Starševstvo in vzgoja

Odgovarjajo: mag. Nataša Durjava, EAGT geštalt izkustvena psihoterapevtka • prof. Andreja Vukmir, spec. zakonske in družinske terapije • Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

Gozd Martuljek

Default avatar
Ali mi lahko kdo pomaga?
Vem, da obstaja v okolici Gozda Martuljka kolesarska steza. Zanima me, če je primerna za družinski izlet, ali je asfaltirana, speljana po senci, če je naporna, koliko je dolga, ali je morda krožna, kje je izhodišče. Torej čimveč informacij. :)
No pa tudi inf. glede Matruljških slapov se ne bi branila. :)
Hvala in lep dan.
Default avatar
Asfaltirana kolesarska pot se začne na levi strani ceste, približno 300 m pred tablo Gozd Martuljek (tam, kjer je iz rož narejen medved). Tam lahko parkirate in se po precej senčni poti odpravite proti Kranjski gori (cca pol ure počasne in lagodne vožnje z biciklom). Cesta vodi večinoma čez gozd, tako da je sonca veliko manj kot sence. Ko pridete v K. G. je takoj ob poti počivališče za kolesarje, kjer se lahko okrepčate, otroci pa se pozabavajo s kozami, ovcami, morskimi prašički ali pa se zvirajo na igralih. Toplo priporočam. Mi smo tam dopustovali in je bil to naš obvezen dnevni kolesarski izlet.
Martuljški slapovi: cca 45 min zmerne hoje po senci do prvega slapa, do drugega pa kakšno uro dalj. Štartate pri penzionu Špik, potem sledite tablam.Ker pa tam ni nobene okrepčevalnice, smo mi s poti proti slapovom zavili kar h koči pri Ingu, kjer ti postrežejo s kislim mlekom in žganci...Glej table, je vse označeno.
Uživajte še namesto nas!
Lp. Tanja
Default avatar
Najlepša hvala za vse informacije. Jih bomo izkoristili.
Default avatar
Ojla!
Potem greš s kolesom lahko še naprej do Rateč (cca. 8 km), nato levo proti Planici (cesta se malo vzpenja, a je še asfaltirana) in iz Planice v Tamar (vzpenja se,makadam). Ali pa v Ratečah nadaljuješ po kolesarski stezi čez mejo z Italijo do Belopeških Jezer - zelo lepo. Priporočam!
LP, T.

****************************************************************
The old dreams were good dreams; they didn't work out, but glad I had them. (Robert Kincaid v Najinih mostovih)

Moderatorji

mag. Nataša Durjava , EAGT geštalt izkustvena psihoterapevtka
durjavaN
prof. Andreja Vukmir , spec. zakonske in družinske terapije
Zavod Pogled
Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic