Porova juha
uf, danes bomo pa nekaj dobrega jedli… Pridem!!!
Ko je moja mama dajala zajca v pac je dala v vodo vegeto, lovor, poper, sol, čebulo, česen, malo olja, in mislim da tudi malo kisa (nisem ziher, se mi pa zdi). Pa mogoče še kaj pa jaz ne vem. Saj veš kak pravijo. Vsi kuharji nikoli ne povejo vseh skrivnosti 😉
Porova juha; Narežeš čebulo, jo popražiš da zlato porumeni, potem daš not narezan por( na kolutke) dušiš ene 5 minut, zaliješ z vodo, vegetaš,daš malo začimb, potem pa jaz vedno ko delam kakšne take zelenjavne juhe, da zgostim dodam gres!! Pride ful dobro res, dodaš ga pa kokr se ti zdi da hočeš met zgoščeno( po okusu)
Meso za “v paco”; V lončku zmešam malo vegete, pa vrelo vodo( 3 žličke), pol pa dodam rožmarin, timijan, baziliko, brinove jagode!! in s tem potem namažeš po mesu in pustiš.
Jaz dam vodo vmes zato da se lepše razmaže in “vpije” v meso.
Dober tek
JAz pa paco delam takole, za svinjino in perutnino:
– olivno olje
– narezan peteršilj
– stisnjen česen
– belo vino
– vegeta
– poper
– rožmarin
– timijan
– malo gorčice
– limonin sok
Potem meso z rokami fino natrem in pustim v tem vsaj 24 ur. Če gre za večje kose, prej meso malo narežem in v te reže natlačim malo pace. Dam v posodo, hermetično azprem in dam v hladilnik. Meso je zelo okusno.
Lp
M
Porova juha… na malo olja samo na hitropopražim narezan por, dodam strt česen in zalijem z vodo, solim. Zavrem in dodam na lističe narezan krompir in kuham, da se krompir razkuha. Dodam sesekljan peteršilj.
Za meso…olje, strt česen, sol, vegeta (ali tudi ne), malo gorčice…
Ampak, če imaš večji kos mesa, je škoda, da nisi to naredila že včeraj.
Dober tek!
Vladka
Mogoče kroketi, pa gobice v omaki, gratinirana cvetača. Lahko pa kak dober zelenjaven krožnik. Nekaj vrst zelenjave skuhaš, jo minimalno zabeliš, daš na krožnik, zraven pa piščanec. Mož ma to zelo rad, se dobro obnese.
Pa seveda solata, brez tega pa tako ne gre.
Glede sladic, pa težko svetujem, ker sladoled je pri nas zakon. Lp
M