Med.Over.Net

Alergija

Odgovarjajo: Prof. dr. Mitja Košnik, dr. med. • Mojca Bizjak, dr. med., specialistka dermatovenerologije • Anja Koren Jeverica, dr. med., pediatrinja in alergologinja

Na forumu se lahko posvetujete o temah: alergeni, testi alergije, urtikarija ali koprivnica, angioedem, otekanje, srbeča koža, atopijski dermatitis (''ekcem'') in druge vnetne bolezni kože, anafilaksija, piki žuželk, seneni nahod, alergija za zdravila, histamin, antihistaminik,... in o tem, kako živeti z različnimi oblikami alergije.

Prof. dr. Mitja Košnik , dr. med.

Mitja_Kosnik

Mojca Bizjak , dr. med., specialistka dermatovenerologije

Mojca Bizjak

Je specialistka dermatovenerologije. Zaposlena je na Univerzitetni kliniki za pljučne bolezni in alergijo Golnik, kjer sodeluje v timski obravnavi alergoloških bolnikov. Izobraževanje/strokovne aktivnosti: - Na Medicinski fakulteti v Ljubljani je diplomirala leta 2008. - Specialistični izpit iz dermatovenerologije je opravila leta 2014. - Je članica Evropske akademije za alergijo in klinično imunologijo (EAACI). - S sodelavci na Kliniki Golnik so pridobili naziv mednarodni center odličnosti za urtikarijo (GA2LEN UCARE, http://www.ga2len-ucare.com/centers.html). Na Med.Over.Net odgovarja na vprašanja s področja dermatološke alergologije.

Anja Koren Jeverica , dr. med., pediatrinja in alergologinja

Anja Koren

Je specialistka pediatrije (specialistični izpit 2010), dela na Pediatrični kliniki v Ljubljani v Službi za alergologijo, revmatologijo in klinično imunologijo od leta 2010 in je usmerjena v področje alergije pri otrocih Ima evropski izpit iz alergologije in klinične imunologije (Evropska akademija za alergologijo in klinično imunologijo) opravila leta 2011. Izobraževala se je v Hans Christian Andersen Children’s hospital, Odense na Danskem (2013) in je predsednica Sekcije za pediatrično pulmologijo, alergologijo in klinično imunologijo, Združenje za pediatrijo pri Slovenskem zdravniškem društvu.

Najkrajša čakalna vrsta za BICOM

Default avatar

jao

Halo!

Mi zna kdo povedati, kakšne so običajne čakalne vrste (samo) za testiranje alergije po BICOM metodi? Pri komu se najmanj čaka (LJ in okolica)?

Hvala
Default avatar

ena

jaz sem klicala dve (kranj in ljubljana) in je v lj osem mesecev, v kranju pa 11!! me je skoraj kap ... in bi bila tudi vesela kakšne bolj spodbudne informacije ...
Default avatar

jasmi

dominik golenhofen je imel vsaj do nedavnega 2 mesecno cakalno vrsto
041 285 280
Default avatar

gerberaa

Sem iz Kranja pa se vozim v Rogaško. Sem zelo zadovoljna. Čakalna vrsta ni dolga. Jaz sem lansko leto septembra prvič klicala za testiranje. Bila sem na vrsti čez 14 dni. Na tem mestu jih moram pohvalit. Zelo sem zadovoljna z njihovim delom in tudi odnosom. So res kar daleč ampak jih ne bi zamenjala.
Default avatar

DUšica

Jesenice- čakalna doba približno mesec in pol - tel. 041-582-221

Lp
Default avatar

Asja

Marko Dolenšek. Je iz Kranja, dela pa tudi v Lj. 1x tedensko. 051/317-268. Pred 3. meseci je bila čakalna doba 2 tedna.
Default avatar

ma-mi-ca-

Tudi sin hodi k njemu (g.Dolenšku) in zaenkrat pomaga. Čakalna doba je kratka, cca 1-2 tedna.
Default avatar

Bauchi

DR.Kafol-ova 01 429 80 01

Moderatorji

Prof. dr. Mitja Košnik , dr. med.
Mitja_Kosnik
Mojca Bizjak , dr. med., specialistka dermatovenerologije
Mojca Bizjak
Anja Koren Jeverica , dr. med., pediatrinja in alergologinja
Anja Koren