Nosečnost in obporodno obdobje

Odgovarjajo: Jasna Dolamič Gričar, družinska terapevtka, vzgojiteljica predšolskih otrok • Klavdija Slapar, dipl. babica

Hujšanje po porodu

Default avatar

beny

Drage uporabnice tega foruma.

Potrebujem Vaš nasvet. Imam krasnega sinka, starega štiri mesece in pol. Še vedno ga dojim. Vse je ok, le kilogrami namesto, da bi zginjali, še kar vztrajajo. Po porodu sem dobila tudi blazine okrog pasu, stegen itd.
Sicer poskušam malo s telovadbo, vendar človek ne more verjeti, kako te tako majhen drobižek zaposli, tako, da je za telovadbo bolj malo časa.

Zadnjič pa sem zopet gledala reklamo za kremo, ki kar stopi celulit, no ja... SILUET 40. Zanima me ali ga je katera že poskusila? Ali je sploh kaj resnice na tem. Ali bi ga jaz lahko uporabljala, kljub dojenju?

Hvala za vaše odgovore in vse dobro vsem,


Beny
Default avatar

bilka1

Kako te razumem! Jaz sem sicer šele 3 tedne po porodu, a ne zapnem niti tistih hlač, ki sem jih nosila še v 4. mesecu nosečnosti. Danes sem si tako kupila ene hlače, da bom vsaj v trgovino hodila spodobna. Tudi jaz dojim, je pa res, da sem med nosečnostjo pridobila 20 kg.
kako torej hujšati in ne izgubiti mleka?

Bilka
Default avatar

karin248

Jaz si ob takih zadevah zastavim le eno vrašanje; če bi taki produkti zares delovali, zakaj hudiča je potem na tem svetu še vedno toliko debelih ljudi.

Pomaga ti lahko le zdrava prehrana, nikakor se ji ne odrekaj (hrani mislim) in redna telovadba.

Tudi sama sem rodila pred tremi meseci in moram priznati, da mi gredo kg kar hitro dol. Je pa res, da sem takoj začela z redno prehrano in nekaj gibanja. Imam še 5 kg preveč, zredila pa sem se za 23.

LP, Karin
Default avatar

Rozalija**

Glede na to da se shujševalne ne smeš lotiti, je edina možna stvar ta:
* ne jej sladkarij!!!
* vsak dan pojdi vsaj trikrat na sprehod in hodi zelo hitro vsaj pol ure, da se fejst prešvicaš
* ko začenjaš otroka hraniti nikoli ne pojej ostankov, naj ti bo še tako škoda, stvari meči stran
* jej čimveč sadja in zelenjave, pa pij predvsem vodo. Ananas in paradižnik pomagata hujšati

Aja pa razne kremce in podobno ne pomagajo. Bodi cele dneve zunaj, vzami s sabo vodo in sadje, pa ne bo časa za pregrehe, pa še koristi tebi in otroku.
Default avatar

sn

Popolnoma se pridružujem Rozalijinem postu. Vse drži.

Sem 4 mesece in 10 dni po porodu, prednosečniška oblačila so mi vsa prav, pa sem se zredila 16 kg. Polno dojim, da ne bo katera mislila, da stradam :)
Jem petkrat na dan, telovadim doma 3x tedensko. Kupila sem si žogo in knjigo Pilates na žogi (Pilates on the ball). V knjigi je več programov vaj. Za en sklop porabim ponavadi 45 minut, nato grem za 20 do 30 minut na sobno kolo. Sedaj ko so lepi dnevi malo kompenziram in udarim eno uro hitre hoje, pulz v povprečju 130 udarcev na minuto (za lažjo predstavo).
Verjamem, da ti otroček pobere veliko časa in energije. Tudi moj je precej zahteven dojenček, čez dan spi zelo zelo zelo malo, zato si skušam vadbo organizirati kadar je doma mož, ali pa takoj zjutraj, ko mali po dojenju zaspi nazaj za dobro uro. Če se prekmalu zbudi, ga dam v zibko, zibko zvlečem k sobnemu kolesu in se potem z njim pogovarjam.

Ne obupat, kar se tiče kilogramov in telovadbe! Samo pravilen način prehranjevanja in telovadba vodita v zdravo hujšanje. Tole je že moj tretji dojenček. Vedno sem se zredila od 16 do 19 kg, vedno na isti način tudi shujšala. Vendar pa vedno poslušaj svoje telo! Če čutim, da sem utrujena, potem tisti dan ne telovadim. Grem na počasen sprehod, pustim perilo v košu in ne perem, ne likam, ne obrišem prahu s televizije :))) Vse me tako ali tako počaka.

Poizkusi. Najtežje je začeti, potem stvari stečejo same od sebe.
Bomo zmogli? Bomo ja!
Default avatar

mamapetra

Ljube mamice, zdaj ni čas , da bi se sekirale za kilograme. Sama sem se v prvi nosečnosti zredila za 10 kg, leto po rojstvu hčerke sem jih šla dol 25 kg. Res. Pa sem bila vedno bolj okrogla in se borila s temi presnetimi kilogrami. Tudi meni je nekako pol leta po rojstvu stalo, ko pa se je hčerka začela postavljati na noge, sva bili v gibanju 25 ur na dan. Po cel dan zunaj, ker sem polno dojila, sva šli lahko tudi za pet ur v Tivoli...stalno sva hodili. Ko pa je začela sama šibati, sem pa itak šibala ves čas za njo. In kile so se kar topile, res punce. Takrat sem tudi malo zmanjšala vnos OH in sladkarij, ko sem šla v službo pa še občasno na orbitrek. In je delovalo. Tako da, čim bodo vaši nadebudneži svet spoznali še v drugačni dimenziji in ugotovili, da je lepše po dveh, boste tudi ve zacvetele v svoji prejšnji postavi!

pa srečno
Default avatar

Pia67

Živjo!

Strinjam se z napisanimi nasveti. Morda najdeš kak pameten namig na strani moj Trener.com, kjer je posebna rubrika za mamice:


Pia
Default avatar

metuljčica

Ko ravno za silhuet 40 sprašuješ: kolegica ga je preizkusila. Nič ni pomagalo, ne pri kg, pa tudi niti malo celulita ni izginilo.
Default avatar

Zlatolaska

S foruma Dojenje...

hujšanjekreme proti celulitu:

Moderatorji

Jasna Dolamič Gričar , družinska terapevtka, vzgojiteljica predšolskih otrok
Jasna Dolamič Gričar
Klavdija Slapar , dipl. babica
Klavdija Slapar