Forum.Over.Net

Ženski in Moški čvek

TREJNA-DIVJAKI NA SREDNJIH ŠOLAH

Default avatar

svetilniknovi

AHA HA HA HA DEMOKRACIJO STE HOTELI IN STE JO DOBILI- BERI PRST V RIT- KO VAS JEBE ŠE V RIT NAJ VAS DIVJAKI POFUKAJO. SICER PA ZA 350 JURJEV NA MESEC JE PRAV DA UČITELJI ŠČIJEJO KRI NE SAM DA PO NJIH HODIJO. NEJ GREJO PA OVCE PAST ZA 30 JURJEV NA MESEC.SEJ NIMAJO NOBENE ODGOVORNOSTI TAM SEDI PA JAJCA PRASKA.
JEST BI PA SICER ZADEVE PREPROSTO UREDIL. TI DIVJAKI SO PSIHIČNI BOLNIKI BREZ PRAVE VZGOJE, RAZPUŠČENI, ZAFURANI IN BREZ PERSPEKTIVE. VERJETNO SO NJIHOVI STARCI ISTI , NESPOSOBNI VZGOJE ITD. JET BI GA MLADIL TOLIKO ČASA DOKLER NE BI CRKNIL V PODUK DRUGIM, ZVER PA ITAK NIMA KAJ PRIČAT , KER IMA DOMA HČER KI V PLAYBOJU KAŽE TANGICE IN NAPETO PIČKICO Z RAZKREČENIMI NOGAMI, TAKO DA OD TAKEGA MINITSRA NIMAŠ KAJ PRIČAKOVAT. ON NEJ RAJE DOMA KEJ VZGAJA IN NEJ NE PRIČA TAKE NEUMNOSTI KOT SO TE, DA JE BILO TUDI POD MARŠALOM TAKO. POD MARŠALOM JE BILO POPOLNOMA DRUGAČE BIL JE RED IN DISCIPLINA IN TAKIH IZPADOV SPLOH NI BILO, ČE JE PA DO NJEGA PRIŠLO PA JE BIL DIVJAK TAKOJ RUKNJEN IZ ŠOLE ALI KAKO DRUGAČE TAKO KAZNOVAN IN SANKCIONIRANM DA MU NI NA PAMET VEČ PADLO DA BI ŠE KDAJ KAKO NEUMNOST UŠPIČIL. ZVER SEJ TE ZASTOPIM DA SI BELOGARDISTIČNI ODPOSLANEC PA VSEENO NE NAKLADAJ NAM TAKE BEDARIJE. TI DIJAKI IMAJO VEDENJSKE MOTNJE TI PA TUDI ČE ZAGOVARJAŠ TAKO SRANJE. JEST BI VSAKMU POSEBEJ BUČO RAZBIL NE SAMO MOBITELE POBRAL, SICER PA NE SE POL BUNIT ČE VAM OTROKE TACAJO PRED RAZNIMI LIPAMI TAKE PANKRTE KOT SO BILI TILE JIH NI NIČ ŠKODA , ZA TAKE BI MOGLI PROV POSEBNI DISKO NARDIT KJER BI BILO PREŽIVETJE 0%. JE PA SEVEDA ŽALOSTNO TO, DA VEDNO ALI PONAVADI NAJEBEJO NEDOLŽNI KOT SO BILE TISTE DVE UBOGE PUNCE. UN PROFESOR JE PA ZAME EN NAVADEN PRFUKNJENC, JEMEU MATER DA BI MEN TOLE PANKRTJE PRI POUKU POČEL , POTOLČEM NJIH NJENE STARCE IN VSO NJIHOVO ŽLAHTO DO DESTEGA KOLENA NAVZDOL PA ČE JE TO ZADNJE KAR BI NAREDIL PRED ZAPOROM.
Default avatar

domina

Ja, spet v akciji, Svetilnik.:-))

Celo pod ene tri stavke, ki si jih izjavil, se bi pa kar podpisala, sploh kar se tiče Zvera.
Drugo pa bi pokomentirala...brez komentarja...Svetilnik kot Svetilnik.

Ali bi se lahko podpisal Rugelj???

Povej Svetilnik, ali ti je Rugelj kaj odgovoril na tvoje pismo, če si ga sploh poslal?
Pomoje bi ti dal tudi službo, če bi te malo bolje spoznal-če si še mlad, bi lahko nadaljeval njegovo življenjsko delo.
Default avatar

mala_maša

Osebek kaj se je pa tebi zgodilo da se tolk razburjaš?
Default avatar

BONY

SAJ TVOJI OTROCI BOJO PA ISTI TAKI DIVJAKI SAJ DRUGAČNI NE MOREJO BITI ČE JE ŽE OČE TAKO ZAGRENJEN IN PIŠE TAKE BEDARIJE. POTEM OTROK SPLOH NE MOREŠ DRUGAČE VZGAJAT IN JIH UČITI LEPIH MANIR KER JIH TUDI SAM NE POZNAŠ.
Default avatar

Blondy

Taka sranja so se dogajala že več 10 let nazaj v OŠ...vsaj pri nas smo imeli razredne razgrajače, ki so že takrat znali učitelje spravit tudi v jok...so sam vstali in zapustili razred...na drugi strani smo imeli pa učitelje, kjer niti pisnit niso upali...se pa take stvari očitno stopnjujejo, sploh v srednjih šolah se pokaže vzgoja in zrelost otroka. In najslabše je, da je mularija zaščitena huje kot kočevski medved in pol ni čudno, da profesor lahko samo gleda tako razgrajanje...čeprav mislim, da če se pri profesorju take stvari dogajajo konstantno, je neprimeren za svojo profesijo.

