Jaz pa mislim takole, ker je toliko "čudnih" imen, bodo naši otroci, ki imajo kao normalna imena na koncu čudni.
Se mi zdi, da v vsaki generaciji prevladujejo določena imena. V generaciji naših staršev so to bile Marije, Terezike, Francke, Ane..., v naši Mateje, Nataše, Barbare,... generacija naših otrok pa ima vse živo.
Načeloma mislim, da imajo starši pravico, da dajo otroku ime, kakršno želijo. Res je, kar pravi Piki Miki, mogoče nam na začetku zveni malce čudno, ker nismo navajeni, potem pa si te osebe pod drugačnim imenom sploh ne moremo več predstavljati.
Moram pa reči, da pa je res eno ime, katero mi še zmeraj ne sede in sicer Zija. Ne vem, zmeraj me spominja na glagol "zijati". Ampak, to je moje osebno mnenje.
Nesprejemljivo pa se mi zdi, ko dajejo starši imena, ki so sama za sebe čisto lepa, pa so v kombinaciji s priimkom nemogoča. Pred časom je bila oddaja na radiu in objavili so par res čudnih primerkov, ko bi človek ljudem najraje navil ušesa:
- Jaka Racman, en fant je rekel, da je večkrat na faksu imel problem, ker so mislili, da se norčuje in je moral 2x ponoviti
- Ana Konda
- Živa Groza
- Srečko Vesel (no, to še ni tako hudo)
- ... vem, da jih je bilo še nekaj, samo sem pozabila.
Joj, sem tako firbčna, kakšno ime pa je. Če seveda lahko to napišeš.
ČAOBAO!