Med.Over.Net

Nosečnost

Podpora, nasveti in vzpodbudne besede, ki vam pomagajo v trenutkih negotovosti, ko pričakujete otroka. Izmenjajte nosečniške radosti in tegobe.

SE KATERA POVESENE PRSI?

Default avatar

DARJA

ZIVJO PUNCE

ZANIMA ME IMA SE KATERA PO KONCANEM DOJENJU POVESENE PRSI IN ALI JE KATERI USPELO POVRNITI JIH V PREJSNJE STANJE POLEG TEGA SO TUDI ZELO MEHKE...

SAMA SEM ZACELA DVIGOVATI UTEZI IN SICER 1.5KG DELAM RAZNE VAJE ZA UTRJEVANJE MISIC KI SEM JIH NASLA NA MOJ.TRENER.COM.

ALI SE SAME POVRNEJO
DEJTE MI KAK NASVET ALI VASO IZKUSNJO

HVALA VSEM LEP DAN
Default avatar

Rozalija**

Po moje mi bo pomagal sam kakšen lepotni kirurg, ker so grozne. Sicer nisem delala vaj, a pri takem stanju vaje ne bodo nič nardile. Edin nasvet je dober modrček, da lepo zgleda.
Default avatar

š[email protected]

Hja, meni so se povrnile v (skoraj) prvotno stanje same od sebe po recimo enem letu. Delala nisem nobenih posebnih vaj. Res pa nimam ravno oprsja ala Pamela A. ali Helena B. :)))

čao
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~
Default avatar

derseto

Meni so se same povrnile in zdaj imam še lepše in bolj čvrste kot pred nosečnostjo.
Default avatar

jukatan

Sicer še vedno dojim (1x čez dan in ponoči recimo 4x), vendar ko sta prazni sta le dve viseči vrečki - glavn za zjokat. Ne vem če mi jih bo še kdaj uspelo vrniti v prejšnje stanje, vsekakor tudi če ju očvrstim bosta ostali manjši kot prej.

LP
Default avatar

nika

Dojila sem zelo dolgo in vendar so se prsi vrnile v prejšnje stanje- mogoče je poteklo nekaj časa vmes, sem kar zadovoljna z njimi- ja, modrčki so pa priporočljivi za oporo. LP
Default avatar

R.

Dojila sem zelo dolgo. Prsi so daleč od stanja pred nosečnostjo. Niso ravno povešene, so pa drugačne strukture. Niso zako čvrste, pač pa mehkejše in 2 številki večje. Pa je od dojenja preteklo že dve leti.
R.
Default avatar

PIPI

Se zmehčajo, mogoče se sčasoma malce izboljša stanje, a ne pretirano.
Default avatar

Zlatolaska

Prsi se ne spremenijo zaradi dojenja ampak zaradi nosečnosti.

Trikrat sem dojila, bolj švohotno telovadila a sem vedno imela po končanem dojenju prsi v enakem stanju ko prej.

Itak gredo z leti počasi na jug.
Default avatar

A:-)

Zlatolaska,

a to pomeni, da ce se mi med nosecnostjo niso skoraj nic spremenile, da ne bo take katastrofe niti zaradi dojenja? Ne me narobe razumet - nikakor se ne bi zaradi lastne necimrnosti odpovedala dojenju, samo zanima me ...
Default avatar

Gigi

Samo dojenje ne bo bistveno vplivalo. Bolj to, koliko se bodo same od sebe povečale med nosečnostjo in takoj po porodu ne glede na to ali boš dojila ali ne. Jaz sem imela mleka da bi lahko kake trojčke nahranila, pa so se kake pol leta po koncu dojenja kar popravile ob občasni telovadbi.
Default avatar

Zlatolaska

Draga A:-)
Ne, sploh ne. Nekaterim materam se prsi med nosečnostjo na zunaj sploh nič ne spremenijo, nikoli ne občutijo napetosti, ščemenja, a vseeno normalno in lepo dojijo.

Razvoj mlečnih vodov se začne v puberteti, v nosečnosti se le še dokonča.

V puberteti se pod vplivom hormona estrogena razvijejo mlečni vodi, ob prvih ovulacijah in menstruacijah (hormon progesteron) pa se sproži še razvoj mlečnih žlez. V času nosečnosti se razvoj mlečnih žlez še dokonča.

Ženske, ki niso rodile imajo sicer izgrajene mlečne žleze in iz literature in prakse poznamo tudi primere, ko so matere dojile svoje posvojene otroke, čeprav same niso nikoli rodile. Vendar je takšno dojenje zelo redko "polno" dojenje, matere ki niso nikoli rodile ponavadi ne morejo proizvesti dovolj mleka za potrebe otroka.

Dojke se nato spreminjajo še vse življenje.