Starševski čvek

otrok in avto s 3 vrati

Default avatar
Sem tik pred tem, da kupim nov avto. Odločila sem se za novega Punta s petimi vrati (predvsem zaradi lažjega dajanja otroka v svoj sedežek) nakar sem sedaj dobila ful dobro ponudbo - za enak denar bi dobila avto z več konji in ful boljšo opremo, problem je le, da ima samo tri vrata. Ali se vam zdi ful težje dajat otroka v svoj sedežek skozi sprednja vrata, ali se to pač navadiš? Zanimajo me vaše izkušnje s tem in kakšne avte imate same. Še posebno bi bila vesela izkušnje kakkšne mamice, ki ima Punta s tremi vrati.
Hvala za pomoč.
Default avatar
Mi imamo avto z5vrati in nebi kupila avta z tremi,ker sem se preveč razvadla sploh sedaj ko imamo še dojenčka.

LP
Default avatar
Jaz imam avto s tremi vrati in se nemorem navadit,da se moram skoz pretegovat do njegovega sedeža.
Vzame več časa kot,da ga daš čez "normalna" vrata.
Default avatar
Jaz sem imela prej avte s 5 vrati, zadnja dva pa s 3. vrati. Mene cisto nic ne moti, niti mi ni odvec. Vsec mi je tudi, ker se zadnja okna ne odpirajo in se mali dve med voznjo ne moreta igrati z odpiranjem in zapiranjem okna.
Default avatar
Odvisno za kakšno opremo gre. Meni bi prevladala oprema, če bi to bila npr, klima ali abs, zaradi električnega odpisanja oken, ali pa notranje regulacije ogledal pa ne bi šla na tri vrata, ker je res kar precej bolj zoprno se stegovat do sedežka.

Lp A
Default avatar
Jaz imam starega punta s tremi vrati. In malega skoz prevažam naokoli. Se navadiš, seveda, kaj pa drugega. Po mojem ti je težko samo, če si najprej navajen na pet vrat, potem pa greš nenadoma na tri. Jaz sem pa že od vsega začetka imela tega. Zato pa je možev avto, ki je tudi naš družinski, s petimi vrati, in takrat vidim, da je lažje. Tako da - če bom kdaj menjala, bom že najbrž bolj prijazno gledala tiste s petimi.
Default avatar
Midva pa sva imela najprej Yugota, za katerega se ve, da nima več kot tri vrata. Pa sva bila sama, brez otrok, a nama je šlo na živce vstajat, če je kdo ven in not lezel. Že takrat sva rekla, da avto z manj kot 5 vrati vedno odpade.

Pa bi morda še šlo, tudi z otrokom. Če bi vrata na stežaj lahko odprl. Me pa moti na primer to (se je zgodilo včeraj), da normalno parkiraš avto v prostor, ker itak ne moreš drugače dobit otroka ven. Ko pa se na parkirišče vrneš, pa zraven tebe parkiran avto (na prostoru, kjer je parkiranje prepovedano, ker je za dostavo) tako blizu, da komaj sam notri zlezeš, kaj šele, da otroka v stolček zapneš. In če si sam, še avta ven ne moreš zapeljat, da bi potlej nomalno odprl vrata. Če imaš pa samo tri, je pa še bolj zakomplicirano. Vedno se od nekje bašeš. Če ne od spredaj not, pa z druge strani čez. In pravzaprav me to sploh ne moti ... razkuri me!!!!!
______________________________________
Spet se mi je na bolš poslabšal;).
Default avatar
Jaz pa prisegam na avto s tremi vrati. Sploh na zacetku, ko imas otroka v lupinici - jo je precej lazje montirat. Meni so ukradli avto, ko je imel sin par mesecev in sem si potem sposojala avto od starsev, sestre, ... skratka sem se vozila z razlicnimi avtomobili - in ugotovila da so 3 vrata bolj prakticna. Tako smo potem spet kupili avto s tremi vrati.
Default avatar
Meni je veliko bolj ugodna varijanta avto z 5 vrati. Doma imamo obe varjanti. V avto z remi vrati mi je precej zamudno dajati hčerkico noter, v onega z 5 vrati pa ni problemov, je takoj noter.

