Forum.Over.Net

Starševski čvek

kako so nekateri obogateli

Default avatar

zof

Glejte na tv slo 1., oddaja o bogatunih, revežih ...kako so nekateri obogateli v času tranzicije ....idiotski višji sloj!
Default avatar

zof

Se še spomnite časa 20, 30 let nazaj, socializma, Tita .......... bilo je fajn.
V naši vasi je bilo super, vsak je imel po en avto, vsi smo gradili hiše, hodili na morje ... skratka vsi srednji sloj ....
Sedaj imajo vsi lepše hiše, po 3 avtomobile, potovanja 5x na leto in še in še ....... zakaj ........... ker so kradli .......... in njihovi otroci sedaj nič ne delajo ......so kot bi rekel rugelj faliranci, zarukanci, zakaj ne delajo?
Ker se jim ne ljubi, ker so starši bogati (ker so si nakradli) in tudi otroci sio bodo al pa bodo še naprej živeli pri starših.
Sam ne mi govorit, da so se kar vsi znašli, pa z delom dosegli bogastvo .ma daj no!
Default avatar

tru-tru

Odvisno, kaj zate pomeni "znajti se". Poznam ljudi, ki štejejo goljufanje nekoga kot to da se je znašel (npr. delo na črno, iskanje lukenj v zakonu - npr. pri davkih, in še in še). Jaz se s tem ne strinjam. Zgleda pa, da sem v manjšini.
Default avatar

Bura

Kje je meja revčine?
Ali niso prevelike socialne razlike?
A je res upravičeno nekdo z 190 tisoč tolarji plače, upravičen, da lahko reče da je reven?
A se sploh zavedate, kako visoki so postali nujni stroški, kot stanovanje, hrana ...?
Ali mislite, da so revni samo brezdomci...?
Mislim, da je srednji sloj postaja revnejši, bogati pa vedno bogatejši, mislim, da bo kamlu srednji sloj izginil!
Ali je res dobro, da smo tako liberalni, demokratični, odprti, total brez tabujev .................... ali bi se morali bolj vračati nazaj k naravi?
Ali sta dve povprečni plači še dovolj??
Default avatar

Bura

Veš kaj se pa meni zdi smešno. Da nekdo reče, da sploh nima denarja ima pa recimo 500 jurjev plače, mislim, no!
Default avatar

TaNiTa

Men tut pokrov vrže v luft ob izjavah v stilu, kako je bilo fajn včasih, ko smo hiše zidal in najemal kredite in za njih potem odplačevale skoraj ničelne obroke,...kok smo fajn skoz prišli. Ja matr, da si tok neumen, da neveš, da se je taki manjko nekje pač moral pokrit potem si niti lastne bajtice nezaslužiš.

Mah kaj čmo, na sebe in svoje delo se je še najbolj zanesti. In bit pošten je zame še vseeno pomembnejša vrlina.
LPT
Default avatar

Alice

Slovenska zavist je na pohodu! Gremo dalje!
Default avatar

Bura

No, da ne bo kdo narobe razumel. Jaz nisem revna, ker moj partner veliko dela, veliko zna in tako lepo zasluži. Tudi jaz kar solidno. Govorila sem bolj o svojih starših včasih, jaz imam sedaj tako svojružino!
Ker se je verjetno tako bralo, kot da sem komu kaj fauš, narobe.
Bolj sem hotela povdariti to, da z nepoštenim delom jih vedno več služi ogromne denarje, kar je pa narobe in upam, da bo Janša kaj pametnega storil na tem področju!
Ne, nisem revna, bogata pa tudi ne. Kaj bi pa bila favš okoliškim bogatašem, prazno glavo, ha ha!!?
Default avatar

Kati

Raje sem pošteno revna, kot pa z goljufijo bogata!
Default avatar

valentinca

dve povprečni plači MORATA biti dovolj, ker drugje ni za vzet, pač je teba nekako preživet in se tolažiti, da je enim še slabše
Default avatar

Filantrop

Kako so obogateli drugi me sploh ne zanima,ker zaradi tega ne bom nič lažje živela.Hvala Bogu,da vsaj komu komu uspe,s svojo vestjo,davkarijo in okolico naj pa probleme sam pošlihta.Ko sem nedolgo nazaj prebirala kakšne OD imate (večina)sem se zavedla,da sva z možem v bistvu ena revčka,ampak če pa pošteno pogledam na zadevo:oblečeni smo,siti tudi,položnice in kredit plačujemo,občasno si kaj privoščimo,kupimo celo kakšno knjigo,otroci obiskujejo nekaj "plačljivih"dejavnosti,nekaj malega damo celo na stran,gremo na dopust....Z malo iznajdljivosti in varčnosti kar gre.Zakaj bi potem obsojala tiste,ki so imeli srečo in bili v pravem trenutku na pravem mestu?Sama je pač nimam,sem zaposljena v gospodarstu - delovno intenzivna panoga.Usoda?Neiznajdljivost?Nepripravljenost na izziv?
Vsak je svoje sreče kovač!O pometanju pred lastnim pragom bi bilo potrebno razmisliti!
Default avatar

