Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

otroške pesmi

Default avatar

Nixy

A mi lahko pomagate, rabim otroške pesmi, poznam Romano Kranjčan, kateri so še, ki pojejo take pesmi?lp
Default avatar

Pitka

Meni je zelo všeč Melita Osojnik! Ima kar nekaj CD-jev.

Vidka
Default avatar

Nova Tanja*

Damjana in Muzikalček
Sten Vilar in Pinocchio
Čarovnik Grega
Pojoči kuhar
Mojca in Kaličopko
Andreja Zupančič

Nika records ima pravljice v songih, ki jih pojejo pevci ala Nuša Derenda, Anja Rupel, Marta Zore....

Tanja
Default avatar

janette

Mojemu dveletniku je zelo vsec Pika Nogavicka (vec avtorjev), pa Kosovirski koncert ( svetlana Makarovic, izvaja vec avtorjev), Tudi Pedenjped je fleten, pa seveda Macek Muri od Nece Falk!
Default avatar

majav

Imaš tudi kar nekaj zbirk kot so Najlepše pesmi za otroke, Barčica po morju plava, Metuljček cekinček, Imamo vas radi...
Dobiš tudi pravljice (Žogica Nogica, Zvezdica zaspanka) ali pravljice, ki je kombinirana še s pesmicami (super je Tri muce in druge glasbene pravljice).
Pa pri naši hiši so zelo toplo sprejeti Zvončki Marte Zore. Mi imamo prvo zbirko, kjer je pet CDjev ter Abecedo in ju še zdaj rada poslušata.
******************************************

Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.
Default avatar

vib

Nam je zeeelo všeč Tubaluba od Romane Kranjčan.
Default avatar

majska

Nikar ne pozabite na Janeza Bitenca, seveda če so otroci še majhni. Moji punci sta še ne 2 in še ne 4 leta in sta navdušeni oboževalki.
LP.
Default avatar

Nova Tanja*

Kuna Kunigunda... je tud huda:)

Pa Najlepše pesmice za otroke (od ZKP RTV) - pevski zborcek Franca Sturma in RTV... stari posnetki tiste naj otroske pesmice se nasega otrostva...

Cez dva tedna bodo v oddaji Zborovski koticek za mlade na 3. programu ob 13.30.

Tanja
Default avatar

Tinkara C

voglarjeva (rad imam glasbo - 4 cedeji), bitenc (joj, vseeee :)), pravljica v songih Čarovnik iz Oza (čudovito!)
Default avatar

nemod

no če bo komu še prou pršlo za otroške pesmice so primerne naslednje zbirke

Majhna sem bila (Milena Nograšek, Mira Voglar)
Piške sem pasla (Milena Nograšek, Katarina Virant Iršič)

v zbirki imate otroške pesmice za predšolske otroke z notnim zapisom ter predloge za izvedbo. Ter instrumentalne skladbe ki so primerne za posušanje ob posamezni pesmici.

Pojemo pojemo1 2 3 (Katarina Virant Iršič)
za 3 vem da se še da kupit za 1 in 2 pa nisem čisto prepričan pri 3 se zraven dobi tudi cd z posnetki pesmic v različnih izvedbah (motivacija z uganko, spremljava z orfovimi instrumenti,...) pri 2 je tak cd oz kaseta posebaj.

za ostale pesmice in skladbice je pa tako da včasih težko presodiš ali so kakšni avtorji kvalitetni ali ne, velja pa da če vzamete cd-je(kasete) ki so jih uredile :
Mira voglar
Milen Nograšek
Katarina Virant Iršič

veste da so to kvalitetne zbirke saj so to tri dame strokovnjakinje, ki so v naši deželi postavljale(predvsem Mira Voglar) oziroma nadgrajevale standarde glasbene vzgoje v predšolski dobi. Tudi starši šolskih otrok v prvi triadi osnovne šole se lahko poslužujete teh zbirk.

pri instrumentalni glasbi si lahko sposodite kakšen cd Mozarta, pa tudi cd-ji z glasdo orfovih instrumentov so zelo dobri.


kar pa se tiče skladateljev:
Janez Bitenc
Janez Kuhar
Mira Voglar


ostale(zbirke, skladatelje,..) pa je treba malo preveriti saj niso vedno najbolj kvalitetni, pa čeprav so zelo priljubljeni.