Darovanje spolnih celic

Odgovarjajo: prof. dr. Bojana Pinter, dr. med. spec. ginekologije in porodništva, mag. ekonom. in posl. ved

čakalna vrsta za nas tastare

Default avatar

dijana25

Sva par, ki se že dolgo bori vsaj za enega otročka. Sredi leta 2003
sva imela neuspeli transfer zarodkov. Od takrat nisva dobila od klinike nobenega povabila, samo zagotovila, da donorski postopki tečejo nemoteno in naj čakava. Ko sva na tem forumu dne 23.11.2004 prebrala odgovor ga. Pintar B. za ga Anno ki glasi :"Sedaj bomo začeli klicati pare, ki so se na postopke prijavili v začetku tega leta "( leta 2004) naju je zopet zajel optimizem. Pa do danes, žal nisva dobila nobenega povabila, pa tako sva ga čakala.
Sonce je za naju zopet zašlo, ko sva 7.4.2005 prebrala odgovor ga. Pintar za ga. Bini, ki glasi : "V zadnjih mesecih žal nismo uspeli pridobiti nobene nove darovalke, tako da je trenutna čakalna doba za prvi postopek OBMP z darovanimi jajčnimi celicami dve leti."
Kaj pomeni za "prvi postopek" ali to pomeni da je za nas tastare celo daljša čakalna doba?
Ali je možno da bo za naju čakalna doba v najboljšem primeru 3,5 leta (pol leta 2003, celo leto 2004 + še dve leti od 7.4.2005)?
Ali je še kakšen par, ki čaka tako dolgo kot midva?
Kaj je možno narediti? Sva popolno obupana.
LP Obupana
LP Dijana
Default avatar

bpinter

Spoštovani!

Za drugi krog postopkov OBMP z darovano jajčno celico čakalne dobe še ne moremo predvideti, zato se pari lahko odločijo za postopke v priznanih centrih v tujini (npr. Praga, www.pronatal.cz, e-mail: [email protected], tel.: 00-420-261-711-606, pogovorni jezik je srbohrvaščina). Zavarovalnica vam trenutno povrne stroške v višini 401.00 SIT.

Prošnjo s fotokopijo sklepa Državne komisije za OBMP in mnenjem lečečega ginekologa pošljete na ZZZS, Miklošičeva 24, Ljubljana.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na tel.št.: 01-522-6074 od 9h do 12h.

Lep pozdrav,
prof. dr. Bojana Pinter, dr. med.
vodja darovalskih postopkov
Ginekološka klinika, UKC Ljubljana

Informacije o darovalskih postopkih na tel.: 01-522-6074 (od 9h do 12h)
E-pošta: [email protected]
Spletna stran: http://www.reprodukcija.si
Default avatar

Boža

na žalost zavarovalnica vrne denar (pa še to samo majhen del) le parom, kjer je ženska starejša od 35 let. Če pa bi GK zavarovalnico obvestila, da se postopki z darovanimi jajčnimi celicami v Sloveniji ne opravljajo, bi zavarovalnica morala kriti stroškem VSEM ženskam. Tako pa se zavarovalnica izgovarja, da se pri nas postopki opravljajo in, da pari niso upravičeni do povrnitve stroškov.

Moderatorji

prof. dr. Bojana Pinter , dr. med. spec. ginekologije in porodništva, mag. ekonom. in posl. ved
bpinter