Med.Over.Net

Starši in otroci

Odgovarjajo: Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

lesena hiška za otroke

Default avatar

ula1

Živjo!

Mene pa zanima, če se je kakšen od očijev (morda tudi mamica) lotil izdelave lesene hiške za otroke - take za na vrt (podobne tistim Chicco plastičnim). Možička namreč nagovarjam, da bi se je lotil, in načeloma je za, ampak problem je kak dober načrt, ideja. Po spletu sem že brskala, na Amazonu prodajajo čuda knjig na to temo, pa načrte, ampak saj veste, stane... Videla pa sem, da imajo še večjo ponudbo načrtov za razne drevesne hiške, ki bi bile tudi morda zanimive - malo prilagojene seveda. Malo me čudi, da pri nas to ni tako zanimivo - vem, da je delo, pa da dobiš narejeno (plastično in skoraj preveč "perfektno"), in da jo lahko tudi kupiš pri raznih proizvajalcih vrtnih igral. Ampak doma narejena je vedno privlačnejša, kaj ne?

Lep dan, Ula
Default avatar

TinkaraC

mi bi tudi radi postavili eno - ampak je težava v tem, da bi morala biti napol montažna - zašraufat znamo, da bi pa sami naredili - žagali, merili... ah, tega pa ne upam :-)
Tako da, če obstaja kakšna trpežna zadeva, ki jo samo skup sestaviš in pobarvaš, se priporočam - imamo kakšnega amaterskega mizarja tukaj gor?

T.
Default avatar

EvaP

Mi smo pred dvemi leti kupili leseno montažno hiško s toboganom v Baumaxu , potem pa smo jo malo po svoje predelali. Hiška stoji na štirih stebrih, spodaj imamo peskovnik, na strani gugalnico, z ene strani je lestev za gor splezat, na tretji strani pa smo navesili plezalne vrvi. N četrti je tobogan. Za otroke se je zgoraj bolj zanimivo igrat kot spodaj!

Lep pozdrav, EvaP
Lep pozdrav, EvaP
Default avatar

DEDI

No prav danes in jutri imam v načrtu izdelavo hišice na drevesu."Načrt" mi je posredoval vnuk:naredi točno tako,kot je v risanki Roli - Poli...Malo bom improviziral,z mizarjenjem imam nekaj izkušenj in upam,da zadeva uspela.Malo bom plonkal iz kataloga,(Dusyma - nemški prodajalec igrač,igral in druge opreme za otroke)ki je sicer malo starejšega datuma,ampak za navdih bo čisto O.K.Se oglasim,ko bo narejeno ... Pa se bomo potem mogoče zmenili za kakšno skico.Je pa lesena hiška malo problematična,saj je treba uporabiti dokaj kvaliteten material,pa še kakšen litrček zaščite za les in barve,skratka več dela in stroškov.
Default avatar

TinkaraC

Koliko pa je stala taka hiška - in je bila že originalno za mulce?

Mi tobogan imamo, gugalnico bomo dobili to leto (smo jo podedovali :-)
ampak hiško pa bi tudi...
T.
Default avatar

Sončk

Dedi, svak in oči so pred tremi leti na moj ukaz naredili leseno hiško pred vinogradom. Letos sem pa hotela, da jo podrejo, ker se vse nekaj maje in imam občutek, da se bo sesula na otroke. Les je lep, ampak plastika je pa manj nevarna.
Default avatar

mamakaja

Ne da bi kontra reklami delala, ampak mi smo pri Efekt shopu kupili tole leseno hišico.
Pa se mi je zdelo (nekaj delov skupaj sestavljenih-ne cela) malo šviglavo. Zdi sem mi tudi, pa nisem sigurna, da so deli iz nezaščitenega naravnega lesa (ne vem več kakšnega), ki bi ga bilo tudi še potrebno zaščitit pred zunanjimi vplivi, če hišica stoji zunaj.
Nekaj je sicer res.....moja bavca sta premala za tako sestavljanje hiše, že zaradi puljenja za igrače, bi verjetno bili leseni deli za sestavljanje prej nevarni kot priporočljivi.....ni pa še nobeden od njiju dopolnil niti 3 let, kaj šele 4+ kot piše glede primernosti igrala. Moja napaka, hišico poslali nazaj.
Mogoče ima katera mamica pa boljše izkušnje. Tudi cena je sprejemljiva, saj je napam plastičnim igralom tale hišica kar ugodna.....pa variante postavitev hiše so različne.
Lep pozdrav vsem, K.

Default avatar

Tajča

Mi jo imamo na drevesu pri babici in dediju. Žal pa ne morem pomagati ker jo je dedi naredil "iz glave".
Default avatar

ula1

Hvala za odziv, ampak jaz še vedno rabim načrt. Dedi, se priporočam! Mimogrede, tista sestavljiva hiška od efektshop - kaj vse se da iz nje narediti?

