Starševski čvek

"Čudne" navade

Default avatar
He, he.. vidim spodaj, da imate eni navado, ki se drugim lahko zdijo malo čudne, npr. dajete papr v WC zato, da ne pljuska. Na kaj takega sploh nikoli pomislila nisem. Pa me zanima, ali imate še kakšne "čudne" navade in kako jih razložite?

Da ne bo pomote - tole je napisano zato, da se bomo malo zabavale, nikakor pa posmehovale iz drugih. Zdaj končno razumem, zakaj kdo vrže papir v WC preventivno.

Za to, kar počnete, imate lahko svoje razloge, ki drugim morda niso razumljivi, pa s tem ni nič narobe.... morda bodo takole bolje razumljeni :))))

Moja "čudna" navada je blažja mikrobofobija: kar naprej si umivam roke. Nasprotno pa me umazan domači WC ali svinjska kuhinja doma niti najmanj ne motita. Torej nimam predsodkov pred "domačim mikrobi" ampak "tujimi". Buaaaaaahahaha.

Pa še ena: ne prenesem neiskrenega novoletnega objemanja in ljubčkanja s sodelavci in komerkoli ti že pride nasproti. Najbolj sem trpela, ko smo eno leto praznovali novoleto v gorski koči, polni tujcev in so me kušvali pijani desci, pfej.
Default avatar
Jaz pa fliknem wc papir v wc takrat ko grem na "no. 2", da mi ni treba ful pucat za sabo;o)
Default avatar
Tole mogoče ni ravno čudna navada, čeprav se marsikomu zdi vsaj nenavadno oz. niso pred obiskom pri nas še videli česa podobnega. Jaz imam eno majhno žličko (plastično, tisto picnic varianto) v vseh "sipkih" stvareh. Sladkor (beli in rjavi), sol, vegeta, kava (turška, instant,...),..... Neverjetno, kako se je poraba pribora zmanjšala. Pred to "inovacijo"so bile vsak dan umazane prav vse majhne žličke.
******************************************

Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.
Default avatar
dobra ideja!
***************

Upanje je kakor nočno nebo. Nikoli ni tako temno, da ne bi odkrili vsaj ene zvezde...
Default avatar
Moja navada? No, ne vem, če spada med navade...Ne morem nikakor na veliko potrebo kje drugje kot doma....Razen kje na dopustu, ko ne morem domov....
***************

Upanje je kakor nočno nebo. Nikoli ni tako temno, da ne bi odkrili vsaj ene zvezde...
Default avatar
To je pa ful dobra ideja
Lp
Default avatar
No hvala bogu, sem že mislila, da sem edina. Jaz tudi zmeraj vse nazaj prinesem.
Default avatar
Ko jem si uredim tako da se mi vedno "izide". Tako da imam na koncu npr. en košček mesa, en kos krompirčka npr. in malo priloge. Ne da mi ostane na koncu, npr samo meso:)
Jah tud taki smo:)
Default avatar
Jaz tudi vse domov prinesem..., če se le da... Pa žličke plastične mam tut v cukru, moki in soli.
Default avatar
Jaz imam tudi kar nekaj čudnih navad - za nekatere, tako kot Urša* mam tudi jaz na krožniku vse pošlihtano in na koncu zmeraj vse zalijem s pijačo, če dobim npr. še repete in pijače ni, tudi ne jem več.
Kovter mora biti zmeraj obrnjen prav, pa rjuha mora biti poravnana, brez gubic, ko grem spat. Pa pidzama - hlače ne smejo biti spodvite ampak lepo ravne, drugače ne morem zaspat. Pa še bi se kaj našlo.
Default avatar
Ej, tole s kovtrom pa tudi jaz prakticiram. Zakaj pa - nimam pojma.

Tiste žličke so pa res ful dobra ideja.
Default avatar
aja, alkoholne pijače, npr. vino, lahko pijem samo pred jedjo; nikoli ne morem med ali po jedi! Mi gre kar na bruhanje! edino šluk piva...
***************

Upanje je kakor nočno nebo. Nikoli ni tako temno, da ne bi odkrili vsaj ene zvezde...
Default avatar
Tudi mi vsi štirje fliknemo v školjko papir predno se nanjo vsedemo zato, da ni slišati štrbunkov, ne dobiš povratnih stvari v zadnjico in ni potrebno čistiti WC-ja... samo vodo potegneš, pa je :)
Ima pa ta navada eno slabo stran - porabi se znatno več papirja :) Tudi najmanjša včasih potoži, da so jim v vrtcu naložili navodila, da se porabi le en listek... mislim (ma, ne bom komentirala:))

Druge čudne navade? Hm, če je lijak poln posode od včeraj in gobica čisto na dnu... vedno vzamem novo :))) K sreči se to ne dogaja pogosto :)

Če mali vržeta zjutraj pižamo na tla in jo popoldne zagledam tam, jima zvečer zagotovo pripravim novo... medtem, ko se potem oblečeni v svežo še igrata na tleh :)))))))))

Verjetno je še kakšna prav mimo, pa se je ne spomnim. Ja, včasih smo hecni, ampak važno, da se počutimo dobro ;)
Default avatar
Hi, hi, jaz pa sem po mnenju najstarejše hčere drugi Monk. Takoj, ko zagledam madež (že zlasti na štedilniku), ga hitim čistit.
Nina
Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.
Default avatar
Tudi jaz sem od mojih ze dobila tak komentar. Itak pa je v vsakem od nas malo Monka:)
lp
Default avatar
Jaz za kake posebne "navade" pri sebi ne vem (lahko opravljam zadeve kjerkoli, razen na zelo umazanih vecejih ne), si pa na javnem stranišču vedno obložim rob zaradi higiene.
Ima pa možiček ene par krasnih - ne trpi, če nista obe vezalki enako dolgi (ne približno, ampak res enako!), ne trpi narobe obrnjenih pižam, ne na sebi, ne na drugih :) in kovter mora biti vedno tako, da je zapenjanje pri nogah in na zgornji strani kovtra (torej ne proti jogiju obrnjeno). Aja, tale me pa čisto meče iz tira - VEDNO PUSTI MALO ŽLIČKO PO UPORABI (recimo za žličko marmelade na kruhu ali ko poje jogurt ...) NA ROBU KUHINJSKEGA KORITA ZA POMIVANJE. Jaz pa za njim takoj vržem noter. Pa sem ga vprašala, pa ne ve, zakaj je tako, po moje zato, ker misli, da jo bo še kdaj uporabil. Hja, pa je nikoli ne, ker sem kdaj poskusila in jo pustila na robu, pa je bila zjutraj še vedno tam :))))
T.
Default avatar
Tinkara C, zdaj sem se pa spomila na mojega možička. Na polici pri sedežni imamo škatlo za daljince, saj jih sicer vedno iščemo. In v dveh letih, odkar smo jo uvedli, se še ni zgodilo, da bi mož dal daljinca v škatlo. Vedno ga odloži ZRAVEN. Čisto jasno bi mi bilo, da ga pusti na drugem koncu sobe ali kaj podobnega. Da pa tistih deset cm ne zmore je pa tu mač. In nima pojma, zakaj to počne.
******************************************

Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.
Default avatar
Kdo je Monk?
Default avatar
Jaz sem ista glede kovtra, moti me če se ponoči zatikam ob kumbe oz. presledke:)
Default avatar
Ej punce na koncu lahko razglasimo katera je največji Monk:))
Lp