Med.Over.Net

Starševstvo in vzgoja

Odgovarjajo: mag. Nataša Durjava, EAGT geštalt izkustvena psihoterapevtka • prof. Andreja Vukmir, spec. zakonske in družinske terapije • Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

V Izoli in Umagu

Default avatar

Lidija H

Tisti, ki ste dopustovali v Izoli ali Umagu,
napišite mi prosim vaše izkušnje. Kje te bili, kateri hotel, apartma, cene , nastranitev, koliko do plaže , urejenost, igrišča, kaka je plaža, koliko oddaljena, kako je primerno za 2 letnika in še za dojenčka. Ali se plaža plača, koliko je na plaži naravne sence, ...
Zanima me še to- če ste bili v apartmaju-ali je možnost polpenziona, kaka je hrana.
Najlepša hvala vsem
Default avatar

Urša

Ojla!Mi smo bili prejšnji teden v enem od zasebnih apartamjev v mestu Umag.Groza od groze!Šli smo preko Kompasa.Plaže v mestu Umag NI!Nikjer se nismo mogli kopat,mogli bi se peljat ali v Katoro mogoče stela maris al kaj je že.V Umagu skratka ni pametne plaže oz kraja kjer bi mu rekel plaža.Mesto samo čudovito,ostalo pa pod nulo.Za tri noči smo plačali (2osebi+otrok) 34,000 sit.Če bi šli v Savudrijo v bungalov bi plačali 500 tolarjev manj pa še polpenzion bi imeli,pa plaža je tam u redu.Po mojih izkušnjah nikoli več v Umag.
Upam da boste vi bolj uživali v dopustu!
Urša
Default avatar

Jona

Mi smo bili pa letos že trikrat po en vikend v Izoli. Glede namestitev ti ne morem povedati, ker si od sorodnikov sposojamo vikend, kuhamo si sami, ampak plaža je pa za moje pojme najlepša na Slovenski obali. Mi se hodimo večinoma kopat v Simonov zaliv. Plaža - droben pesek, malo višje veliko dreves in sence, v vodi mivka, na začetku nekaj kamenja. Pa tudi od S. zaliva do marine v Izoli se najde še nekaj peščenih zalivčkov.
Ob Simonovem zalivu pa imajo tudi prijetno opremljeno igrišče s kar precej igrali, primernimi za malčke. Plaže nikjer ni treba plačevati.
Res je, da je med vikendom precejšna gneča, ampak se da najti svoj "prostor pod soncem" - pa tudi v senci.
Naša dva (skoraj 3 leta in 1 leto) uživata, jaz pa tudi, čeprav načeloma nisem ne vem kakšna ljubiteljica morja. Ampak, ko gledam njiju...

Jona
Default avatar

Doroteja

Lidija tudi zelo lepo je na plaži v Kopru, reče se na bazenu, je pa zelo urejeno plaža zelo lepa plaža za otroke imaš pa vsemogoče, da se igrajo.
Ogromno staršev videvam, da hodijo z otroci. Plača pa se vstopnina za celi dan 350 tolarjev. Oz. tako. Od zjutraj, do 14. ure plačaš 450 tolarjev, od 14. ure pa, do 19. ure pa 350 tolarjev, ker po 19. uri je zastonj.
Pojdi ne bo ti žal, saj Izola in Koper sta zelo blizu no saj veš a ne?
Jaz sem vsak dan na plaži, malo uživamo. Za nastavitve pa ne vem cene, ker jaz sem tukaj na obali doma.

Prijetno bivanje na morju pa kjerkoli bila oz. bili......

Lep večer
Doroteja :-)))
Dobro se z dobrim vrača:-)))
Default avatar

mijasg

Mi smo letos dopustovali v Izoli v privatnem apartmaju, katerega naslov smo dobili na internetu. Kopali smo se na mestni plaži, oddaljeni manj kot 100 m od apartmaja, ki še ni najbolj urejena, a delajo v to smer, vsekakor pa je primerna za majhne otroke (kamenčki, nizka voda). Naši trije nadebudneži (od 2 do 6 let starosti) so maksimalno uživali. Kuhali smo si pa sami.
V tem apartmaju, kjer smo dopustovali, je letos že vse zasedeno. Nekateri rezervirajo menda že za prihodnje leto. Tudi meni je bilo zelo všeč. Malo sva bila z možem razočarana le, ko nama je predzanji dan lastnik povedal, da se starejši sosednji pritožujejo, da so naši otroci preglasni. Morda so res izstopali, ker je drugače tam res zelo mirno okolje, a kako jih umiriti, če maksimalno uživajo, ker se počutijo celo bolje kot doma?!
Default avatar

