Avto.Over.Net

Avtomobilska zavarovanja

Odgovarjajo: strokovnjaki Zavarovalnice Triglav

Kako lahko prenesem bonus na svojega partnerja? Kaj naj storim v primeru prometne nesreče? Ali se lahko vozim s svojim vozilom, če mi je zavarovanje poteklo? Odgovore na ta in vsa druga vprašanja v zvezi z avtomobilskimi zavarovanji dobite na tem forumu.

strokovnjaki Zavarovalnice Triglav

ZavarovalnicaTriglav

Prenos zavarovanja

Default avatar

to-know

Čakam na nov model avta, ki še ni prišel v Slovenijo. Upala sem, da bo nov model do pomladi tukaj, ker mi registracija starega avta poteče ravno tisti čas. Zdaj pa sem izvedela, da je čisto možno, da novega modela spomladi še ne bo in da lahko pride šele poleti.

Pri starem avtu imam 50% boniteto. Če bom svoj stari avto spomladi registrirala, me zanima, kako bo potem z zavarovanjem, ko bom (morda samo mesec dni kasneje) kupila nov avto? Ali je res, da dobim nazaj neko razliko od zavarovalnine? Plačila za uporabo cest pa najbrž ne dobim nazaj? Lahko prenesem svoj 50% bonus tudi na nov avto? Ali vse to uredim ob odjavi starega avta? Ker nič ne vem o samem postopku, vas vljudno prosim, če mi lahko razložite, kako bo to potekalo v mojem primeru.

Hvala in lepo pozdravljeni!
Default avatar

Tanja Razinger

Če boste staro vozilo spomladi zavarovala in ga potem takoj čez en mesec prodala oz. odjavila iz prometa, dobite nazaj neizkoriščen del premije.
Prav tako dobite nazaj cestno takso, če vozilo odjavite iz prometa in novemu lastniku ne pustite tehničnega in cestnine.

50% bonus boste lahko prenesla na novo vozilo, z dokumenti, ki jih boste imeli o prodaji/odjavi vozila.
Mislim pa da boste vse to lahko naredila na enem koncu, pri nas lahko ( tehnične baze za registracijo vozil).
Lep pozdrav
Tanja Razinger