Med.Over.Net

Nosečnost in obporodno obdobje

ROJSTVO IN ZAHVALA LJ PORODNIŠNICI

Default avatar

Irena in Urban

Lepo pozdravljeni,

Pred 20 dnevi sva preživela dan D, ko se nama je rodila prvorojenka Julija
in ko sva končno doživela vse tisto o rojstvu, 100-krat napisano in 100-krat
popisano s strani nosečnic, lahko rečeva, tako je kot piše, tako je kot pravijo,prej in potem. In še sreča, da je narava tako zelo prebrisana, da nam da, ko je treba, nadnaravnih moči in odvzame spomin na bolečino, ker je to treba. Vse je, kot mora biti.

PUUUF, kot milni mehurček ostane samo malo, lepo,nebogljeno bitjece s tako milim glaskom, da enostavno ne moreš več v spomin priklicati nobenega konkretnejšega detajla s poroda.

IN OSTANE TI NASMEH BABICE, ki s tabo in partnerjem hodi po poti pričakovanja in slednjič porajanja. In ostane ti energija BABICE (ne toliko zdravnikov, ker ti so skoncentrirani, tehnični, popolni, morda hladno premišljeni, kar je za porodnico nedvomno bolje. Ti so tudi utrujeni od obilice dela, pomanjkanja zdravnikov, a so naši, so slovenski strokovnjaki - res jim gre zaupati. Tu govorim o ljubljanski porodnišnici...), ostanejo ti besede BABICE, njena roka, spodbuda in nasveti. Ja, poleg rojstva nama bo za vedno ostala v spominu tudi železna opora, požrtvovalnost in predanost BABICE ZIADE, ki je in bo prava botra najini Juliji za vse življenje. Ko so se Ziadi ob zaključku poroda pridružile tudi kolegice, se je slika zlila v eno. In od vseh čustev, substanc in adrenalina se od poroda spomnim najbolj glas svojega moža in pa poglede brez besed med babicami - to je bilo prav genialno. Sporazumevajo se brez besed, z izkušnjami, intuicijo, gotovostjo. Bravo Ziada in bravo naše babice.

Ja, slovensko babištvo ima tradicijo, ki jo danes nadaljuje rod sposobnih,učenih in še vedno nežno predanih babic. Tudi po rojstvu se mi je na oddelku porodila misel, pravzaprav primerjava naših babic in sester na kliniki z - ja, mravljiščem. Različne divizije, čete pridnih in delavnih hitijo dan za dnem po svojih opravkih, so hitre, produktivne, efektivne, samozavestne in vsekakor premalo pohvaljene. Zjutraj se odprejo vrata, prezrači se soba, postelje uredijo, otroci se preoblečejo, dobi se zajtrk, vizita 1, vizita 2, oskrba z materialom, kosilo, pregled, nega, tehtanje, skratka ves čas nekaj, ves čas pridne, ves čas akcija za dobro nas porodnic in malih dojenčkov.

Ja, včasih se kje prebere, da so bili v tej in tej porodnišnici neprijazni, hladni. Vsekakor je treba razumeti širši koncept - to je delo, trdo delo, čeprav z lepo vsebino. Nam porodnicam je to neponovljivo doživetje in včasih bi želele, da babice in sestre poslušajo naša čustva, doživljanje, bolečine, itd. pa to pač ne gre. Ampak, če v tej širši sliki vidiš, kako logistično zapleteno, a zelo enostavno izpeljano je vse skupaj, lahko z možem in malo junakinjo strnemo le v eno VELIKO ZAHVALO OSEBJU V LJUBLJANSKI PORODNIŠNICI.

Vsem (in še posebej srčni babici Zijadi) želiva še naprej uspešno delo in
se zahvaljujeva za neponovljivo doživetje pri rojstvu najine hčerkice.

Pa srečno naprej,

Irena in Urban Soban
Default avatar

lisa30

O, Irena, to si pa tako lepo napisala, da imam občutek, da bom čisto lahko rodila - in to je zelo pomirjujoče, zdaj, ko se bliža veliki dan.
Tvoji družinici želim obilo lepih in nepozabnih skupnih trenutkov.
Iskrene čestitke!
Default avatar

jagoda12

Tako lepo sta napisala. Sem cisto ganjena. Cestitke obema!
Default avatar

tamala_8*

Pošiljam ti poljubčke zaradi tega, ker si to tako lepo napisala, vse, kar sem tudi sama doživela in še več kot tako.

Moj večni nasvet prvorodkam: BABICA JE TVOJA NAJBOLJŠA PRIJATELJICA!

Čestitke za Julijo, veliko cartanja in sonček v srcih!

Tanja
Default avatar

Kristi*

Čestitke celi družinici!!!!!!!!Čao,Kristi*
****************************************

Prijatelji ne živijo samo v harmoniji,
kot pravijo nekateri,
temveč v melodiji.

(Henry David Thoreau)
Default avatar

Nata6a:))

Irena in urban ,

čestitke!

Se popolnoma strinajm z vsem napisanim in ja, babica Zijada je en velik sonček, počutila sem se popolnoma varno, rodila dvojčka kot bi rekel keks, brez šiva. Občutek, da si v dobrih rokah resnično zelo pomaga - in pri Zijadi se lahko res dobro počutiš.

Želim vam vse lepo!
Nataša
Default avatar

he

sE PRIDRUŽUJEM POHVALI!
Default avatar

tajna30

Jaz bi pa pohvalila tudi sestrsko osebje na oddelku oz. na intenzivni. Kar nekaj sester in tudi dva ´brata´ (Darko in Vegi) so bili zelo prijazni in pripravljeni odgovoriti na vsako, še tako nerodno vprašanje. Ker sem rodila s carskim rezom, je bila njihova pomoč še toliko bolj potrebna. In posebej fino je gledati fantovske roke, ki pred tvojimi očmi mojstrsko sučejo plenice, tvoje malo bitjece je pa čisto pridno. Res, odločitev za ljubljansko porodnišnico ni bila slaba.

Pogumno, vse nosečnice!

Tajna30