Forum.Over.Net

Ženski in Moški čvek

Kaj menijo ženske o moških in kaj moški o ženskah? Kje tičijo razlike in kje podobnosti med spoloma? Ali smo res ženske z Venere in moški z Marsa?

A kuhate kosila čez teden??

Default avatar

JULA

Meni je to že pošteno odveč, namreč vsak dan , takoj ko uletim iz službe... Ne vem več ne kaj skuhat, ne kako, da bo vsem všeč...Pa odkrito povedano, vedno manj se mi da....Ampak prehrana zunaj je predraga, da bi si jo privoščili, babic, ki bi kuhale ni, kaj torej??? Kako to ve rešujete????
Pozdravček vsem!!
Default avatar

Brihta

Jaz oz. midve z mami ne kuhava. Cez teden "laufajo" solatke in mogoce kaksne testenine....Ce mi se pa res kaj lusta, grem pa ven jest. Skratka suznja stedilnika med tednom nisem in ne bom nikoli.
Default avatar

Rubyfruit

Hahaha no pol mas pa res resen problem :)

Drgac pa Jula ne wem kaj nej ti napisem..men ni treba vsak dna kuhat k ponavadi kdo drug, nekaj casa pa sem in rata kr naporno..pa najdet kksne nove ideje da niso skoz makaroni pa tko naprej. Vcasih sm ze prejsnji vecer skuhala kksno omako ala golaz varjanta pa pol nasledn dan samo prilogo...al pa dobijo se ful dobre napol skuhane zadeve od Perutnine Ptuj.
Default avatar

/Lili/

Med tednom jeva s partnerjem v službi, otrok ima kosilo v varstvu, tako da med tednom ne kuham. Sploh pa pridemo domov okoli 17.30. in je že tako premalo časa, kaj šele, da bi kuhala. Res pa velikokrat zvečer nahitro spečem zrezke in to je vse.
Default avatar

s

jaz kuham vsak dan, kaj pa naj? na živce mi gre, da on želi meso, jaz sem pa bolj za zelenjavo

kupila sem si Osnove italijanske kuhinje in notri je tooooliko idej, tako, da večkrat pogledam samo za idejo in potem gre lažje,....
Default avatar

LANA

Mi imamo vsak dan kuhano. Včasih skuham zvečer (golaž, jota, mineštra, pečene polnjene paprike...), veliko imam v skrinji saj prej naštetih jedi skuham vedno več kot za enkrat. Zelo pride prav zamrznjen golaž oz. zelenjavne omake. Lahko jih deš na testenine, v riž, polento... Pozno poleti, ko je polno sveže zelenjave (paprika, paradižnik, jajčevci, bučke...) skuham par velikih loncev iz teh sestavin. Dodam veliko svežih začimb, spakiram v posodice in zamrznem. Iz tega lahko naredim samostojno omako za testenine, rižoto, polento, lahko na brzino popečeš malo purana ali piščanca in dodaš dozico zamrznjene zelenjave, lahko skuhaš mineštro le, da dodaš že kuhan fižol ali grah...lahko odtališ, podušiš in umešaš jajca in sir... Možnosti je ogromno.
Default avatar

Bibita

Na žalost ne kuham...res na žalost, ker rada kuham, imam rada doma kuhano hrano, še posebej, če se sama posvetim temu opravilu. Žal pa z urnikom od 10. do 18. lahko grem le na polurno malico kam v bližino službe. Jem kar jem, odvisno kaj dobim. Navadno umiram od lakote ves delovni dan. Zvečer pa je itak pozno za kuhanje, saj pridem domov okoli 19. ali 19.30....in takrat šibajo solatke, jogurti, včasih kakšna juhica ali mineštrca.
Default avatar

marinas

jaz pa kuham vsak dan. Začnem cca ob 17-ih po službi in končam ob 18. Nato jemo nekako pozno kosilo ali zgodnjo večerjo.

Res pa je, da včasih naredim stvari, ki so za naslednji dan. Lonec jote, mineštre, golaž, polnjene paprike.... ipd. Naslednji dan pa le naredim priloge ipd.

Kuham pa zato, ker so otroci ves dopoldan in popoldan v šoli na sendvičih ali hitri prehrani, tako da imajo vsaj en topel domači obrok na dan.
Default avatar

rogovilka

Jaz kuham bolj malo med tednom, dostikrat kupim stvari, ki so že pripravljenje kot je npr. pogrej in pojej.

