Ženski in Moški čvek

Vendo me je zanimalo, zakaj ste ženske tako pasje ena do druge?

Default avatar
To videvam na vsakem koraku, dan za dnem.Toleranca povprečne ženske, do drugih žensk =0. Grozno ste tekmovalne, privoščljive, mečete si vzajemno polena pod noger, kjerkoli je to mogoče.Konkreten primer: ženska šefica. Če je katera od podrejenih mlajša in lepša od nje, ga ponavadi ornk najebe. Poznam primere, ko so punce službo pustile, ekr niso moggle vzdržati tega pritiska in pravijo, da je zdaj, ko imajo moškega za šefa, vse stokrat bolje..

Ženske se vzajemno "grizete", "praskate", se greste neke psihološke vojne, s medsebojno ocenjujete na vsakem koraku.Še en bolj banalen primer: mlade ženske prodajalke. Opazil sem, da one najraje strežejo moškim strankam, sledijo starejše ženske, za mlajše ženske (njihovih let) pa imam včasih občutek, da bi jih prodajalke najraje prezrle.Če so ženske stranke bolj skromno oblečene, jih "fensi" prodajalke gledjao vidno zviška, če so preveč opicanjene, pa zavistno. Nič ni prav.

Moški si jemljemo lajf veliko bolj na izi, se mi zdi. če se ne maramo, se vzajemno ignoriramo, ne gremo s enekih skrivalnic in psiholoških vojn, zdi se, da smo dokaj tolerantni drug do drugega.

Eh, da bi bil en sam dan ženska..bi vas mogoče celo razumel.:)
_______________

So it goes.

- Kurt Vonnegut -
Default avatar
Mislim, da bi ti bil en sam dan "biti ženska" premalo, veliko premalo... :)

Sicer se s takimi stvarmi ne obremenjujem, imam par prijateljic, katerim privoščim vse tisto, kar sebi (torej, najboljše), v druge se nikoli ne vtikam, niti ne komentiram, vem pa, da je tega v današnji družbi veliko. Žal.
Default avatar
In potem slišiš, da bi bilo vse lepše, če bi ženske vladale svetu. Hehe, res ja, dokler bi bila ena ali dve predsednici v pretežno moški družbi. Ko bi jih bilo pa več bi se pa vojne začenjale na podlagi zamer, ki jih opisuješ.
Default avatar
Aja, pa ne me imet takoj za šovinista. Zgolj karikiram.
Default avatar
Veliko žensk je takih ne pa vse.

Sicer pa tega še sama dolgo nisem verjela, pred kratkim pa sem na primeru meni zelo bližnje osebe imela priložnost videti kako hitro lahko ena oseba izgubi več kolegic na en mah in to zgolj in samo zaradi uspšnosti njene podobe v eni izmed priljubljenih revij. Zelo zanimiva izkušnja ti rečem, ne verjameš, kako hitro ženska zloba zamenja prepričanja, če ne doživiš.
Default avatar
Vedno me je zanimalo zakaj moški vedno posplošujete?
Default avatar
Popolnomo pravilno si ocenil ženske. Res 100% pravilno. Točno tako izkušnjo imam jaz že drugič v službi in to samo zato, ker sem perspertiven kader, šefica pa je zavistna in ljubosumna name in mi meče polena pod noge že tretje leto.

Vendar.. KOMAJ ČAKAM, DA UPOKOJI IN MI NAREDI PROSTOR :))
Default avatar
Danes sem slišala na radiu zanimivo teorijo gledanja na odnos ženska - ženska v poslu: če imata poslovni konflikt dve ženski na vodilnem položaju, vsi rečejo, da gre za konflikt med dvema ženskama (babji prepir po domače), in nikoli ne rečejo, da gre za poslovno dilemo, dvoboj argumentov... kot to rečejo, ko v zadevo nista vpleteni dve ženski.

