Med.Over.Net

Nosečnost in obporodno obdobje

NOSEČNOST IN RTG

Default avatar

tanikka

Jutro!!!

Mene je pa zagrabila panika, ker sem noseča, pa sem imela zadnjo M 11.2., na rtg zoba sem pa šla 17.2., sem mislila da tak nisem noseča, ker sem dobila M. Kaj tej naj zaj naredim????????
Moj mož je full zaskrbljen, jaz pa seveda tudi, ker je to za plod zelooooo škodljivo!!!!!

Sicer po eni strani razmišljam, da takrat verjetno še sploh nisem bila oplojena, ker smo plodne 14 dno po M, full me je strah, da mi bo danes G rekla, da moram it na čiščenje (danes imam 1. nos. pregled).
Prosim prosim za kak nasvet, drugače se mi bo zmešalo!!!
Default avatar

anonimnica

Tudi sama sem imela podobno izkušnjo. Ginekologinja mi je naredila dodaten UZ pri 10 tednu. Fant je zdrav! Nič skrbet!
Default avatar

Nedelja

Tanikka, mislim, da si lahko brez skrbi! 17.2. najverjetneje res se nisi bila oplojena, tko da se pomoje lahko pomiris in uzivas!!!
A ti niso dali svincevo pregrinjalo cez telo????

Brez skrbi, uzivaj v nosecnosti, itak bos pa danes iz prve roke zvedela, kako pa kaj!

Zelim ti same lepe novice!!!
Default avatar

tralilali

Tudi jaz sem šla na rtg zoba tam okoli oploditve. Pregrinjala mi niso dali, ker je zdaj baje že tista mala ploščica pod RTG zadostna zaščita.

Poleg tega, da takrat verjetno še nisi bila oplojena, tudi RTG v prvih tednih nosečnosti nikakor ni razlog za inducirani splav. V tem času ne namreč odgovor vse ali nič, kar pomeni, če je kaj narobe, zarodek itak ne preživi.

Glede na tvojo situacijo pa je verjetno vse ok, čene najbrž ne bi sploh zanosila...

Aja - sem v 29 t in vse je ok.
Default avatar

tanikka

Najlepša vam hvala za te zares vzpodbudne besede, res sem se pomirila. No, sedaj se pa spravljam da grem h G. In sem res povsem mirna. Hvala še 1x in lepo se imejte!

Tanikka
Default avatar

Nedelja

pa sporoci LEPE novecke!!!!! Srecno!
Default avatar

tanikka

ja, novičke so res lepe, saj mi je včeraj na pregl. naredila UZ in se tak lepo vidi... Tudi za RTG sem ji povedala, pa je rekla, da takrat verjeto še sploh oplojena nisem bila, pa četudi bi se to zgodilo, če bi bila kakšna nevarnost, da v takšnem primeru bi ploh sam avtom. umrl. Žalostno, a žal resnično. Tako da se nimam kaj bati.

Hvala še 1x
Default avatar

Nedelja

Ma super!!!! Torej si "potrjena" srecka nosecka!!!!
Zdej pa uzivej in se veseli vsakega novega dne!
Namrec tole obdobje je vsaj zame najlepse v zivljenju in verjamem, da otrocek cuti, kako je njegova mamica polna energije, elana, dobre volje,....:)

LP