Forum.Over.Net

Ženski in Moški čvek

zeljna solata

Default avatar

kuka

Mogoče ni taprav forum, ampak mogoče se pa najde kdo, ki ...
ve, zakaj je zeljna solata (presno zelje) v gostilni dobra dobra, doma pa je ne morem in ne morem narediti takšne. Ve kdo za skrivnost?
lp kuka
Nataša
Default avatar

Ursska

Premal olja in pa v gostilni mal stoji v zacimbah, olju in kisu.

Urska
Default avatar

Smreka

Zelje prej osolite, pustite stati napr. 15 min., nato dodate kumino,
poper, solatno olje - ne peveč, kuhan krompir. Zmešate, šele
nato dodate kis in malo vode, ponovno zmešate - mislim, da
bo uspelo.
Default avatar

isabella

Zelje narežeš na tanke rezance, posoliš, premešaš, pokriješ in pustiš par ur da postoji. Nato ga z rokami stisneš, da se izcedi voda. Zabeliš z dobrim oljem, popraš in okisaš. Solit ne več.
Je pa tudi odvisno od zelja. Taboljša je seveda iz spomladanskega, taprvega.