Moja izkušnja pa je taka: delam v mešanem kolektivu in ko je na dnevnem redu kakšna pereča tema, se moški nekako "potuhnejo", počakajo, da se me "izkašljamo", pripravimo teren, soočimo ideje,... Skratka so bolj pasivni opazovalci ter prilezejo na površje, ko je to varno. Nočejo se skratka nikomur zameriti.

Kar pa se šefov tiče - tudi jaz imam veliko boljšo izkušnjo z šefom, kot šefico, vendar to pripisujem bolj njunima osebnostima, kot spolu.
________________________________________________

Prave kritike so zasnovane na trdnem prepričanju ali znanju.
Default avatar
.... tako pasji drug do drugega?


To videvam na vsakem koraku, dan za dnem.Toleranca povprečnega moškega, do drugih moških=0. Grozno ste tekmovalni, privoščljivi, mečete si vzajemno polena pod noger, kjerkoli je to mogoče. Konkreten primer: moški šef. Če ima kateri od podrejenih daljšega, ga ponavadi ornk najebe. Poznam primere, ko so fantje pustili službo, ker niso mogli vzdržati tega pritiska in pravijo, da je zdaj, ko imajo žensko za šefico vse stokrat bolje..

Moški se vzajemno "grizete", "praskate", se greste neke psihološke vojne, se medsebojno ocenjujete na vsakem koraku. Še en bolj banalen primer: mlad natakar. Opazila sem, da oni najraje strežejo mladim ženskam, za mlajše moške (njihovih let) pa imam včasih občutek, da bi jih najraje prezrli. Če so moške stranke bolj skromno obdarjene, jih "fensi" natakarji gledajoo zviška, če so preveč, pa zavistno. Nič ni prav.

Ženske si jemljemo lajf veliko bolj na izi, se mi zdi. Če se ne maramo, se vzajemno ignoriramo.

Eh, da bi bila en sam dan moški...bi vas mogoče celo razumela. :)
________________________________________________

Prave kritike so zasnovane na trdnem prepričanju ali znanju.
Default avatar
Tudi mene...
Default avatar
No ja, obstajajo določene lastnosti, ki so tipične za ženske, a ne za vse. Res je, da so maščevalnost, nevoščljivost, privoščljivost, metanje polen pod noge bolj ali manj ženske lastnosti, res pa je tudi, da smo bolj sprejemljive, razumevajoče, občutljive, itd itd.

Roko na srce, obstajajo velike razlike med moškim in ženskim svetom. Torej, tudi na področju službe oz. vodenja. Pomojem tu ne gre za neko vojno med spoloma ampak za nekatere lastnosti, ki so pri določenem spolu bolj ali manj poudarjene, kot pa pri drugem. Recimo, moške slabe lastnosti pri vodenju so tekmovalnost, napadalnost, delo nosijo s seboj domov in se ne znajo sporostiti dokler naloge ne opravijo itd. Dobre moške lastnosti pri vodenju pa so večja dejavnost, razumnost, boljše usmerjenje v proizvod in učinek itd. Ok, vse lepo in prav, da so uspešni. Vendar, ne moreš pa na podlagi spola ugotoviti..oh, Janez bo dober vodja ker je moški, Micka pa slaba, ker je ženska.

Ne strinjam se s tem, da so vse ženske vodje take, sploh pa na podlagi parih primerov. Pomojem je kar 50:50..

***Če je katera od podrejenih mlajša in lepša od nje, ga ponavadi ornk najebe.***
Sem imela tako šefico, ki je bila par let starejša od mene in je mislila, da je sam bog, ko je napredovala v šefico. Njene lastnosti: arogantnost, nesramnost, zadirčnost, nepravičnost itd. itd. Kasneje sem izvedela, da se zaradi domačih problemov znaša nad nami. Pred tem pa sem imela šefico, ki pa je bila full skulirana, nič ni težila, uglavnem full vredu. Trenutno imam pa šefa, ki se mu pa malo rečeno fučka. Včasih bolj na easy, par dni teži za brezveze, par dni ga sploh ni, par dni pa je samo tiho in gleda. Pri takem človeku pa nikoli ne veš pri čem si, ker razpoloženje menja iz tedna v teden in zjutraj, ko grem na job, me prav zanima kakšne volje bo pa šef danes. :))
No, kot vidiš iz mojih izkušenj, kar se spolov tiče, lastnosti vodja niso odvisne od spola.

Ok, sej se delno strinjam, da so nekatere ženske šefinje(seveda ne vse) take kot jih opisuješ, ampak tako vodjo je treba postaviti na realna tla. Pa ne mislim, da jo je treba nadreti nazaj. Če človek meni, da se mu godi krivica, se pač anonimno pritoži ali pa naj jo še posname, da bo dokaz bolj pristen. Sem zagovornik tega, da se dela pošteno, ampak pošteno z obeh strani. Če šefica/šef greni življenje svojim podrejenim, potlej naj se tudi pripravi na feedback podrejenih. Nekje sem slišala, da je nekdo svoji šefici pustil na mizi vizitko za psihiatra-baje, da so bile razmere po tem dosti boljše..

Ma kaj pa vem. Mogoče take šefice, s takim načinom vodenja, poskusijo dokazati kdo je glavni. Vsekakor to ni prava taktika za vzpostavljanje reda in premoči.***Moški si jemljemo lajf veliko bolj na izi, se mi zdi. če se ne maramo, se vzajemno ignoriramo, ne gremo s enekih skrivalnic in psiholoških vojn, zdi se, da smo dokaj tolerantni drug do drugega.***

Hm..dokaj tolerantni drug do drugega? Nebi rekla. Ženske se grejo psihološke igrice, moški pa fizične :) Če se dve ženski ne marata, se bosta šli besedni dvoboj, moški pa takoj navalijo eden na drugega in se stepejo. Torej, tu ni tolerance v nobenem primeru.

Recimo, da gre moškemu nekaj na živce. On ne bo metal polena pod noge in se spravljal na podrejene v službi (tako kot ženske po tvojem mnenju). Moški si pač ne bo dopustil take sramote, da bi norel in kazal svojo zahrbtnost. Moški bo vso svojo jezo sprostil doma nad ženo in otroci oz. s športom-kakor kdo.

Vsak ima svoj način sproščanja. Eni se sproščajo v službi, drugi doma, tretji s športom. Vsekakor menim, da spol tu nima nobene zveze. Nekaj že, ni pa vse na tem.

Sicer pa menim, da bi vsak, ki pride na položaj vodje moral obvezno opraviti še kak dodatni izpit o poslovnem vodenju in sporazumevanju. Tisto s faxa se hitro pozabi :))

_______________________________________________________
I don't need to fight to prove I'm right..
Default avatar
Tudi jaz sem prišla do te točke, ko mi je ostala le ena ženska prijateljica :) Z moškimi se da shajat, v večini niso zamerljivi in zahrbtni, zadeve sprejmejo take kot so ali pa ti povejo v faco in je kul (čeprav je z njimi itak pol manj problemov za ubadat).

Z žensko prijateljico se je treba non-stop ukvarjat, če ne hitro pride do zamer oziroma užaljensoti, razen če nista zelo podoben karakter. Bognedaj, da bi spoznala še druge prijateljice in kateri posvetila več časa kot njej...takoj imaš izbruh ljubosumja in zagovor pri njej. Uglavnem užaljenosti ni konca ne kraja. Zato sem se nehala ukvarjat z ženskami, sprejemam jih kot kolegice in znanke in se niti ne trudin prit do stopnje PRIJATELJSTVA.

