Ženski in Moški čvek

Glivice na nogah in nohtih

Default avatar
Lep pozdrav!

Že lansko leto sem opazila, da sem imela pozimi zelo suhe podplate in da so mi nastajali mehurčki, ki so se nato začeli lupiti, vendar temu nisem namenjala toliko pozornosti. Par mesecev nazaj pa sem na nožnem palcu zatrgala noht in sedaj opaža, da je noht bel in da se debeli. Verjetno bodo za to krive glivice.
Vem da bom morala obiskat zdravnika, vendar me zanima, ali je treba za to obiskat kakega specialista, ali se s tem ukvarja tudi osebni zdravnik?
Moram pa povedat, da sem imela lani polet normalna stopala, saj sem večinoma nosila odprte natikače, sedaj ko je pa obdobje nogavic se mi pa ti mehurčki in pa luščenje s5 pojavla in poleg tega to mesto tudi srbi.

Hvala za odgovor in lep pozdrav!
Default avatar
To bo za dermatologa.
Default avatar
Ja, za dermatologa, vendar z napotnico osebnega zdravnika.
Default avatar
Aha, sedaj bo sledilo mal butasto vprašanje...ravno včeraj sem si nohte pristrigla in sem tudi ta del kar fino stran odstrigla, upam da ne bo sedaj kaj narobe, al bi po vašem mnenju mogla še kak teden počakat, da mi noht še malo zraste, pa potem grem k os. zdravniku po napotnico. Če bi vedela bi kr pustila, samo me potem ko zraste moti, ko imam čevlje obute.
Default avatar
Nič hudega, preden boš z napotnico na vrsti pri dermatologu, boš vsaj še trikrat pristrigla nohte. Do takrat si pa v lekarni kupi kakšen Lamisil in pridno maži noht.
Default avatar
Hvala vsem za informacije, jutri pa že tečem do zdravnika.
Default avatar
to zrihta tudi splošni zdravnik brez problema.

nekaj tednov jemlješ antimikotične tablete, hkrati se mažeš po obolelih področjih z antimikotikom.

zdravljenje je relativno enostavno, le zaradi tablet moraš biti pod zdravniško kontrolo oz. potrebuješ recept.
Default avatar
Bodi pozorna, pri umivanju nog in nošenju nogavic, copatov, čevljev.
Noge lepo umivaj v vatiseptičnih soleh lai v soli mrtvega morja z evkaliptom, noho dobro osuši z brisačko med prsti, kasneje s fenom. Glej, da noga ne bo vlažna podnevi v čevljih.
Čevlje, copate, nogavice, dobro operi in primerno neguj.
Maži se s kremo in oljem tea tree. Naraven antibiotik, ki dobro pomaga pri gljivicah. Obstaja pa še en puder proti potenju nog, ki se tudi uporablja proti gljivicam na nogi.

Več ti lahko povem tudi, če mi pišeš na mail. Izdelke lahko dobiš tudi pri meni. Vse popolnoma naravno.

Lp
Default avatar
Hvala vsem za nasvete.
Šla sem k osebnem zdravniku in sem dobila tablete Lamisil, čez 14 dni moram pa v laboratorij, da mi vzamejo kri in preverijo delovanje jeter.
Zdravnik mi ni rekel nobene stvari glede nogavic in podobnem, tako da sem vesela vseh nasvetov.
Zanima me pa tudi če obstaja kak način kako se da preprečiti, da se mi ta nadloga nebi še kdaj ponovila, če se bo enkrat že pozdravilo?
Čeprav to traja eno leto da je popolnoma zdrav.
Hvala vsem še enkrat!
Lp Irena
Default avatar
Glivice na nogah so problem vsakega petega človeka. Res, da je potreben najprej zdravniški nasvet, včasih pa poskušamo na vse mogoče načine tudi z drugimi sredstvi preprečiti ali se zaščititi pred njimi.
Dokazano učinkovito preventivno sredstvo so dezinfekcijske blazinice protex, ki jih lahko naročite na naslovu [www.levo-desno.co]

Blazinice zvečer enostavno vstavite v obutev in zjutraj bodo vaši čevlji
sveži, brez neprijetnega vonja in bakterij.

blazinice vsebujejo Farnesol, ki ne škoduje koži ampak uniči bakterije glivic, ki se v obutev naselijo.

Blazinice (vložki) prijetno odišavijo tako obutev kot tudi omarico za čevlje.

Pomembna funkcija blazinic je tudi vpijanje vlage (znoja) iz obutve.

Uporaba je funkcionalna tri mesece, zato cena 15€ za par tudi ni visoka.

[www.levo-desno.co]
LP
Default avatar
blazinice vsebujejo Farnesol, ki ne škoduje koži ampak uniči bakterije glivic, ki se v obutev naselijo.


Bakterije glivic? To pa res ne razumem. Bakterije so bakterije, glivice so glivice,ne pa nekaj pomešanega.

Glivic se težko znebimo, terapija s tabletami ima lahko težke stranske učinke. Bodi močna!

Drugače pa se za preprečevanje izogibajte bazenom, vedno si do suhega obrišite prste na nogah in jih imjte vedno na suhem, ker glivice za razmnoževanje rabijo vlago.
Default avatar
O glivicah na nogi, med prsti ali na nartu, bi rad povedal, da sem se jih znebil na dokaj nenavaden način. Preprosto sem namazal zvečer med prsti z mokro glino, ki sem jo nabral na Čukovi jami. Že večkrat sem slišal, da je tamkajšnja glina zdravilna. prej sem skoraj eno leto mazal vsak dan z raznimi kremami in včasih je tudi bilo že bolje ampak se je vse skupaj ponovilo. Najprej drobne pikice, izpuščaji, ranice in nazadnje že zaradi srbenja nisem mogel spat ponoči. ( bi pa podnevi,kajne :-), tako, šalo na stran. Moram povedat, da je bilo po treh dneh vse v redu in še danes (po enem letu) je koža med prsti normalna in z nogami nimam nobenih problemov več.
Moj prvi namen je pomagati drugim iz lastnih izkušenj, šele potem mogoče iz tega kaj bo, zato moram zopet omenit mojo spletno stran : www.levo-desno.com , kjer priporočam uporabo dezinfekcijskih blazinic kot preventivo, kajti vedno obstaja možnost, da glivice ponovno dobimo, kot se dogaja. To je lahko na bazenu, ali pa če smo po cel dan v isti obutvi, kjer se ustvarijo idealni pogoji za bakterije in seveda tudi glivice.
LP
Default avatar
kje lahko dobim to glino '? sam imam namreč podobne težave.hvala
Default avatar
za glivice pomaga tud namakat noge v slani vodi.Od naravnih zadev pomaga ognjič v obliki mazila, ki se ga da kupiti v lekarni.(poleg že vsega naštetega)
Default avatar
glina se dobi tudi v lekarnah,ima to lastnost,da vpija strupe...
Default avatar
Latissa je napisal/a:
Ne bi se preveč strinjal s tem, ker je znano, da glivice za svoj obstoj rabijo tri ključne stvari (poleg ostalih pogojev) in to je: vlago, toploto in bazično okolje. Vlago in toploto jim ne moremo vzet, bazično okolje pa nastane z marsičim.
Naša koža se naravno brani proti takim stvarem s svoji kislostjo. Tako razni mikroorganizmi in tudi glivice, ki so stalno prisotni na našem telesu nimajo možnosti za razvoj. Zadeva se drastično spremeni, ko nap. z uporabo mil večkrat dnevno razkisamo kožo. Dodatna težava je tudi izpiranje mila, ki ga ni mogoče nikoli popolnoma izprat + detergenti, ki ostajajo na perilu (mehčalec). Tako se lahko glivice nemoteno razmnožujejo na koži in tudi po nekaterih sluznicah dokler jih ni tolikšno število, da se lahko upirajo obrambi telesa in si same ustvarjajo pogoje za svoj obstoj. Naravno zdravilo za to nadlogo je kis (jabolčni, vinski) tisti, ki ga uporabljamo za na solato. Dobro je, da je domač, ki vsebuje še žive mlečnokislinske bakterije, ki so nap potrebne, da vzdržujejo naravno floro, ki zagotavlja stalno potrebno kislost "intimnih" sluznic pri ženskah in tudi pri moških. Iz tega sledi, da če bi se umivali s kisom ne bi imeli težav z glivicami.
So pa ti organizmi precej trdovratni in enkratno umivanje s (razredčenim) kisom ne bo zadosti, ker se ob neugodnih pogojih kapsulirajo (obdajo z posebnim ovojem) in tako čakajo na "boljše čase". Sploh tiste na nohtih imajo veliko možnosti, da preživijo neugodne razmere, ker jih pred kislim okoljem ščiti propadli noht.
********
Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš.
(Galvin K.)
Default avatar
On_ je napisal/a:
Tole pa mislim da ne bo držalo. Glivice ravno (pre)živijo v kislem okolju, kot jim ga nudi (potna) koža, ki je kisla in jo soda bikarbona (natrijev hidrogenkarbonat) nevtralizira. Možno jih je res "pozdraviti" s kisom, ampak to zaradi kislosti, ker v močno kislem pa spet ne morejo živeti; z razredčenim jabolčnim kisom dvomim, da bo kaj... Zakaj si tu dragi On_, prešel z glivic na nogah na glivice, ki živijo drugje, mi ni čisto jasno... sicer si ostalo zelo dobro razložil... pridite naslednjič!

