Med.Over.Net

Nosečnost

Podpora, nasveti in vzpodbudne besede, ki vam pomagajo v trenutkih negotovosti, ko pričakujete otroka. Izmenjajte nosečniške radosti in tegobe.

po spontanem splavu

Default avatar

nejca

Pozdravljene!

Moje vprašanje ni tako "veselo", saj sem imela 15.2. v 12. tednu čiščenje, morali so mi odstraniti mrtev plod. izkušnja me še danes zelo boli, ker sva si z možem zelo želela otroka. ves teden se pojavlja rjav izcedek, včeraj je bil malo obilnejši. Ali ima katera podobne izkušnje? Kdaj se morajo te krvavitve prenehati oziroma kdaj obiskati ginekologa (pregled imam šele čez 4 tedne)? Kdaj pa lahko pričakujem menstruacijo, ker bi rada z možem čimprej (po najmanj 2 ali 3 ciklih, priporočilo zdravnika) poskusila znova.
Veliko sreče vsem nosečnicam, lp nejca
Default avatar

Čebelca

najprej iskrene sožalje...vem kako boli...
po abraziji sem tudi sama še krvavela cca 1 teden...če ni hudih bolečin in visoke vročine (mislim, da nad 38), je to čist normalno...prvi pregled pa sem tudi sama imela šele po 4ih tednih.....prvo M pa sem dobila po 40 dneh....tretje pa niti nisem dočakala :)))
srečno in da se nam čimprej pridružiš !!!!
Default avatar

nejca

Hvala za odgovor, se pravi, da si zdaj že mamica (čestitam!). A si imela kaj zapletov med nosečnostjo, saj mene že zdaj zelo skrbi, kako bo prihodnjič. In je torej dovolj počakati samo dve menstruaciji?
lep dan
Default avatar

mia30

Tudi jaz sem imela pred 1 letom in pol abrazijo, res zelo neprijetna izkušnja, ampak verjetno je bilo s plodom res nekaj narobe in je bolje tako. Po čiščenju sem krvavela precej dolgo (cca 3-4 tedne) ne sicer močno ampak vložek je bil obarvan. Po prvi menstruaciji pa se mi je krvavitev ustavila.

Jst sem z zanositvijo počakala malo dlje zaradi drugih razlogov. Je pa priporočljivo če počakaš vsaj 3 ali 4 menstruacije. Kaj pa pomenijo 4 meseci proti celemu življenju. Naj se ti telo čim bolj spočije in in zaceli.

Aha pa še to, naj te ginekologinja natančno pregleda, ker pri meni so spregledali pregrado v maternici (vzrok za splav) in so jo opazili šele ko sem spet zanosila.

Veliko uspeha!!!

Mia30 32T in 4/7
Default avatar

Jaz

Jaz sem po abraziji po malem krvavela, en teden po njej pa se je zvečer samo ulilo iz mene. Iz mene so leteli celi koščki strjene krvi. Always za ponoči sem menjavala na 5 minut. Na urgenci so na ultrazvoku videli, da se mi maternica ni nič skrčila in da je polna koagulirane krvi, hormoni mi pa sploh niso padli še toliko, kot bi morali. Sredi noči so mi naredili še eno abrazijo. Pa tej sem nehala krvaveti nekje 3-4 dni.

Verjetno je ostala kaka celica. Če krvavitev ne bo močnejša od menstruacije, se bo verjetno samo sčistilo. Ob premočni krvavitvi pa pojdi na pregled.

Meni je ginekologinja na pregledu pa 6 tednih (menstruacijo sem imela 4 tedne po drugi abraziji) rekla, da lahko začneva delati na naslednjem, samo meni ni bilo do tega, tako da sva uporabljala zaščito ene 4 mesece.
Default avatar

klara

Tudi jaz sem imela splav v 12. tednu, ampak moj otrocek je bil se ziv-le res hudo bolan in sem morala na splav. Krvavela sem le prvi dan, kar je skoraj fenomenalno, krvavitve so dokaj normalne baje tudi do enega meseca. Prvo krvavitev po splavu sem imela 28. dan, mislim da je bila ovulativna, ne menstrualna.
Tudi nama so svetovali vsaj dva meseca, res pazila sva samo prvi. Zdaj je ze 5 mesecev in se vedno nic, prvic je trajalo leto in pol. Jaz sem bila prepricana, da bo hitro, saj pravijo, da po splavu velikokrat hitro zanosijo, ker je telo menda pripravljeno. dve na forumu sta zanosili celo ze prvi mesec po splavu. Kakorkoli-pomembno je, da prebolis izgubo in ko se bos dobro pocutila-fizicno in psihicno-v akcijo.
Odnosov pa po splavu ne smeta imeti vsaj 14 dni, ker lahko dobis infekcijo!
Vse dobro!
Default avatar

Čebelca

ciao, nejca...
hvala za čestitke, a nisem še mamica, vsaj ne v "pravem" pomenu besede....moj dojenček je namreč še v trebuščku in star šele 14 tednov....zanekrat vse ok, razen velikega strahu, ki me spremlja vsak dan....abrazijo sem imela septembra lani....
pozdravček!
Default avatar

mojca

Pozdravljene!

Podobno izkušnjo imam tudi jaz me pa nekaj zanima. Vsi priporočajo od 3 do 6 mesecev pavze pred drugo nosečnostjo. V redu sem se sprijaznila ampak nikjer nisem zasledila ali je to bolj zaradi čustvenega vpliva ali zgodnejša zanositev lahko pomeni določene zdravstvene težave?

A ve katera? Kaj pravite?
Default avatar

adelaida

tudi jaz sem imela prejšnje leto in sicer 3.8.2004 abrazijo zaradi odmrtja ploda,katerega se že od prvega ginekološkega pregleda sploh ni videlo-samo gestacijska vrečka na žalost prazna.krvavela sem čisto malo in po 33 dneh po čiščenju dobila prvo m., drugo 24 dni za tem kar je bil že prej moj normalni ciklus in tretjo tudi tako... četrte pa nisem ker sva po tretji m. z možem spet poskusila in USPELA. juuuuuuuppppppppiiiiiiiiii in sedaj sem uspešno v 17 tednu nosečnosti. po splavu naj bi se počakalo zato da se maternica spet skrči oziroma povrne v normalno stanje, ker je v nosečnosti drugačne oblike in ..., potem rabi nekaj časa da se spet vzpostavi ravnovesje. meni je ginekologinja in tisti ginekologi tam v kliničnem rekla tako - da po spontanem splavu za katerega je znan razlog lahko zopet poskusuš po 2/3 rednih ciklusih (ker reden cilkud pomeni da je potekanje v maternici spet ok), pri spontanih splavih za katerega ne vejo vzrok (ko kar naenkrat začneš krvaveti ipd.) pa priporočajo ponovni poskus čez eno leto - zato da probajo z pregledi ugotoviti zakaj je prišlo do splava pa tudi zato da se maternica lepo očisti... lp in srečno
Default avatar

Nina

Pozdravljena. Tudi jaz sem imela spontani splav oz. odmrlo nosečnost konec septembra lani. Bilo je resnično hudo, saj je bila to moja prva in zelo zaželjena nosečnost, ki smo se je z možem veselila celih 10 tednov in potem na prvem pregledu - ŠOK, plodka ni več in jaz nisem niti približno čutila ne kdaj ne kako je "šlo od mene". Ampak vse je treba preživeti in tudi to sem dala skozi, sedaj sem v 8. TN (me je pa zelo zelo strah - to mislim, da vedno ostane) in upam, da bo vse OK. No pa da preidem na tvoje vprašanje - jaz sem krvavela še polnih 14 dni (seveda ne obilno, ampak po malem). Vsi pravijo, da mora čimprej minit, ampak meni ni ... telo je verjetno potrebovalo še toliko časa, da se sčisti. Tako, da nič skrbi - tudi moja G je rekla, da se to lahko pojavlja tudi do celih 14 dni. Sem jo samo po telefonu klicala in nič hodila k njej. Pregled pa ravno tako čez 4 tedne sem imela. Jaz sem menstruacijo malo bolj kasno (več kot po enem mesecu), ker sem imela eno cisto in potem mi je dala Dabroston in potem sem takoj jo dobila. Kasneje se je pa uredilo. Drži se, veselo naprej in boš videla, da bo kmalu že rasla nova pikica v tvoji maternici. Srečno. PS: Rabi pa čas za prebolevanje, to ja. Jaz sem kar 2 meseca rabila, da sem se spravila k sebi. Ampak bo. Počasi gre. Lp, Nina.
Default avatar

polonapolona

pozdrav!

jaz sem imela spontani splav v 12.tednu.. sedaj je od tega 1 teden, krvavim zelo malo, ravno toliko, da imam vložek. Izkušnja je bila zelo veliko, saj naj bi to bil najin prvi otrok.
Default avatar

še ena taka bila

Doživela spontani splav v 8t-9t. Sredi noči rešilec, ki je zbudil celo ulico - joj, cela ulica vedela, da je mene pobral rešilec - prevoz na LJ urgenco in zjutraj čiščenje, popoldne odpustnica in domov.

Me je potolažila ginekologinja, češ da je to kar pogosto. Če že je, je prvič pogosto, kot da bi se maternica 'sprobala', nekaj v tem smislu...

Pa smo spet 'probal'... zanosila po pol leta in pestovala donošena dvojčka, ki nista potrebovala inkubatorja.