Nosečnost in obporodno obdobje

Odgovarjajo: Jasna Dolamič Gričar, družinska terapevtka, vzgojiteljica predšolskih otrok • Klavdija Slapar, dipl. babica

Pušenjakov forum!!!

Default avatar
Poglejte na pušenjakov forum.od zdaj naprej bodo vprašanja plačljiva,ker mu niste dale mira.človek je na dopustu pa je dobil preko 500 vprašanj!!!ne vem kako ste lahko nekatere tako sebične in posiljene!?
Default avatar
ojla maja!

tako močno sem si ga želela nekaj vprašat pa sem ta njegov stavek čisto razumela.: sem na dopustu!!

zakaj hudiča še ostale ne znajo brati!???

daj povej mi na kakšen način bo to zdaj plačljivo če mogoče kaj veš?

hvala
lp vms
Default avatar
pojma nimam kako,ampak očitno jim je prekipelo.tudi jaz sem ga želela kaj vprašat pa sem potrpela oz. se znašla drugače.očitno nekatere res ne znajo brati in bomo zdaj zaradi njih vse na slabšem.
Default avatar
Za znoret ja.

Marsikaj me je že zanimalo in samo enkrat sem morala vprašati, sicer sem vedno našla odgovore pri starejših vprašanjih. Nenezadnje je forum že od leta 2000, tako, da je odgovorov res nešteto in so praktično na vsako vprašanje.
Ene pa so tako egoistične, da mislijo, da kar čakajo, da bi lahko odgovoril. Ma čuden svet.
Default avatar
Pozdravljene,

meni se zdi, da so se odločili pravilno.
Ne razumem, da nekateri res ne znajo uprabljati iskalnika in so nekatera vprašanja postavljena več kot 100x, res je, da ma vsaka od nas na svoj način drugačen problem, vendar v tem primeru tudi on ne more pomagati, zato je pač potrebno do osebnega ginekologa ali če je hudo pač na urgenco. In da so nekare še tako predrzne, da naslavljajo vprašanja pod nujno, res ne zastopim tega. Če je nujno pač na urgenco.
Osebno sem dr. Pušenjaka občudovala, da je poleg vseh svojih službenih obveznosti sploh uspel odgovarjati na vsa ta vprašanja. Enkrat mu pa tudi mora prekipite.

Žiži
8t2d
Default avatar
Tudi jaz ga občudujem, namreč dokaj dobro poznam njegov delavni urnik, da je neštetokrat odgovarjal na ista vprašanja, ob nekaterih sem se včasih kar zgrozila. Poleg tega, da ima vsaka svojega ginekologa, je na netu nešteto virov za take informacije, pa še kje drugje. Kako so pa ženske v preteklosti preživele nosečnost in uspešno rodile, ko ni bilo interneta in takih forumov, zdaj pa ne morejo potrpet niti toliko, da pride človek z zasluženega dopusta.

LP
Default avatar
Ja ženske, res ste (so) krute. Tudi sama sem ga več kot potrebovala v tem času, ko je na dopustu, pa si ga nisem upala oz. hotela motiti človeka na dopustu, ki nam je skoraj 335 dni na letu na razpolago, za naše probleme.

Potem pa večkrat berem vprašanja: ali sem noseča, če je bila moja zadnja M..., ali mi grozi splav, če ... mislim take bedarije, da jih jaz sploh ne bi odgovarjala.

Potem, ga pa motite še takrat ko naj bi človek imel mir!!!!

Vse tiste ki so mu poslale vprašanje, naj se vprašajo, kako bi bilo, če bi njih na dopustu vsak dan eden moril z 100 vprašanji, ki so verjetno enaki, kot jih je že odgovoril.

Kar naj uvedejo plačilo, čisto prav. Sem tako besna, ....

lep dan še naprej

lunca
Default avatar
Upam da bo Primož vsa ta vprašanja zbrisal predno pride Pušenjak z dopusta. Ker to je pa res tu mač. Lepo je napisal, da ga ni, da gre na dopust. in v roku 14 dni dobi 500 vprašanj. Groza. Hvala bogu da je na dopustu, da tega ne vidi. Jest ga prou občudujem, da se mu sploh ljubi ukvarjat poleg službe in družine, še s včasih prav butastimi vprašanji. In predvidevam da je med temi 500timi vprašanji vsaj 1/3 takih ala ali sem noseča, M mi zamuja......

Svaka mu čast res, da se mu ljubi ukvarjat s tem, ker itaq nima nič od tega.... Čist prav, naj uvedejo plačilo, pa naj kaj ima od tega.

LP
Default avatar
Tudi jaz sem bila šokirana, ko sem prebrala Primoževo sporočilo. Večina vprašanj bo verjetno res: Ali mislite, da sem lahko noseča, in Kakšen izcedek je to?!
Upam, da bodo zbrisali vsa vprašanja do takrat, ko pride nazaj!
Default avatar
Ja, kakšna vprašanja so res bedna in nekaterih žensk res ne razumem......jaz sem forum pustila pri miru, ko sem videla, da ga nekaj časa ne bo...verjamem pa da so se naketer želele postavit v vrsto....in je pa ta vrsta postala grozno dolga.....:) verjamem pa da se večina stvari dobi z iskalnikom, in to celo večkrat....tako da če doktor ne bo več odgovrajal, bomo pa v iskalniku veliko dobile, saj je tam že neke vrste "knjižnjica"....
tudi sama zelo cenim ljudi,ki brezplačno pomagajo drugim....iz osebnih izkušenj pa vem, da to najbolj bogati človeka...
Default avatar
ja ene so res tolk neuvidevne, da je groza.
ma sej se vidi ze po tem, da je ocitno, da sploh ne uporabljajo iskalnika ampak sprasujejo nonstop iste stvari!!!!
meni bi prekipelo ze prej.
sem pa napisala primozu nazaj, da naj bo placljivo kar lepo za tiste, ki se niso drzale tega, da je na dopustu, edina pravicna kazen. se vam ne zdi? se boljse pa, ce bo slo direkt v pusenjakov zep, saj menda odgovarja iz ciste dobre volje in to zastonj!!! res je fenomen!
Default avatar
Sama sem včasih prav z užitkom prebrala tudi butasta vprašanja, ker je nanje tako fajn odgovarjal :)))
Dr. Pušenjak ima ogromno potrpljenja in tudi velik smisel za humor! Je živa legenda in srčno upam, da ga ne bo spravilo ob živce, če/ko bo izvedel, kaj se je dogajalo na forumu, ko je bil na dopustu.

Tudi mene je zdajle na začetku druge nosečnosti mučil kar dolgotrajen izcedek, a ko sem temeljito prebrskala po iskalniku, sem videla, da se nimam kaj sekirati - če mi je splav namenjen, je ni stvari, ki bi to lahko spremenila. Torej sem se res nehala sekirati in izcedek je prenehal!

Za vse tiste, ki niso mogle počakat, da pride nazaj z dopusta: ne potrebujete njegovih direktnih besed, da vas pomirijo, tudi z iskalnikom se da prebrodit manjše težave. Za večje pa so vaši ginekologi in urgenca!

In ja, upam, da če Primožem post ni bil provokacija, da bo šel denar zares direktno v Pušenjakov žep!
Default avatar
Se strinjam s predhodnicami. Dr. Pušenjak res odgovori na vsa (tudi neumestna vprašanja), njegov čas pa je najbrž bolj dragocen od časa marsikatere nosečnice.
Saj so se tudi meni v tem času postavljala nova vprašanja, a nisem ničesar pošiljala - ker se mi je konec koncev nekaj odgovorov samo od sebe našlo, malo sem tudi brskala po starih odg., pa še tukaj na tem forumu sem vas vprašala o izkušnjah in se mi zdi, da je tudi tak laični forum čisto ok.
Če bodo Pušenjakovi odg. plačljivi, se vprašanja vsaj ne bodo toliko ponavljala, ideja se mi zdi čisto ok.
Default avatar
Po mojem dr. Pušenjak itak ve za vso zadevo. Ker ima ziher laptopa s sabo na morju in je sam videl situacijo. :)) Ampak se verjetno Primož sekira bolj, kot pa sam zdravnik... Čeprav se strinjam, da je vse skupaj višek arogance in egoizma spraševalk...

