Forum.Over.Net

Starševski čvek

za Vladko K

Default avatar

She

Pozdravljena, Vladka!

Ko berem tvoje odgovore, te vedno znova občudujem, predvsem tvoja preudarna, uravnotežena življenjska načela, tvojo neverjetno stabilnost, dobronamernost in mir, ki sijejo iz tvojih odgovorov. Pravi balzam si! In če pomislim, da živiš v tuji deželi, med drugačnimi ljudmi in drugo kulturo, da imaš štiri otroke, za katere vzorno skrbiš in jih sijajno obvladuješ in si vedno razpoložena še za prijateljski nasvet in lepo misel... kapo dol! Pravo sonce si!
Pravzaprav me zanima, kako ti vse to uspeva? Ali nisi tudi ti kdaj slabe volje, sitna, naveličana? Ker se mi zdi, da - nisi.
Moram priznati, da sem, čeprav mi je lepo in imam urejeno življenje in sem pravzaprav večinoma srečna, včasih tako zoprna in tečna, da grem še sama sebi na živce.

Imaš morda zame kakšen nasvet ali čarobno formulo?

Prisrčen pozdrav,
She
Default avatar

pikec.pokec

A ne, She, da je Vladka krasna!

Daj, povej nam, da si tudi ti kdaj sitna, bomo hitro boljše volje!
Lp
ppikap
Default avatar

Vladka K.

Joj, kakšne prijetne besede za dobro jutro. Dekleti polepšali sta mi dan :-)
Da nisem nikoli slabe volje? Sem. Morda bi morali vprašati domače, a tudi sama priznam, da sem včasih res tečna. A verjetno "nastrada" predvsem moj mož :-) , ki je zelo malo doma zaradi svojega delovnika, jaz pa sem večino dneva z otroci. Tudi to sem že priznala, da mi tale "samo" dom tudi včasih že preseda, saj otroci rastejo, po drugi strani pa ugotavljam, da sem se tega načina življenja že tako navadila in dnevi tako hitro minevajo, da sem že čisto zadovoljna, če imam večer zase, za kakšno TV oddajo ali forum.
Čeprav je tempo življenja zaradi tega, ker sem doma, vseeno vsaj nekoliko lahkotnejši, se mi včasih po glavi motajo misli, da je bilo tudi v službi lepo... in, ko tako ugotavljam, da bi se mož potem, ko pride iz službe vendar lahko popolnoma posvetil otrokom... takrat sem morda malo bolj tečna :-)
Verjetno tole pisanje nima ne repa ne glave, a tako mešana so moja občutja o tem, biti doma ali ne biti doma... A zaenkrat je situacija taka, kot je in bom še doma...
She, čarobne formule torej ni, saj smo vendar vsi človeška bitja. Je pa res, da poskušam biti na forumu strpna in v tolažbo... če mi uspeva, sem zadovoljna.
Zdaj pa grem otrokom pripravit zajtrk, pri nas imamo vikend, mož pa je daaaleeeč.... na šolanju v Nemčiji.
Obema en lep dan, danes tudi pri nas kaže, da bo spet topel.
Pozdravček!

Vladka
***********************************************************************
http://galerija.over.net/main.php/v/ust ... /Vladka+K/
Default avatar

assya

tole z vikendom mi ne gre čisto v glavo... kako že vikend?
Default avatar

Svea*

Ja, Vladka je res eno tako toplo bitjece...:))
Se clovek spremeni v tujini, kaj ne? Zacnes gledat na stvari drugace... npr kaj je pomembneje v zivljenju... dozoris...
Te pa obcudujem, da zdrzis doma.. jaz tega ne bi zmogla... jaz sem prav vesela, da spet delam... pa ceprav je jezik se vedno ovira, pa drugacna kultura...

Lep pozdrav tja dol... evo, zdaj se pa odklopim za dva tedna... ja, Vladka, bom pozdravila hribcke in dolinice se v tvojem imenu...:)) S.
Default avatar

assya

No, tega pa nisem vedela. Zanimivo! Zdi se, kot da čas od sobote do srede hitreje mine... pa najbrž ne... Hvala za pojasnilo! Koliko časa pa boste še tam?
Default avatar

Vladka K.

Evo, pa se je začel nov delovni teden :-)
Vikenda smo se naužili, vi se ga še boste, sicer pa še ta teden in potem imajo tudi naši šolarji eno-tedenske počitnice.
Koliko časa bomo še tu, pa samo tisti zgoraj ve in še ta je tiho :-) Dajemo na kupček in čakamo, da bo dovolj velik. Ko smo odhajali, je bil naš namen, da bo šel tretjerojenec v šolo v Slo., pa je jeseni kot še ne 5-letnik že začel tu. Zdaj je naš naslednji cilj, da bi najmlajši začel šolo v Slo. Bomo videli...

Lep dan!

Vladka
***********************************************************************
http://galerija.over.net/main.php/v/ust ... /Vladka+K/