LP, Ula
Default avatar

mamakaja

Lahko sestaviš tudi mizo in stole, pa neke vrste ograjo, pa različne variante hiš - manjšo, veliko (nekaj različnih velikosti lesenih delov-elementov, da lahko z njimi delaš različne kombinacije, jih sestavljaš enega v drugega.....pa jih je kar veliko......za na vrh hišice pa plastično streha).
Kaj vse se da sestavit so zraven priložene slike-pa se verjetno da sestavit še kaj drugega.
Sama sem bila, glede na sliko z njihove ponudbe, razočarana nad izgledom in izdelavo teh elementov (če bi jih delal moj deda bi robove malo bolj "zašmirglal", da se otrok ne more zaskalit, pa predeli kamor daš enega v drugega imajo malo preveč "lufta" in se mi ni zdelo preveč stabilno). Poudarjam, da je to MOJE OSEBNO MNENJE. Mogoče je kaj drugače, če so sestavljene skupaj večje površin (npr. miza).
Lep pozdrav, K.

Default avatar

EvaP

Hiška je bila v akciji okrog 100.000 (mislim da magičnih 99.990), redna cena pa je bila kakšnih 20.000 zraven. Najprej smo hoteli izdelati tako po svojih željah, pa smo začeli seštevati stroške (les, pa tobogan, pa tesarja, pa globinsko impregnacijo, da bo les obstojnejši in da ga ne bo treba dvakrat na leto barvat) in smo prišli do take cifre, da se nam je kar malo zameglilo. Potem pa je kot naročena prišla reklama od Baumaxa in smo šli hiško takoj rezervirat. V akciji so imeli samo 2 hiški !!!!! Tlorisne dimenzije so okrog 1,00 m x 1,00 m, višine pa ne vem. Smo pa streho pobarvali na rdečo in ful dobro izgleda. Da ne govorim, kako je tamali všeč.

Pa lep konec tedna!

EvaP
Lep pozdrav, EvaP
Default avatar

ula1

Mi bi imeli samo navadno hiško, na tleh. OK, mogoče bi jo dali na stebre, pa lojtrco dol, ali pa vrv, samo to tudi ne podraži zadeve. Tobogan imamo samostojen, pa gugalnico tudi, pa peskovnik. Kar se tiče barv in impregnacije - ne vem, če je tako drago, pa tudi, saj ni mišljena za zmeraj. Nekako mi je ljuba ideja takega kotička, ki pušča pot domišljiji - ne nujno v perfektnih razmerjih in da je vse glanz narejeno. Zraven bi zasadila kakšen grmiček, da je vhod malo prikrit, ali pa mogoče skriti drugi izhod, ravno tako malo obraščen..ne vem, ponavadi so bile take hiške na kakšni kmetiji, saj veste, opuščena lopa za orodje ali kaj podobnega, pa so jo otroci vzeli za svojo. Pa ne mislim, da bi naredili lopo ali kurnik, samo da je malo skrivnostno...
LP, U.
Default avatar

Mirta

Mi smo letos med dopustom naredili takšno hišico (beri: jaz narisala, mož naredil in malo predrugačil načrt).
Ima dimenzije 1.60 x 1.60 m in stoji na stebrih. Spodaj je peskovnik. Ima tudi mali balkonček, iz katerega je lestev. Hišice se drži še ogrodje za dve gugalnici in lestev (IKEA).
Po približnih izračunih (smo pozabili spravljati račune) je bilo materiala za več kot 100.000,00 SIT. Ampak, ko enkrat začneš, pač moraš stvar tudi dokončat. Pa delal jo je cel mesec, ko je imel dopust, cele dneve.
Smo imeli hkrati otvoritev hišice in party za rojstni dan, pa so kolegice kar fotografirale hišo, da jo bodo možem pokazale in bodo naredili enako.
Tobogan imamo pa posebaj.
Default avatar

una1

Pliiiissss, skico...!!!!!!

Una
Default avatar

una1

Tinkara, če nama uspe priti do skice ali slikce, bosta pa možička kislo gledala, kaj...? Mimogrede, Dedi, kako je šlo? Je hišica uspela oz. ali napreduje?

LP, U.
Default avatar

Niniee *

Moj ati in jaz ravnokar izdelujeva hišico na drevesu, tko mal iz glve in bi prosila če ma kdo kakršen koli načrt ali pa kaj takega za izdelavo. Pa če kdo ve kakašen les je najprimernejši, velikost hišice...itd.


Lp,


Nina
Default avatar

turbo

1,00x1,00 ma nas pes koco brez zamere ampak to je malo absurtno

Moderatorji

Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic