Med.Over.Net

Družinska medicina

Odgovarjajo: Sašo Rebolj, dr. med., spec. družinske med.

Vse o splošni medicini, boleznih, zdravniških pregledih, zdravljenju, diagnozah in o tem, kako si povrniti zdravje.

Sašo Rebolj , dr. med., spec. družinske med.

SRebolj

Boleča desna noga

Default avatar

Lija

Pozdravljeni!

Kakšnih 14 dni nazaj me je malo začela boleti desna noge - v predelu kolena in niže. Bolečina ni bila prehuda in konstantna, mislila sem, da me malo daje revma ali sprememba vremena. Zdaj pa me vedno bolj boli kar cela noga - od stopala, narta do stegna. Ne znam prav opisati bolečine, še vedno lahko hodim, a zelo neprijeten občutek, morda tako, kot da mi mrtvi, težka je, dobro mi dene, če si jo masiram, predvsem od spodaj navzgor po zunanji strani. Nisem bila poškodovana, nisem padla ali kaj podobnega. Kar začelo se je. Občutek neprijetnosti ostaja ob sedenju ali ob stanju. Kaj bi to bilo lahko?
Morda še tole - pred kakšnim mesecem in pol sem imela na nogi majhno gnojno bulico (izgledalo je, kot da se je zagnojila dlaka) in še sedaj je ostal okoli rdeč kolobar, premera ca. 1,5 cm. Ali je lahko povezano kaj s tem?

Že vnaprej najlepša hvala za odgovor.
Default avatar

Janko Kersnik

Spoštovani!

Lahko gre za površinsko vnetje ven, kar boste ugotovili po blagi oteklini, toplješi koži, ev rdečini in bolčini na pritisk v poteku žil. Če pa grte za trombozo, bo noga bolj otečena, bolj bo bolelo, če boste hoteli dvigniti prste stopala ali se boste prijeli za meča. Kljub pdorobnemu opisu, bo najbrž najbolje to pokazati še zdravniku.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik
Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Moderatorji

Sašo Rebolj , dr. med., spec. družinske med.
SRebolj