Ženski in Moški čvek

alergija na cvetni prah

Default avatar
pomlad je tu, vse je lepše.... razen tega , da se mi spet začne alergija na cvetni prah!!!!
če ma katera podobne težave, s katerimi tabletami si pomagate?
jaz ponavadi jemljem Flonidan, vendar se mi takrat neprestalno spi, pa še ne učinkujejo ne vem kako dobro
Default avatar
Claritin tablete (10 kom brez recepta, paket 30 je samo na recept) - tudi po njem si zaspan - ampak se mi zdi, da je bolj ucinkovit.

Tadeja
Default avatar
jaz tud jemljem Flonidan, pa Claritin kaplijce za oči. Kapljice za oči vsak dan, s tabletami pa poskusam kolko se pač da manj..kaj pa vem, raje se mi zdi kiham in brišem nos, ko pa da bi tablete prekomerno konzumirala.

Se izogibam cvetočim zadevam ;))

Kdaj se ti pa začne & konča alergija?

lp
Default avatar
Vsem alergikom na cvetni prah - že 2 leti se dobi Aerius, ki je boljša različica Claritina - vendar ga zdravniki še ne poznajo tako dobro. Jaz ga jemljem že 2 leti, letos ga jem zaradi operacije nosu (proti kihanju) - predpisal mi ga je otolog, tako je dejansko SUPER. Nisi zaspan, deluje in odkar ga poznam mi Claritin še blizu ne pride.
Problem je le v tem, ker je malo dražji, zato se ga zdravniki bojijo predpisat (še sama sem imela probleme), ampak dolžni so vam ga predpisat, vso pravico imate do njega.
Meni in mnogim prijateljem alergikom je povrnil pomladno veselje.
Čim manj kihanja in smrkanja vam želim! ; )
Default avatar
Flonidan in Claritine je menda isto, le da je Flonidan slovenski izdelek in ga tako (še) ni treba plačati. Claritine se pa, če se prav spomnim, že nekaj časa plačuje, če ti predpišejo škatlico z 10-imi tabletami, dočim škatlice s 30-imi tabletami ni treba plačati. Če si seveda dodatno zavarovan. Če si študent, to odpade in plačaš. Vsaj tako je bilo lani, pred enim letom. Mene je danes prvi dan letos pograbila alergija in me držala ves dan, vendar ne vem, kaj naj naredim, ker sem slišala, da Claritine ni prav zdrava zadeva. Hvala za nasvet o Aeriusu, se bom pozanimala o njem. Antialergik katerega reda pa je?
Default avatar
cao!
hvala vsem za nasvete!!!
meni se začne alergija ponavadi aprila in traja vse do konca septembra, občasno tudi še oktobra!!!

pozdravček vsem sotrpinkam!!!!