goveji zrezki
Mi imamo najraje naravne, še raje kot Dunajske.
Zrezke potolčeš, soliš, popraš in na eni strani pomokaš. Popečeš jih z obeh strani, najprej z nepomokano stranjo navzdol. Zrezke shraniš na toplem, v maščobi prepražiš malo moke, zaliješ z vodo, dobro prekuhaš, dodaš zrezke in dušiš najmanj eno uro. Najboljši so po dveh urah.
Dober tek
Popražiš čebulo na olju, zrezke potolčeš, soliš in popraš ter jih popečeš. Malce zaliješ in dušiš pokrito. Na koncu za zgostitev dodaš žlico moke in kako žlico kisle smetane. V omako lahko dodaš tudi gobice, korenček, mešano zelenjavo,… Odvisno, kaj imaš rada. Meni so zelo všeč z naribanim korenčkom (dodaš kake pol ure pred koncem kuhanja), samo so malce sladki od korenja.
Puranje malce potolčem, solim, popram, popečem. Malce zalijem in dušim. V omako dam malce sesekljanega česna, moko, kislo smetano. Na koncu kuhanja pa košček sira na vsak zrezek, da se stopi. To lahko narediš v pokriti posodi, še lažje je pa, da daš zrezek že na krožnik, sir nanj in malce v mikrovalovno.
hay
zrezke potolčemo,solimo ter pečemo na obeh straneh,daš meso ven in popraži čebulo malo zalij,ter spasiraj čebulo daš meso nazaj malo zaliješ z črnim vinom daj vorcester gorčico,česen malo gov.kocke,evo pusti,dase še pokuha ter zalij z podmetom(jaz ponavdi dam ostro moko,da ni grudis)
za purana
popeči zrezek zalij z alpsko sladko smetano daš malo pehtrana po okusu posoli in mnjam
ali
popeči zrezek zalij z vodo daš malo gorčice,kisle kumare podmet,mnjam
dobro naredi in povej
lp:)))))))))
Goveji zrezki: zrezke potolčeš, soliš in nahitro popečeš na olju. Na olju prepražiš čebulo, jo posoliš dodaš žlico moke (ali jedilni škrob – Gustin), paradižnikovo mezgo, mleto papriko, po želji zelenjavo ali pa brez, česen petršilj, vegeto ali kocko in zaliješ. Kuhaš najmanj 1 uro. Proti konci lahko dodaš če žličko zenfa ali kisle smetane.
Puranji zrezki: zrezke popečeš, popražiš čebulo, gobe ( sveži šampinjoni), dodaš moko, česen petršilj, kocko ali vegeto in zaliješ. Na koncu dodaš žlico kisle smetane.
ali pa puranji zrezki po pariško + sir (da se stopi).