Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

nadomestni avto?

Default avatar

sstudentka

Na navem avtu (6 mes) se je prižgala lučka za motor. Odpeljali smo ga na servis in so nekaj zamenjali. Lučka ni gorela par ur, nato pa spet. Sledil je ponoven klic na servis in pravijo, da naj avto v pon. pripeljemo na servis in ga tam pustimo, da ga natančneje pogledajo. Na vprašanje, če lahko za ta ča dobimo nadomestno vozilo, je uslužbenec rekel, da ne in da se nadomestni avto dobi le v primeru okvar na cesti?! Halo?!
A ima kdo podobno izkušnjo, nasvet?
hvala in lp
Default avatar

°Lola

Ja, pri AMZS recimo, resnično dobijo člani kluba nadomestno vozilo zavoljo prometne nesreče ali okvare vozila na cesti.
Pri poobblaščenih serviserjih je pa vse v domeni njihovega načina dela in pogojev. Na "mojem" Renaultovem servisu ga dobiš proti plačilu v vsakem primeru. Samo NE zastonj.
Avto Triglav ti da na voljo tridnevni najem, plačaš gorivo in zavarovanje.

Povsem odvisno je od servisa do servisa.
Lola
--------------------------------------------------------------------------

Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/
Default avatar

san giorgio

Greh se pove, gresnika pa ne - vseeno me zanima, za kateri avto gre.

SG
Default avatar

goldi

Hmm, kako mi je to znano... Lučka za motor namreč. Pred 4 leti ko sem kupila Peaugeota 306 karavan, se mi je po 4 mesecih na neki poti prižgala lučka za motor. Seveda sem šla na servis, priklopili so ga na računalnik, zamenjali nek program in kakor uredu.. Čez mesec se mi je lučka spet prižgala. Spe na servis, spet priklop na računalnik, spet nek program, nekaj časa OK potem spet. Zadnja razlaga uradna je, da je elektronika v mojem Peaugeotu pač občutljiva na vlago in se takrat lučka prižge... :(
Default avatar

š[email protected]

Vsak serviser, ki se mu gre za stranke, je ponavadi pripravljen priskrbeti nadomesten avto. Moja mami ga dobi že, kadar gre na redni servis in se vmes zapelje v trgovino, čez par ur pa "nadomestek" vrne in se odpelje s svojim. Mož ga je dobil za en dan, da se je lahko peljal v službo, medtem ko so na najinem menjali šipo. Pa imava stara "jajca"... Odvisno od servisa pač ;) Zavarovalnica ni nikomur nič povrnila.

čao
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~
Default avatar

42na

Tudi mi dobimo nadomestni avto, ko našega Peugeota peljemo na servis.
Lp
Default avatar

Silvana

Pri Renaultu je tako, vsaj moralo bi biti, da je v garanciji kar je popravila več kot 4 ure, brezplačen nadomestni avto! Kako je pa drugje pa ne vem.
Default avatar

rošca

Zavarovalnica ti krije stroške nadomestnega vozila v primeru, da imaš sklenjeno zavarovanje - kombinacijo za tak primer. Pri Triglavu vem da je bilo doplačilo minimalno oziroma so to kar dodali v okviru več zavarovanj - ne spomnim se več točno.
Default avatar

Bacilka...

Ja, lučke, lučke!!! Nam se je redno prižigala lučka za izpuh. Ko sva ga peljala pod garancijo na popravilo, so ga priklopili na računalnik, ponovno priklopili in le lučka nehala svetiti, po parih kilometrih vožnje, ponavadi še domov nismo prišli, pa zopet... To se je zgodilo kar nekajkrat, stroški vožnje sem in tja niso bili zanemarljivi, pa tudi najin čas je navsezadnje nekaj vreden. Nadomestnega vozila za čas, ko sva čakala nisva dobila.

Navsezadnje nama je dvignilo pokrov, možiček se je začel jajcati se pritožil in ne boste verjeli, prišli so strokovnjaki iz bog ve kje, lučka zaenkrat še ne gori:), vsake toliko časa pa nas pokličejo, kako smo zadovoljni za avtom, pa kako zdaj dela... Tudi za nadomestno vozilo ni bil noben problem, za razliko od prej, ko se je z njim vozila ena njihova žvina:)))) in je bil stalno zaseden.

Sstudentka, povej, za kateri avto se gre, mogoče ti bodo lažje svetovali.

Bacilka.
Default avatar

sstudentka

sorry, pozabila sem napisati za kateri avto gre;
Xara Picasso, Citroen