Starševski čvek

okrasitev smrekice

Default avatar
kako boste letos okrasile smrekico?
mi jo bomo nekaj z kroglicami (plastičnimi, ker bo naša mala začela kmalu po vseh štirih) - srebrnimi in rdečimi, med te kroglice bomo pa dali tudi srebrne angelčke, ki smo jih naredili iz testenin.
Default avatar
Mi imamo letos modre bunkice, pa srebrne bunkice, ki so narejene doma (iz vrvice namočene v lepilo in posušene na balonu), pa pred pred lanskoletne okraske iz das mase, pa pred pred pred lanskoletne makarončkove angelčke in seveda lučke modre barve.

Nam se zdi prav glamurozna:).

Bacilka.
Default avatar
rada bi okrasila z oranznimi PLASTICNIMI (se ve zakaj) kroglicami, pa jih nikjer ne najdem, ste jih morda kje videle (MB)?

lpM
Default avatar
smrekica bo okrašane z ročno izdelanimi balončki iz stiroporja ki sem jih oblekla v različno blago z novoletnimi motivi in barvami, balončki so različnih velikosti, ter s posušenimi pomarančami narezane na kolobarje in okrašene z valovito bakreno žico in malce posprejane z zlato barvo. Ponekod sem na sredino nalepila manjše kolobarje pomaranče, ponekod pa celo polovico lupino oreha in to prepletla z omenjeno žico. No pa še ene lučke take z različnimi programi svetenja. Pri nas je ta najbolj počasen program aktualen.
Default avatar
Mi bomo imeli rdece zlato kombinacijo.Patricija,jaz mislim,da rdeca in srebrna ne gresta skupaj.Saj ves,mrzle in tople barve se tepejo med seboj.Ce ti je pa vsec,pa nic narobe.
Default avatar
Oj!
V Merkurju jih imajo, so ugodna ponudba, samo niso lih oranzne, ampak bolj take bakreno oranzne barve. Videla na razlicnih koncih, tak da morate imeti tudi v Mbju. :)
Lp, Nejka
Default avatar
Uf, men je srebrno rdeča zakon, glih zato, ker se malo tepe in ne "žari" tako zelo. Imamo tudi mi nekaj v tem stilu, v 199 SIT smo kupili eno vrečo nelomljivih okraskov, ker bo letos smrekca na sinovem nivoju, pa da ne bodo njegovi prstki pa najini živci preveč trpeli. Kar na počez uničevat vseeno ne bomo pustili, ampak če glih pade ali če ravno repa iz ušes požene, da ne bo panike. Isto velja za jaslice.

Tako bom jaz, smrtni sovražnik plastike, letos do vratu v njej :)))
Default avatar
Pri nas prevladujeta rdeca in zlata. Okraski so vecinoma domaca izdelava in sicer stiroporaste kocke zavite v rdec darilni papir z zlatimi trakci. Poleg tega imamo se nekaj malega lesenih okraskov in seveda das masa ter lucke. Na vrhu imamo samo pentljo.
Default avatar
Predlagam objavo slikic vaših oz. naših novoletnih jelk ? Ali bi to bilo izvedljivo ? Saj si jaz tisto z žicami ne predstavljam kako izgleda...
Default avatar
Pri nas pa bo smrekca v modro srebrni barvi. Kupila sem še lučke v obliki svečk, tako da bo res lepa.
Še dobro, da je ta barva res skoz modna, tako da imam IN smrekco.
Default avatar
Naša bo pisana - nekaj modrih, rdečih in srebrnih bunkic ter ogromno raznobarvnih doma narejenih majhnih paketkov :)))) Nisem ravno talent za barvno usklajeno stiliranje ;))

čao
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~
Default avatar
če bi želela slikice mojih okraskov(tiste pomaranče z žico in oblečen stiropor) povej da poslikamo in jih bom mela na mailu pa ti jih bom poslala. Na netu pa ne znam slikic objavit žal. Če bi pa želela celo smrekico videt pa boš morala počakat do Božiča ker je ne postavljam nič prej kot 24 decembra. Okraske pa mam itak na dosegu ker sem ta glavna pri familijij za njih:) Aja pa ne nicka spremenit ker ti bom odprla temo da boš vedela da mam slikice. No ta vikend ti ne morem obljubit. Mam rojstni dan tako da je gužva. Bom pa čist zares slikala, sploh zdej k je moj fant kupil digitalca bojo lepe slikice:)
Default avatar
Tudi letos sem si premislila in nisem postavila velike smreke.