Koda: Izberi vse

"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i]
[sup]france balantič [/sup]
Default avatar
katenjka je napisal/a:
Tam kjer ni nič drugega lahko živijo glivice, ki jih izpodrinejo/premagajo bakterije, in virusi lahko uničijo bakterije. To ima nekaj veze z vojno na "mikro ravni" oz kdo koga premaga.
Narava je za naša telesa našla določene rešitve zato z nami živi kup simbiontov, ki nam pomagajo, da sploh lahko (pre)živimo. Mnogo njih živi v prebavilih in nam pomagajo pri prebavi hrane, če se ravnovesje poruši (enolično, neprimerno prehranjevanje) se določene skupine prekomerno namnožijo v primerjavi z drugimi in posledica je da zbolimo. Ene zelo pomembne bakterije, ki jih najdemo v in na telesu so tudi mlečnokislinske bakterije, ki s svojimi presnovki precej spremenijo okolje v katerem živijo (kisel Ph), zaradi tega postane takšno okolje neugodno za razvoj glivic in plesni.

Dragi On_ je prešel iz glivic na nogah na glivice med nogami zato, ker je predvideval, da bolje poznate svoje telo, in zakonitosti po katerih zadeva funkcionira in boste znali najt povezavo med kislim Ph-jem in neuspevanjem glivic in plesni tam kjer si jih ne želite.

Pa sem se uštel. Ni bilo prvič in verjetno tudi ne zadnjič :/
********
Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš.
(Galvin K.)
Default avatar
On_ je napisal/a:
Ja, zato se tja noter vtika jogurt~~
Osnovna tema je o glivicah na nogi, vse glivice niso enake, nekatere se res uspešno pobije s sodo bikarbono, ki jo vsebujejo tudi nekateri pesticidi (fungicidi), zakaj si zabluzil med noge, mi še vedno ni jasno... pridite naslednjič, ker trmasto vztrajate v napačnem in še marka si začel posnemat, menda nisi na glivicah gobicah

Koda: Izberi vse

"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i]
[sup]france balantič [/sup]