cotka

Z Umagom ni popolnoma nič narobe, res pa je, da je boljše dopustovati malce izven Umaga, torej v Katoru ali Stella Marisu. Tam so pravzaprav vsi hoteli solidni, plaže pa je kolikor hočeš (za male in velike). V mesto Umag pa prideš praktično takoj. Če pa želiš najem apartmaja, je tudi tega dovolj. Obstaja nekaj apartmajskih naselij in vsa izgledajo simpatično. Mogoče je najboljše, da poiščeš ponudbe kar preko kakšne agencije (priporočam Sonček, ker sem imela z njimi letos res samo dobre izkušnje in nisem bila edina, poleg tega pa se maksimalno potrudijo, da ti najdejo čim boljši aranžma). Torej, Umag vsekakor priporočam.
Default avatar

taja

Hojla,

tudi mi gremo letos v Umag, kjer smo bili že pred nekaj leti. Na žalost ti pa moram povedat, da so večinoma vse kapacitete za mesec avgust zasedene, vsaj kolikor sem preverjala pred nekaj dnevi, pa tudi cene so v Umagu zelo zasoljene (apartma za tri osebe je 150.000 SIT)

Izbrati je potrebno naselje zunaj mesta Umag npr. Stella maris ali Polinezijo, kjer imajo res dobro urejeno infrastrukturo za otroke (igrišča, (otroški) bazeni, mini club za otroke, veliko športnih rekvizitov ter tudi lepe apartmaje). Od hotelov ti ne priporočam hotela Istra (kjer je hrana sicer zelo vredu, sobe pa so zelo skromne, ostali hoteli pa so o.k. V apartmajih (mislim da v Polineziji) nudijo tudi možnost polpenziona.

Kakorkoli, mislim, da je Umag primerna lokacija za dužine z malčki, pa še blizu je, kar je vsekakor prednost pri razposajenčkih, ki ne zdržijo dolgo pri miru (beri v avtu).

Lep dopust vam želim, Taja
Default avatar

DarjaE

Sol Stella-Maris definitivno! Res pa je,da je v sezoni močno zasoljena cena,ampak se splača,ker je KRASNO!!!!!!!!!!
Default avatar

Luncaa

Mi hodimo v Umag - Sol Stella-Maris že od malih nog. Imamo prikolico in vsako poletje uživamo. Bila sem tudi že drugod, toda v Stella-Marisu se počutim kot doma. Plaže je ogromno (pesek, beton, mivka, skale,..) kakršnokoli želite. Za vsakogar nekaj!
V glavnem je Umag zame najboljša stvar povezana z morjem. Tudi letos gremo tja in upam, da bomo drugo leto šli že v troje!
Ne vem sicer kakšne so cene apartmajev, kajti mi imamo prikolico in se s tem ne obremenjujem. Res pa je, da je gotovo drag Stella Maris saj je res ZAKON!
Default avatar

mamiR

Pozdravljena!

Tudi mi smo letos bili v Umagu -apartmajsko naselje Stella Maris in moram reč, da sem bila zelo razočarana. Za apartma za 4 smo plačali 150.000 sit in potem dobimo tak apartma, da ti je slabo. Puščale so fekalije, stalno so hodili čistit, vonj po apartmaju ogaben. Ponoči nismo spali, ker so do 5 zjutraj nekje nabivali glasbo in se vozili po parku s skuterji (naš apartma je gledal na park). Glede velikosti apartmaja moram reč, da je bil ravno tako velik kot lani v Polineziji za tri osebe./lani definitivno boljši/ Potovali smo z agencijo atlas airtours. Kar se pa plaže tiče nimam pripomb naš mali je užival kot že dolgo ne, urejenost okolja super, cel kup dejavnosti in igral. Bili smo v vrtcu, kjer se je lepo igral. (ostal mu je v spominu od lani).

Moderatorji

mag. Nataša Durjava , EAGT geštalt izkustvena psihoterapevtka
durjavaN
prof. Andreja Vukmir , spec. zakonske in družinske terapije
Zavod Pogled
Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic