Med.Over.Net

Nosečnost

Podpora, nasveti in vzpodbudne besede, ki vam pomagajo v trenutkih negotovosti, ko pričakujete otroka. Izmenjajte nosečniške radosti in tegobe.

polet z letalom

Default avatar

Mirjam

Zanima me ali lahko polet z letalom v času nosečnosti vpliva na normalen razvoj otroka. Ali obstaja nevarnost v zvezi s sevanjem, zračnim pritiskom, nižjim kisikom?
Hvala za mnenje.
Default avatar

lira

živjo, mislim, da če si O.K. ne odsvetujejo poletov-daljših do 8. meseca. Za zadnji mesec pa moraš imeti ginekologov izvid oz. mnenje, tako zahteva večina letalskih družb. Sama sem potovala pri dobrih treh mesecih nosečnosti. LP L
Default avatar

mabelica

Velikokrat letim (tudi večkrat na mesec) in tudi v nosečnosti ni bila nobena izjema.
Nič ne škoduje otroku in tudi tebi ne.

PAZI, DA NE DEHIDRIRAŠ. Na letalih je suh zrak, zato čim več pij!!!
Če se le da, se večkrat sprehodi, če letiš čez lužo oziroma več ur.

Zadnji mesec pred porodom pa se lahko zgodi, da te letalska družba ne spusti na avion, ker lahko nepričakovano začneš rojevati in morajo takoj zasilno pristati na najbližjem letališču. Tako jim podreš urnik in niso najbolj srečni (jim ni za zamerit, a ne?)
Default avatar

nuša

Jaz sem letela v 4. mesecu. Polet je bil sicer krajši (Benetke - Sicilija), ampak povsem brez problemov; meni se je vse skupaj zdelo manj naporno kot npr. daljša vožnja z avtobusom. Paziš pač, da na letalu dovolj piješ in večkrat pretegneš noge.

Lahko si na forumu ginekologija in porodništvo prebereš kaj o tem meni dr. Pušenjak in boš videla, da do 8. meseca ni nikakršnih zadržkov za letenje s potniškim letalom.

Pa srečno pot :-)
Default avatar

kali

Menda so zadržki, kadar letiš blizu severnega pola, npr, nekateri leti imaja takle proge Evropa - ZDa. Ampak mislim, da je to, v kolikor je res nevarno, pomembno le v prvih mesecih, ko se v zarodku oblikujejo vse strukture.
Default avatar

Meli*

Sem pravi nomad, zato pogosto letim, tako v prvi kot tudi sedaj v drugi nosecnosti. Vsakokrat sem se posvetovala z zdravnikom. Naceloma, ce nimas v nosecnosti problemov, lahko letis. Pazi, da dovolj pijes in da se dovolj gibas oziroma razgibavas (posebej noge) pa letalu.

Vecina letalskih druzb te nic ne vprasa do 26-28. tedna nosecnosti. Vecina druzb zahteva za cezoceanske lete zdravnisko potrdilo po 26-28. tednu nosecnosti. Vecina letalskih druzb ti ne dovoli leteli po 36. tednu nosecnosti. Seveda pa preveri pri doticni letalski druzbi predenj kupis karte.

Srecno,
Meli
20t