Srečno pri izbiri in nakupu! Kristi*
****************************************

Prijatelji ne živijo samo v harmoniji,
kot pravijo nekateri,
temveč v melodiji.

(Henry David Thoreau)
Default avatar
Jaz sem tudi navajena na 3 in sploh ne vidim problema.

Lp, Monstro
Default avatar
Naš družinski avto ima tri vrata in moram reči, da je prava groza, še posebno sedaj, ko smo štirje. Meni osebno je grozno nerodno dajati otroka v sedež na zadnji klopi. Povrh vsega imam že tako probleme s hrbtom in, ko je hudo, sploh ne morem dati otroka v avto. Zato ga nameravamo čimprej zamenjati, obvezno za takega s 5 vrati.


LP
Default avatar
Mi imamo dva avta, en s petimi in en s tremi. Absolutno mislim, da se lepše položi v sedež otroka skozi zadnja vrata, ker je sedež neposredno pred teboj. Pri treh vratih moraš pa še sam v avto zlest itd. Vsekakor priporočam 5 vrat.
Default avatar
Vse se da, če se hoče oz. mora ;) Je pa seveda najboljše, če ima avto 5 vrat.

čao
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~
Default avatar
mi imamo enga s petimi in enga s tremi vrati ... lupinco je res mal bol komplicirano dat v tega s tremi ... ampak mal telovadbe in razgibavanja nikdar ne škodi :))) ... za večje otročke pa sploh ni razlike ... jaz je ne vidim ...

je pa odvisno od dodatne opreme ... jaz imam raje klimo in še kaj za zraven ... kot pa 5 vrat.


B.
Default avatar
Zmeraj smo imeli avte s petimi vrati, zato otrok skoraj nikoli nisem tlačila v avto skozi prednja vrata. Enkrat sem se peljala s kolegico in moja takrat nekajmesečna hčerka z nama, ko sem vlekla lupinico ven, sem se tako namatrala, da mi je prijem popustil (pa še ni bila preveč težka) in sedež zdrsnil iz rok na tla. Na srečo se je dobro končalo, ampak vedno bi se raje odločila za nakup avta s petimi vrati. Zoprno mi je že plazit se na zadnji sedež, če se peljem s kom, ki ima takega s tremi.

Dobro odločitev ti želim!
Default avatar
Mi imamo en avto s petimi in enega s tremi: in čeprav bolj redko vozimo otroka v tistem s tremi, je res zelo nepraktično. Ravno danes smo se peljali v hribe sankat in mi je grozno ga zapenjat. pa že sam zleze v sedež ... za dojenčka pa sploh ... Jaz bi definitvno izbrala tistega s petimi - sploh zato, ker mi "konji" nič ne pomenijo :-))))))))))

J.
Default avatar
Kupi raje avto s 5 vrati, 3 vrata in otroka dajati noter je strup za hrbtenico! lp
Default avatar
Jaz sem za 5 vrat.Saj se navadiš,samo ....hrbtenico sem si že do konca uničila (ja imamo avto s tremi vrati)
Default avatar
Mi smo imeli avto s tremi vrati (hondica), in sicer od hčerkinega rojstva pa do njenega skoraj sedmega leta.
Ta avtek je bil najina velika želja, zato sva marsikaj požrla - Honda je zelo nizek avto in to še otežuje pripenjanje otroka na zadnji sedež. Ampak takrat nisem mislila na vse te tegobe, ker mi je bil avto v veliko veselje.
Sedaj več ne bi izbrala takega avtomobila - res pa je, da je trajalo kar nekaj let, da sem prišla do te ugotovitve.

LP,
Alenka