Zavarovanja

Odgovarjajo: strokovnjaki Zavarovalnice Triglav

delni kasko?!

Default avatar
Pozdravljeni!

Prosila bi vas, da mi poveste razlike med delnim kaskom in celotnim kaskom, predvsem v čem so razlike ali pa mi povejte link in si bom o tem prebrala sama.

Zanima me namreč izjava znanca, da se ti v primeru prometne nesreče bolj splača delni kasko?! Da polni kasko veliko preplačaš, na koncu pa dobiš ven ravno toliko kot če bi imel delni kasko?!

Hvala!

LP
Default avatar
Na naši zavarovalnici obstajajo delne kombinacije A, D, H in J. Te kombinacije lahko priključite k polici obveznega zavarovanja, ali pa k polici kasko zavarovanja.
Torej, če poenostavim: Ko obnavljate svoje obvezno zavarovanje ( to je tisto, ki je po zakonu obvezno ) lahko zraven na to polico priključite še vse te kombinacije,
Premija za te kombinacije je neodvisna od znamke in vrednosti vozila, ampak je odvisna koliko KW ima vozilo ( do ali nad 44 KW)

Če pa želite ( ni obvezno ) lahko za svoje vozilo sklenete tudi kasko zavarovanje. Premija za kasko zavarovanje je odvisna od nove nabavne vrednosti vozila ( dražje je vozilo, dražje je kasko zavarovanje ). Običajno se sklene kasko zavarovanje z 1% odbitno franšizo ( 1% od nove nabavne vrednosti vozila krijete sami - v primeru škode ).
Na kasko polici imate še možnost zavarovati krajo vozila in njegovih sestavnih delov, točo, zlonamerna dejanja, parkirišče, stekla, ogledala, žaromete, divjad....

Glede na to, da se za vsa vozila ne izplača narediti kasko police so zavarovalnice omogočile izbiro delnih kombinacij, ki jih lahko priključiš k obveznemu zavarovanju.
Za vozilo staro 15 let ( recimo Volvo ) se zagotovo izplača narediti delno kombinacijo D, saj je zamenjava vetrobranskega stekla draga. Ne izplača pa se narediti kasko police, saj bi avto hitro zapadel v totalko.
Zelo težko vam vse to razložim. A zagotavljam vam, da vaš znanec ni imel prav.
Če se zaletite in povzročite prometno nezgodo, boste dobili povrnenje stroške za popravilo vašega vozila le če imate kasko. Delne kombinacije vam tu ne pomagajo.
Je pa tako, glede na to, da so danes tudi šest, sedem let stari avtomobili dobri jim vedno ponudim delne kombinacije. Se jih pa najde kar nekaj,ki imajo za tako star avto še vedno kasko zavarovanje.

Če vas še zanima:
D kombinacija - poškodbe, ki jih na vozilu naredi nalet divjadi ali domače živali ter razbitje standardno vgrajenih stekel.
H kombinacija - poškodbe, ki nastanejo na našem vozilu, ko je parkirano in jih naredi premik neznanega vozila ter tudi škoda, ki bi jo na vozilu povzročil plaz, ki bi padel s strehe
J kombinacija - razbitje svetlobnih teles in ogledal
A - avtomobilska asistenca

Lahko bi vam napisala še precej več, a mislim, da sem vam osnovno napisala.
Če pa vas še kaj zanima pa vprašajte, z veseljem vam bom odgovorila.
Pa lep pozdrav
Tanja Razinger
Default avatar
Ja, vprašala bi vas samo še to, ali je res, da če se ti ali kdo drug v tebe na parkirišču zaleti, ti poškoduje avto, da če imaš delni kasko da je bolj ugodno, ker bi v primeru, da imaš polni kasko moral dati kupončke?!

Hvala!

LP

Moderatorji

strokovnjaki Zavarovalnice Triglav
ZavarovalnicaTriglav