Najbolj sem bila pa šokirana, kako potem starši pišejo pritožbe za svoje divjake...jst bi mulca naklestila, da bi ves buškat šel drug dan v šolo oz. bi ga izpisala in poslala delat za 1 leto, da se mal zresne pa k sebi pride...pa da vidi, da zamuja velik luksuz kar se življenja tiče..kdaj ti je lepše kot v času šolanja, ko mami pa oči skrbita zate, zaposlen si pa max 7 ur na dan pa še to po 45 min? Res za take šokantne stvari so primarno krivi starši, ki pozabljajo, da je šola (sploh srednja in faks) strokovna šola, kjer se otroci učijo stroke oz. neke širše razgledanosti, ne pa osnovnega bontona, ki jim ga starši v vseh teh letih niso bili sposobni vcepit...in ja, sam slab starš bo svojega otroka zagovarjal pri kriminalnih dejanjih.
Default avatar

******

se podpišem pod post Blondy,

z dostavkom, da tisto o učiteljskih avtoritetah velja samo za osnovno šolo, v srednji šoli pa so profesorji bolj strokovnjaki za neko področje in manj pedagogi. V končni fazi, srednja šola ni obvezna, zato če komu ne paše tam bit in se učit, se lahko mirno izpiše.
Default avatar

Uroš

Moja kolegica je učiteljica na srednji šoli, pravi da je problem s takimi razgrajači, pokliče njegove starše v šolo na razgovor, se pogovrijo kaj se dogaja z njihov otrokom , in kaj se zgodi?, starši ga celo zagovarjajo, in kaj naj potem stori v tem primeru....??
Časi so pa res takšni da nikoli ne veš kaj ti lahko storijo takšni mladiči, res jim je marsikaj dovoljeno...?
Jaz sem mnenja da se takšni otroci takoj izključijo iz šole,poleg tega sem prepričan da so povod temu nizkotnemu obnašanju do učiteljev, predvsem starši, in tam bi bilo potrebno reševati problem, torej doma...
Default avatar

kahlca

Dokler bojo mulci imel starše, ki jih zagovarjajo in se celo s tožbami hvalijo, kaj lahk pričakujemo od takih mulcev?

Vse jim je postlano z rožcami, sej...bo itak foter vse zrihtal, če ga bo sral okol, pa je.
Družba je totalno fuč, če že nekatere odrasle pogledamo, naprdene do skrajnosti, misljo, da so ne vem kaj, kakšni bojo potem mulci?
ja, kopije svojih staršev, valda.....sej oni so jim najbolši učitelji, ne?
Tko kot je rekla una gospa Likovič al kaksežepiše, z mularijo se je treba pogovarjat, kje so kaj delajo, s kom se družjo.........in vse ostalo do seksa.
Ne pa da mu daš fenci obleko in najdražji mobite, pa potem ko so polnoletni še avto........in kaj s tem narediš za otroka......en velik nič!

Ima Svetilnik kar prav, red in disciplina manjkata, povsod....pa ne mislm ,da e treba nek teror zdej zganjat.
Default avatar

MB

Se popolnoma strinjam s teboj, saj ko so včeraj predlagali, da bi te dijake izključili iz šole je pa bilo vprašanje kaj pa naj potem z njimi haloo? Jaz mislim, da je to njihov problem, kaj bodo potem, ko jih bodo izključili iz šole, naj gredo za tekoči trak ali pa na Snago, to bi jih še najbolj izučilo.
Default avatar

75C

Škoda se mi zdi za vsakega mladega človeka, ki zajebe, potem ga pa še drugi jebejo, dokler se mu za vse skup jebe.
Default avatar

75C

Let's make some more loosers...
Default avatar

elliana

Upravičevanje, da se v srednjih šolah ne uporablja ukrepa izključitve, s tem da bo revež bogi prepuščen cesti in bo zato kot človek brez izobrazbe postal socialni problem, je eno veliko sprenevedanje.

Ti divjaki se v šoli premalo naučijo, da bi po četrtem letniku sploh bili sposobni opravljati poklic avtomehanika. Tisti papir na katerem piše "avtomehanik" brez dejanskega znanja v glavi ni vreden prav nič.


Pa še le kdo bi bil tako nor, da bi pri sebi zaposlil človeka, ki ima takšne probleme z avtoriteto in ki brez pomislekov uničuje tisto kar ni njegovo? Saj bi čez noč ostal brez strank, kdo pa bi hotel voziti avto nekam kjer dela objestnež?
Default avatar

mamka miša

Res hudo,samo ne za podivjane mladoletne osebke.Kje so bili starši do sedaj?Seveda Čeferin in comp.bodo pomagali,ko bodo uničevali,zaničevali,pretepali in ne vem še kaj .Kje so tisti časi,ko so nam starši vcepili v glavo in zavest,da spoštuj druge,spoštuj odrasle in učitelju ti ni niti pod razno padlo na pamet pisniti kakšno pikro.posnetek gledala včeraj prvič.Marička,kam nas je pripeljala demokracija.saj so še tisti afriški "revčki",ki jim pomagamo veliko bolj olikana in omikana.Tja bi peljali na "izlet"našo današnjo mularijo.Žal mi je tragedije pred Lipo,samo skoraj nihče oz.nihče ni na prvo mesto kot krivce krute nesreče dal starše.Kje so bili in kako so zatajili , jim še danes ni jasno.Povejte mi kaj ima mladoleten otrok za iskati po mestu in ne vem kje še?Kdo je odgovoren zanj?Neodgovorni starši?Marička me je zaneslo,se opravičujem "milim ""dušam,samo ne morem razumeti,da starši nikakor ne dojamejo kako se vzgaja otroke in kaj in kako morajo storiti in kje so zatajili.
Default avatar

Učitel'ca

Ha, ha, ha, svetilnik! 350.000 SIT na mesec ne dobi noben učitelj v OŠ ali SŠ, razen ravnateljev ali g. direktorjev, kot se jim po novem reče. :)))
Default avatar

štumfek

:-))))) Ja, meni je bila ta izjava tudi smešna. Sem bila nekaj let v tem poklicu in dobro vem kakšna je bila plača, še 200.000 nisem imela nikoli, kaj šele 350.000.
Default avatar

75C

Men se zdi večje sprenevedanje to, da ti lahko šola da kaj več od formalne izobrazbe ali da so dijaki in študentje z boljšimi ocenami potem bolj uspešni pri opravljanju poklica.

Koliko neizobraženih poznaš, ki niso socialni problemi, imajo službo za nedoločen čas, kredit za stanovanje, avto in fikus v pisarni? Mislim, da se je lažje ukvarjat s problematičnim dijakom, kot kasneje reševat socialne stiske neizobraženih ljudi brez vsake možnosti za zaposlitev.

Zdi se mi, da če kdo, potem ima z avtoriteto probleme učitelj, ki ne zna vzpostaviti redu v svojem razredu. Za predavanja ne rabiš strokovnjaka na nekem področju (če bi to bil, bi itak vnovčeval svoje dragoceno znanje drugje), ampak predvsem pedagoga, ki obvlada manipulacijo z razredom.

Jih ne zagovarjam, njihova dejanja so vsega obsojanja vredna. Zaslužijo si vzgojno in pravično kazen (le kaj bi to lahko bilo???????), tako iz katere bi se sami kaj naučili in tako, ki bi preprečevala, da bi se še kje in kdaj kaj takega ponovilo.
Default avatar

štumfek

Draga Blondy!

Naj ti opišem primer učiteljeve nemoči:
Prideš učit na šolo, kjer te takoj vržejo k osmim razredom, in to seveda k disciplinsko najhujšemu oddelku, ker se drugim članom kolektiva ne da ubadat z njimi. Pred tem imaš eno leto delovnih izkušenj, kjer si delal brez vodstva in brez mentorstva, kar pomeni, da bil kar vržen v vodo in si moral plavati po svoje. Nimaš torej nobenih ali bore malo izkušenj, saj tisto, kar te naučijo na faksu pri pedagoških predmetih nič ne koristi, ker je praksa čisto drugačna. (Tukaj je že osnovna napaka, ki jo delajo v kolektivih in vodstvih marsikatere šole.) Naj se še tako trudiš, da bi dobro opravil svoj poklic in bil korekten do vseh učenecev, moraš požirati žaljivke nekaterih nekulturnih primerkov, ki so jih starši že v osnovi tako zavozili, da ti ne moreš več veliko storiti. Poleg tega moraš pridobiti ocene in predelati snov, saj se ti v nasprotnem primeru obesi za vrat ravnatelj. Če ti učenec reče "marš v ***** materino, stara", ne moreš kaj dosti storiti, ker če pokličeš starše, ti bodo rekli, da ne obvladaš njihovega mulca. No, potem pa bodi sposoben opravljati svoje delo in imej avtoriteto, ki jo na vsakem koraku blatijo in zmanjšujejo - nihče drug kot starši sami.
Mogoče bi morali razmisliti tudi malo o tem preden udrihate po učiteljih in kot Svetilnik navajate neke smešno visoke zneske, češ da toliko zaslužijo.
Default avatar

štumfek

No, potem pa pojdi v razred in vzpostavi avtoriteto ne da bi imel na voljo kakršne koli ukrepe ali sankcije. Natkateri se ti bodo režali v obraz, ker tako ali tako vedo, da ne moreš ukrepati. Poleg tega je v Sloveniji zelo malo seminarjev, pri katerih bi se lahko učitelji izobraževali o tem kako obvadati "manipulacijo v razredu", kot temu praviš ti. Če misliš, da te tega nučijo na faksu, pa živiš v zgodbici.