Druga skrajnost so ženski kolektivi...enkrat sem delala preko ŠS v računovodstvu z ene 6 ženskami in šefico oddelka. Med sabo so klepetale, se pogovarjale o svojih familijah, kaj bodo kupile otrokom za božič, kje so bile za vikend in seveda šimfale ostale oddelke...no ko so imele čas so mal povprašale, kaj delam in me za vsako mojo napako oštevale. Ko sem raznašala račune in sem šla v salon avtov, kjer so delali moški je bilo čisto drugače. Z mano so bili prijazni, vedno smo poklepetali, itd. Tko da jst sam upam, da ko bom iskala zaresno službo ne pridem spet med same ženske oz. zahrbten in hinavski kolektiv.
Default avatar
ti kar v marsičem dam prav. Ne samo ženske šefice, najslabše je delat v izključno ženskem kolektivu. Sem videla par primerov in zadeva je taka, da ti postaja slabo, ko vidiš, kakšne nizke si spuščajo.

Jaz imam srečo, da smo v naši firmi ženske v hudi manjšini (pa čeprav na bolj odgovornih mestih). Do sedaj še ni prišlo do nobenega kreganja, vse se da normalno zmenit, ni kakega hudega šinfanja....
Default avatar
Delala sem nekaj časa v ženskem, nekaj časa pa v pretežnem moškem oddelku. Kaj pa vem - povsod se najdejo slabi in dobri ljudje. Važno je, kakšen si sam. Jaz se v življenju skoraj bolje razumem z ženskami. Je pa res, da nisem v službi nikoli navezovala silnih prijateljskih stikov. Tudi nisem nikoli razlagala o svojih domačih razmerah - kaj pa to komu mar pravzaprav. Niti nisem vrtala v druge naj mi o sebi kaj več povedo, to me ne sme zanimati. Tako, da sem imela vedno do ljudi določeno distanco in to je tisto, kar me je reševalo pred konflikti.
Prijateljici imam samo dve. Čez in čez dovolj za mirno življenje. Znancev in znank pa seveda veliko ampak med tema dvema pojmoma je ogromna razlika.
Še enkrat poudarjam -povsod se najdejo dobri in slabi ljudje brez ozira na spol, samo od tebe samega je odvisno, če se z njimi primerno razumeš. Če se pa kljub temu z nekom ne da v miru živeti, se je pa treba dotične osebe na veliko izogniti.
Default avatar
Se kr strinjam...

Sem tut sam recmo dobil občutek oz. videl na lastne oči več moških zdravnikov, ki so bili prijazni do medicinskih sester kot ženskih zdravnic...
Default avatar
Eh, poznam moške ki so še bolj pasji od žensk. Ni za posploševat, vse je odvisno od karakterja človeka.

Je pa zanimivo da večina prej opazi arogantno žensko kot moškega. Arogantnost je pri moškemu bolj družbeno sprejemljiva.
Default avatar
Jaz pa delam v pretežno moškem kolektivu, pa opažam, da je tu šele polna mera nevoščljivosti, potuhnjenosti, obrekovanja, itd., itd...
Default avatar
Preveč posploševanja škodi...po mojih izkušnjah obstajajo tudi kolegialne ženske ampak so pa veliko bolj v našem turbo kapitalizmu uspešne tiste ultra bitchy ki so v stalni adrenalinsko napadalni pripravljenosti zaradi morebitnih uspešnejših tekmic..tko pač je. Pri tipih je morda stopnja kolegialnosti malce višja imajo pa ravno tako svoje taktike izločanja "sotekmecev".
Default avatar
jaz bi z ustavo prepovedala ženskam bit šefice.....to je nekaj najbolj napornega kar si lahk zamisliš

zamenjala sem veeeeeliko šefov in šefov in moje izkušnje so take, da so moški veliko bolj organizirani, znajo se hitreje odločati, upajo si stat za svojimi odločitvami, ne zatirajo te, če imaš večje joške od njega (ravno nasprotno :) ), z njimi ne upravljajo hormoni kot z nami ženskami- pa če to priznate al pa ne
Default avatar
ah no... spremenimo sebe in ljudje okoli nas se bodo spremenili.