Lp
Default avatar

[Lara Croft]

Ja pa kaj še.... kej na brzino..... zdej si grem toste naredit in solato....:))
Default avatar

marty5

Nekako štukamo. Kak dan začnem zjutraj in dokončam, ko se vrnem, kakšen dan naredim zvečer za naslednji dan, kakšen dan kaj odmrznemo, kakšen dan pa........nič.

Največji problem je urnik - moj dela od 8ih do 15ih, jaz pa 9ih do 17ih. Dokler ni otrok še gre, glede na to pa da je en na poti, bomo mogli nekako zoorganizirat :- )
Default avatar

marjana_m

ja ne :)

ej enkrat si pisala nek recept za zrezke v smetanovi omaki ali nekaj podobnega? ...meso peces v pecici s sirom :))) ne vem no nekaj v tem stilu.

Se mi zdi dovolj lahko, da bi se jaz to nardila in bi rada recept,ce bom kdaj kaj delala ;)


Default avatar

Blondy

Ko tole berem me kar mal zaskrbi...jst se ne spomnem enega dneva, da nismo imeli konkretnega kosila. Pa sta mami in oči imela že zelo raznolike delovnike. Ampak kosilo je bilo vedno na mizi. Če je že bil kak dan, da se res ni dalo drugače, pol kak halo-kosilo...

Sej ni treba zdej ful komplicirat, ampak pečeno meso, priloga in solata pa res nimaš dela več kot za slabo uro..al pa testenine na 101 način...pa tut nimaš 30 min kej delat...al pa razni golaži ki jih daš lahko zmrznit...

In mi je kr bad, ko pol vidim otroke kako se futrajo po raznih mc donaldsih in ostalih fast foodih.
Default avatar

-štajerka

Tvoji starši so torej redno kuhali, kaj pa ti?
________________________________________________

Prave kritike so zasnovane na trdnem prepričanju ali znanju.
Default avatar

-štajerka

Čez teden veliko improviziramo. Včasih pojemo kaj zunaj (in to ni nikoli McDonalds, Blondy), včasih pripravim kaj za dva dni, včasih pa tudi kupim kaj napol pripravljenega, zamrznjenega (ne tiste variante s polno kemije),... No, včasih imam tudi navdih in celo med tednom kaj bolj zahtevnega pripravim. Povečini pa je tako, da smo doma šele zvečer (jaz nekje med peto in šesto), če moram prej še v trgovino ali pa po kakih opravkih pa celo kasneje. Po devetih, desetih urah službe ne zmorem takoj pasti v lonce in ostalo delo. Zdi se mi koristneje tisto malo prostega časa čez teden preživeti na drugačen način.

Kaj je koristneje za družino, je stvar debate. Ali starši, ki poleg službe doma oddelajo gospodinjski šiht (določenim opravilom se tako ali tako ni mogoče izogniti), ali pa starši, ki morda urico gospodinskih opravil zamenjajo s kvalitetno preživetim časom z otroci ter so zato bolj zadovoljni?
________________________________________________

Prave kritike so zasnovane na trdnem prepričanju ali znanju.
Default avatar

cukerček

kuham vsaki dan, dokler "dopešačim" do doma se spomnim kaj naj skuham, skratka uživam ko moja dva fanta celo kosilo delata ; mmmm, njami.....
Default avatar

Frančeska

Vsak dan kuham in mi niti malo ni odveč. Nasproton kuhanje je moj hobi. Upam da se ga z leti ne bom naveličala. :)))
Default avatar

sunshine

jaz kuham vsak dan , razen ob sobotah in nedeljah, ko kuha mami.ni mi težko, ker rada kuham in tako je vsaj po mojem okusu , hehe.
Default avatar

Afna

Kuham skoraj vsak dan, včasih zvečer za dan v naprej, včasih pa ko pridem domov. Sem se že naveličala, tko, da prav fajn pride, ko greva tudi med tednom k mami na kosilo. Zdaj mal raziskujem kaj bi prišlo v poštev od hitrih varijant- pa da ni preveč umetno. Sem brala članek, da Pogrej in pojej hrana ni tako umetna- bomo poskusili s tem.