Starševstvo in vzgoja

Odgovarjajo: mag. Nataša Durjava, EAGT geštalt izkustvena psihoterapevtka • prof. Andreja Vukmir, spec. zakonske in družinske terapije • Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

joga v vsakdanjem življenju

Default avatar

tjaška

Študiram da bi se vpisala v tečaj "joga v vsakdanjem življenju.
Pa me zanima ali je katera ze kdaj hodila in kako to izgleda?
hvala punce
Default avatar

lenč

Zadeva je krasna, jaz sem prej poskušala po knjigah sama, zdaj pa sem drugo leto članica društva (sicer v Kočevju, ampak delajo povsod po isti knjigi).
Po počitnicah (ko priznam nisem delala ne vem koliko,) sem bila malo skeptična (ker sem v 7.mesecu nosečnosti, ali bi sploh še hodila, ali čez ene pol leta) ampak sem se po 1,5 uri vadbe počitila boljše, kot kdajkoli v zadnjih treh mesecih... brez problemov sem delala enake vaje, kot ostali, dihanje in sproščanje pa je bilo zakon!

Tako da kar pogumno, če imaš še kakšno vprašanje, pa mi piši!

Helena
Default avatar

Maja

Ne oklevaj,ampk se čimprej vpiši.Jaz nisem več rosno mlada imela sem bolečine v hrbtenici in ti moram povedati ,da so mi z redno vadbo minile tudi drugače smatram,da sem se spremenila.Življenje gledam z rožnate strani.Naučila sem se pravilno dihati ,sprostiti kar je nujno za današnji čas.Skratka ponavadi se vadba začne s sprostitvijo .nato sledijo vaje,ki zajemajo celotno telo,konča pa običajno z meditacijo,ki je nekaj blagodejnega.Sama ne izvajam vaj,ker sem rada v družbi.Probaj,ne bo Ti žal !
Maja
Default avatar

TinkaraC

A obstaja v Grosuplju ali Ivančni kaj podobnega?

T.
Default avatar

timoteja

Jaz sem pred leti sla na en tečaj joge v vsakdanjem življenju. Sama vadba je bila sicer ok, ni pa mi bilo všeč, da smo telovadili v eni veliki telovadnici, kjer je bilo zelo brezosebno, bilo nas je (po moje) okoli 60, pa še luči so svetili točno nad nami in to me je pri sproščanju zelo motilo, tudi če sem zaprla oči, je še vedno bilo moteče. Pač nisem pristašiča množične vadbe.

Tako, da sedaj hodim na tečaje, kjer je dvorana majhna in ima po eni celi strani ogledalo, da se lahko dobro vidiš, ko delaš in vidiš kako napreduješ, luči ti ne svetijo direkt na oči in še zelo majhne skupine so, do 12 ljudi.

Drugače pa jogo zelo priporočam.
Pozdravčič!
Default avatar

Poli

Jaz se udeležujem vadbe že drugo leto.Vadba poteka na kratko tako, kot je opisala že Maja. Najprej sproščanje, potem z vajami obdelamo celo telo in na koncu še tehnika dihanja (priprava na meditacijo).
Prinaša mi sproščenost, bolj pozitiven pogled na življenje, po vadbi sem nekako nabita z energijo.

Meni osebno je zelo všeč.
Default avatar

Ulaa

V Grosuplju obstaja. In sicer mislim, da je ob torkih ob 18.00, in ob 20.00 uri. Na zacetku je bilo fino, ker je vse skupaj potekalo v plesni dvorani v OS Brinje, potem pa je zaradi popravila le te potekalo v majnhi telovadnici, kjer pa zal ni bilo dovolj prostora niti kisika. Sicer pa je Vesna (voditeljica) super. In se res boljse pocutis. Ne vem pa kako je letos, so pa z vadbo ze zaceli vsaj glede na plakate. Po Grosuplju jih je polno, malo poglej. S sabo pa rabis armaflex, odejo in bodi kar toplo oblecena (trenirka) in imej s sabo kaksne bolj tople nogavice, ker si na jogi bos.

Moderatorji

mag. Nataša Durjava , EAGT geštalt izkustvena psihoterapevtka
durjavaN
prof. Andreja Vukmir , spec. zakonske in družinske terapije
Zavod Pogled
Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic