biti naprej od Orebiča, kvečjemu, to tudi je napej od Šibenika.

Mi smo bili pred 3 leti v Perni - Pelješac. Na plaži ni sence, plaža je prodnata, veliko surfarjev, kopaš se lahko dopoldan, ker popoldan običajno piha veter in je naklonjen surfarjem. Meni je ugajalo, ker je skoz pihljalo, velikokrat se nismo niti zavedali, da je ura 12 že mimo.
Kamp je imel eno staro kopalnico - WC na štrbunk - fuj, fuj,, eno novo kopalnico, bolj urejeno, hladilniki v kampu. Neposredno v kampu je trgovina in gospodič, ki prodaja zelenjavo. V kampu je tudi terasa, takrat ni bilo nobenega ansambla, postrežba pijače. Kamp je bil cenovno zelo, zelo ugoden.

Meni, nam je bilo všeč.
Default avatar
Perna je večji kamp, ki je znan predvsem po sufrarjih. Na Pelješcu je veliko manjših kampov. Mi smo bili v Orebiču (takoj zraven table Orebić) apartmani in kamp NATA. Prijazna lastnica, bližina plaže, mi smo bili zadovoljni.
Default avatar
SONCE,.imaš prav,Primošten je drugje(tam sem tudi bila),jaz sem mislila LOVIŠTE,čisto na koncu Pelješca..
Default avatar
Lani smo bili v Perni (v hotelu), kamp pa je zraven. motilo me je, ker je bil cel kamp čehov, drugo pa, ker so se surfarji zelo pogosto popolnoma približali obali in je bilo nevarno za otroke. To, da v Perni ne bi bilo sence ni res, ker je cel kamp pogozden.
Na Pelješču je zelo vroče, toda ker non stop pihlja, je zelo prijetno. Na samem polotoku pa je polno privatnih kampov.
Default avatar
Jaz sem bila 3x v Orebiću v privat kampu nad mestno plažo: kolikor se spomnim, je tudi kamp imenovan Gradska plaža (ali mogoče Glavna plaža, nekaj podobnega). Lastnika sta brat in sestra Igor in Dunja. Kamp je pred hišo, je majhen, prijeten, z izvrstno urejenimi sanitarijami, oddelkom za kuhanje, likalnim kotičkom itd. Meni je bilo zelo všeč, plaža pa je spodaj.

V razdalji nekaj korakov pa sta, kolikor se spomnim, še dva kampa. In veter tudi ni delal težav, je pa gužva na plaži.
Big mouth don't make a big man.
Default avatar
A je potem Korčula boljša izbira (pa ne tista stran, ki gleda na Pelješac)?
Default avatar
a vam ni prevec pihalo? Imam namrec dve leti starega pokovca ki je malo v vrtcu in potem vsaj 10 dni doma. Pa spet...
VBi rada da si pridobi malo odpornosti in me skrbi da ga nebi popoldan prevec prepihalo in bi spet bila tista pesem...