Tako bo zaenkrat dovolj mala smrekica (cca 60 cm) na omarici v dnevni sobi, z malimi steklenimi bunkicami v mat rdeči, mat peščeno roza in mat zlati barvi ter nekaj zlatimi zvončki in zlato belimi porcelanastimi angelčki.
Pod smrekico so postavljene (zaenkrat še prazne) jaslice.
Na reflektorski sistem sem v različnih dolžinah navezala ostale bunkice vse v zlati barvi (nekatere bleščeče, nekatere mat). Žico reflektorskega sistema sem ovila z zlatim trakom z zvezdicami in drobnimi zlato rumenimi led lučkami.

V kuhinji bom na zavese in okna obesila lesene rdeče okraske. Na mizi je že adventni venec in božična zvezda.

Stekleno pregradno steno v hodniku in kuhinjska okna sem že okrasila s snežinkami iz belega spraya.

Ta vikend bomo tudi z lučkami okrasili zunanjost hiše.

No, vzdušje je že, čeprav se mi toži po veliki novoletni jelki. Toda praznikov ne mislim preživeti z besedico NEEEEEEEE!!!!!! Poleg tega je malo krize z igračami .... igralni kot ima naša punčka točno tam, kjer naj bi bila postavljena smrekica ... in ... le kam naj dam igrače ????

Menda bo naslednje leto tale soba, kjer imamo računalnike, postala otroška soba, računalniki se bodo pa preselili na podstreho ....

Ko bi se to res zgodilo ........ :)))


Nataša
Default avatar
Mi smo jo krasili že v nedeljo. Že tretjič je v oranžno-zlata. Zlate le malo (ker smo imeli prej samo zlato), drugače sem pa navdušena nad oranžno, res pa je, da paše tudi k naši dnevni sobi.
Default avatar
Pri nas bo smrekica okrašena kar s piškoti - medenjaki ( porisani z beljakom, razni motivčki) in posušenimi rezinami pomaranč.Pa seveda tudi lučke bodo predvsem zvečer prišle do izraza.
No celotno podobo bom pa drugi teden videla, ko bo smrekica postavljena.
Lp
Default avatar
Naša bo imela srebren okraske iz das mase, vmes pa bodo beli angelčki iz slanega testa.
Default avatar
Modro - srebrni okraski, ki sva jih s hčerko delali iz DAS mase. Niso popolni, saj so večinoma delo 3-letnice, a ravno zato bodo za nas najlepši.
Default avatar
Naša smrekica bo imela tudi doma narejene okraske in sicer iz gipsa vlite sončke-barvane z zlato barvo.Pa sončkom smo narisali še usta in učke,nekateri bodo imeli očke zaprte(speči sončki)Komaj že čakam na predbožični večer,ko bodo otroci z atijem na čelu krasili božično drevo,iz kuhinje pa bo dišalo po potici.....Lp
Default avatar
Mi bomo imeli pa zlate bunkice in zlate (z rdečimi obrobami) okraske v obliki glasbil, pa drobne rdeče lučkice.
Default avatar
Naša pa bo rdeča in malo zlata, le tako, za poživitev in veliko drobnih svetlih lučk, ki le gorijo.

Kako pa naredite te angelčke, ki ste jih zgoraj omenjale?
Obstaja kakšna stran z nasveti in mogoče celo opremljena s slikicami, da bi bilo bolj razumljivo?

Hvala.