XYZ

Če so drugi bogatejši od naše družine, me sploh ne zanima. Važno je, da mirno spimo, ker je vse, kar imam, od našega dela.
Default avatar

dišeča

Kot otrok sem se kar pridno učila. Po pouku sem obiskovala še dodatne tečaje... Marsikdaj sem gledala in poslušala sošolce, kako se igrajo po šoli, kako dolgo so še lahko zunaj.. Jaz ne, sem se morala učiti. Danes mi ni žal. Imam dobre šole, veliko znanja, dobro službo, družini lahko nudim skoraj vse. Danes so tisti drugi sošolci seveda slabše preskrbljeni. Žal je treba včasih svoj prosti čas tudi riskirat za prihodnost. SAMO NE MI OČITAT IMETJA, KER SEM PREKLETO UR PRESEDELA OB KNJIGAH. Danes pa mi takšni delomrzneži očitajo previsoko plačo itd. Vsak je imel možnost nearediti nekaj iz sebe!!
Default avatar

eli

Midva imava skupaj 240 tisoč neto plače in se ne štejeva med reveže. Imam streho nad glavo, avto, hrane dovolj... Imava prijatelje, ki imata veliko višje plače in vedno jamrata. Stvar je v zadovoljstvu.Če ceniš majhno boš tudi veliko. Če so nekateri bogati pa naj bodo, hvala bogu da so.
Default avatar

TEČKA

JA JANŠA BO PRAV VELIK NAREDU...NE ME V SMEH SPRAVLJAT!
Default avatar

tru-tru

dišeča, saj debata sploh ne teče o tem. Debata gre o nepoštenih, ki so se z različnimi, nepoštenimi prijemi (od divje privatizacije naprej) okoristili in so sedaj zelo bogati. Ti tudi s tremi doktorati ne boš imela toliko milijonov, če boš imela pošteno službo z recimo dobro, nadpovprečno plačo.
Default avatar

žabica*

vsi tisti komunistični poceni krediti in vse obresti, ki so bile takrat tako nizke...pa inflacija...vse te minuse plačujemo DANES! MI! In večini nam ni lahko. Včasih se mi zgodi, da nimam tok dnearja v denarnici, da bi šla po sadje v trgovino!! Potem pa mora mož prositi koga, da mu posodi ali založi...Stanovanje najemniško, starši nimajo..kreditno nesposobna za stanovanjsko posojilo...pa četudi- saj nimamo niti za polog. In prijateljica, ki živi lepo v razkošni hiši v LJ, hodi v službo, zasluži dvakrat več kot jaz, mama ji kuha, pere, ne plačuje stroškov doma, dobi celo karto za aerobiko...potem mi pa reče da nima denarja...da je čist broke! Halo?? Včasih moram prav razmislit, če bom lahko šla na kavo v lokal.*~ *~* ~* ~* ~* ~* ~* ~* ~* ~*
'Saj res - mar bomo ves čas brez zabave?'

William Shakespeare


Default avatar

Alice

In kako žabica ti odplačuješ komunistične kredite?
Default avatar

Kleopatra1

V Sloveniji je hudo malooooooooo takih, ki so obogateli s pridnim delom. Ker pridnost pri nas ni vrednota in če si priden te nihče ne ceni, ampak te imajo kvečjemu za enega butastega loleka, ki ga je treba do konca izkoristit.

Poglejte naše izseljence v Kanadi, Avstraliji,.... vsi so začeli iz nule, danes pa so uspešni podjetniki, cenjeni v službah zaradi svoje pridnosti.
To se pravi, da Slovenci znamo delat, le sistem tukaj je.... tak kot je.... :(((
Default avatar

žabica*

Alice, kredite 'odplačujem' isto kot ti, isto kot vsi...ekonomija, draga! v začaranem krogu smo! s tem ko dobimo že plačamo nekaj drugega. če ne razumeš ekonomije, ti žal ne znam razložit.*~ *~* ~* ~* ~* ~* ~* ~* ~* ~*
'Saj res - mar bomo ves čas brez zabave?'

William Shakespeare