Če bo vse skupaj plačljivo - naj bo, mene ne gane. Bo vsaj število vprašanj manjše, tista, ki pa bodo postavljena, pa bodo premišljena in ne v stilu "včeraj sva seksala - ali sem noseča?". Bo veliko bolj prijazno tudi do samega zdravnika, kot tudi do sistema in ostalih, ki kakšno stvar izvemo tudi iz vprašanj, ki jih postavijo drugi.

LP
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney)
-------------------------------------------------------
Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)
Default avatar
Tudi jaz se strinjam s predhodnicami. Sem dokaj redna spremljevalka njegovega foruma in tudi sama najdem večino odgovorov med prejšnjimi temami. Že kar nekaj časa pa se sprašujem, ali res dela vse zgoj iz "dobre volje" in se mi je to zdelo skoraj nemogoče. Res je znanstvena fantastika, da te nekaj uščipne, greš na internet, napišeš vprašanje in že ti odgovori eden najboljših, najduhovitejših in sploh naj..... Pušenjak ..... in to zastonj.

Mislim, da bi morali forum ob njegovi odsotnosti enostavno zakleniti (ne vem, če se to da) za pritok novih vprašanj in tudi ideja o plačljivosti se mi zdi popolnoma upravičena.

Pa lep dan.

Anamarija
Default avatar
ali katera ve kako bo to potekalo?
Default avatar
Ko sem prebrala sporočilo od Primoža, pa nisem mogla verjeti, da nekateri sploh ne spoštujejo človekovega dela in truda, ki ga vlaga da nam pomaga.

Če piše, da je dr.Pušenjak odsoten- ne razumem le zakaj so nekateri pisali in pošiljali vprašanja ????

Pušenjak je že odgovoril na toliko vpašanj in HALO zdaj vsem tistim ki so med tistimi 500 poslanimi vprašanji kaj če bi malo poiskali, pa bi se verjetno kak odgovor že našel za problemčke kajne, in verjemem da je zdaj polovica teh vprašanj identičnih in že odgovorjenih!

Se strinjam z že zgoraj napisanimi posti, bodo pa vprašanja v prihodnje bolj premišljeno postavljena in kar naj bo plačljivo, nekaj je bilo treba ukreniti samo sem pa besna, da smo zaradi očitno nekaterih NEPISMENIH zdaj vsi padli v ta sistem.
Upam, da bodo ta plačila namenjena Pušenjaku ker je car, da se s tem ukvarja in ker ima ogromno mero potrpljenja.


Lepo poletje vsem :)
Default avatar
Tudi mene je popadla sveta jeza ob prebranem Primoževem sporočilu.. Dr Pušenjak mi je enkrat svetoval, lahko bi ga pa v nedogled gnjavila, če ne bi UPORABILA ISKALNIKA (tole ni bilo mišljeno kot kričanje). Z ljudmi je danes res nekaj narobe - en sam egoizem in skrb za lastno tazadnjo; da bi pa kdo na druge pomislil in bil mogoče malo obziren, to pa ne pride v poštev. Po vsem, kar dela za nas, si tudi naš doktor zasluži počitnice...... Kar se pa plačil tiče - če jih bo dobil, si jih tudi pošteno zasluži! Hodim h privat ginekologu, ki ga drago plačam, pa ne zvem niti polovice tistega, kar na Pušenjakovem forumu dobimo zastonj...
Default avatar
Ej maja032, a nimava medve preveč podoben nick?
Default avatar
jaz sem prepričana, da Primož tega ne bo naredil ampak samo straši, kar je bilo upravičeno. Če je človek na dopustu je na dopustu.

Če pa bo plačljivo pa saj ni edina stran, kjer odgovarja genikolog halo.

Nekje svetuje tudi Tanja Premru-Sršen, ki je tudi odlična zdravnica

Moderatorji

Jasna Dolamič Gričar , družinska terapevtka, vzgojiteljica predšolskih otrok
Jasna Dolamič Gričar
Klavdija Slapar , dipl. babica
Klavdija Slapar