Forum.Over.Net

Ženski in Moški čvek

Kaj menijo ženske o moških in kaj moški o ženskah? Kje tičijo razlike in kje podobnosti med spoloma? Ali smo res ženske z Venere in moški z Marsa?

Tržni inšpektorat - zaslišanje

Default avatar

Prijavljena

Je že bila tema, pa ne najdem :(

nekdo me je prijavil za oglaševanje prevajanja, pa moram na zaslišanje. Kdo je že bil v taki situaciji? Kako je na zaslišanju in kaj je kaznivo - konec koncev je to lahko kdo naredil v mojem imenu, ne?
Default avatar

rošca

Kaznivo je delo na črno. Če si morda prevajala, za to delo prejela plačilo in nisi plačala dajatev. Bolj podrobno žal ne vem.
Default avatar

svetilnikk

pošlji ga u ***** pa mu reci da naj gre raje une barabe preganjat ki se na vladi al pa kje drugje pasejo in pokradejo toliko v enem dnevu kot ti zaslužiš v 50 ih letih.
Default avatar

Prijavljena

hm, ja. to si mislim. sam sem preveč socialno prilagojena, da bi dejansko rekla to :)))...ker bom nasrkala spet samo jaz.
Default avatar

nice

Kdo je pa rekel, da si ti kaj prevajala in kje imajo tvoj lastnoročni podpis.Seveda se pa držiš vseh pravil! Komu si kaj razlagala, da se je tako izrodilo? K svetilnikovim 50 letom dodajam še 50 let! Sramota!
Default avatar

-štajerka

Res bistro, da oglašuješ dejavnost, ki jo opravljaš na črno.

Moramo se odločiti ali želimo živeti v pravni državi ali pa po zakonu ulice. Nima pomena kazati s prstom na nekoga, ki baje krade miljone, sami pa prav tako kršimo zakon. A se je res tako težko pozanimati, kakšni papirji so potrebni za delavnost in potem državi dati, kar je pač predpisano? Nenazadnje od te iste države pričakujemo, da šola otroke, gradi ceste, podpira športnike... Kako bistroumno ali ne to počne, ne bom sodila. To povem na volitvah.

Kar se tiče zaslišanja, poteka tako, da te seznanijo z dejstvi, ki so jih ugotovili. Zapisat morajo zapisnik, ki ti ga morajo prebrati, nanj pa lahko podaš pripombe. Če bodo poleg upravnega vodili še prekrškovni postopek, te bodo preden bodo izdali odločbo pozvali, da podaš izjavo in v njej navedeš vsa dejstva in dokaze v svojo korist ter smeš zaprositi tudi za plačevanje kazni v obrokih. Ne bo škodilo, če navedeš kako olajševalno okoliščino: npr. da se nisi zavedala, da moraš dejavnost priglasiti, da si takoj prenehala, ko si ugotovila, da je to kaznivo,... V izjavi predlagaj, da ti namesto kazni izrečejo opomin, saj bo to zadostni ukrep....
________________________________________________

Prave kritike so zasnovane na trdnem prepričanju ali znanju.
Default avatar

gusta

Maaa dej, sej nimajo dokazov! Prevajala si, pa za to NISI dobila plačila. Kdo ti lahk dokaže, da si ga???

Ma, veš kaj -štajerka a tistih, k ležijo 24 ur na dan in vlečejo socialno pa ne vidiš? Mater, je*** tako pravno državo!
Default avatar

ribca

če nisi nič računala, kako ti bodo pa dokazali, da si res prevajala. a si morda ravno na inšpektorja naletela??
Default avatar

-štajerka

Kdo pravi, da jih ne vidim? Lahko odpreš temo o njih, pa bom zagotovo kaj napisala, če bo zanimiva debata.

Se pa ne sprenevedam, da je malo krasti ok, veliko pa narobe. Kraja je kraja. Če sem si jaz morala za prevajanje pridobiti dovoljenje ter plačujem davek, kako naj bom konkurenčna nekomu, ki tega ne počne?
________________________________________________

Prave kritike so zasnovane na trdnem prepričanju ali znanju.
Default avatar

g.minister

Ni mi jasno kaj potem, če oglašuješ prevajanje? Če bi te kdo dobil, da bi ti plačal ti pa nebi odvedla davka, bi to bila druga pesem. Jaz na tvojem mestu do njih sploh nebi šel, ker konec koncev, bi morali inšpektorji na zaslišanje poslati tudi vse mamce, ki prodajajo rabljene otroške vozičke v salomoncu...
Default avatar

sannaa

Jaz sem lektorirala pred časom diplomske in vse ostalo, samo nisem oglaševala... je šlo od ust do ust:))) Kriza je, verjamem... ne vem kaj narest... resnično. Povej tako kot je bilo, da ni bilo preveč tega, da si nekje celo zastonj naredila, da bi se naučila jezika... kakorkoli...
Default avatar

megaboy.

Najbrž si koga nategnila, ali preveč računala pa te je prijavil.
sicer pa najbolje, da vse zanikaš.
Default avatar

Anja

Ni nujno , da je koga nategnila. So tudi ljudje , ki nimajo drugega dela kot ovajati. Se strinjam , zanikaj vse sploh če ni pismenega dokaza ( računa ) .
Default avatar

Tinchy

Jaz sem bila pred približno 3 meseci na tvojem mestu. Sem inštruirala osnovnošolce in imela oglas na spletu.
Naj povem da niso na inšpektoratu nič čudni.Njihova naloga je da preprečijo delo na črno in sedaj so se spravili na vse, ki oglašujejo na spletu in v revijah, časopisih, ter za to nimajo ustreznega dovoljenja da jih ustavijo in tako malo napolnijo državni proračun.
Default avatar

Prijavljena

Tinchy, kako je potekalo zaslišanje - si priznala ali ne? Koliko kazni si pa dobila?