Družinska medicina

Odgovarjajo: Sašo Rebolj, dr. med., spec. družinske med.

mokrenje

Default avatar
to mokrenje ni konstantno pojavlja se od 4 do 7 krat v tednu potem cel teden nic
in nato v eni noci trikrat.da se izognem mokrim rjuham ga dam lulat pribljizno dvakrat na noc in tako je veckrat suha postelja.a on tako trdno spi da se ne zbudi tudi ko je ze polulan.tudi na kahlico se polula tako da napol spi,sploh se ne predrami.vcasih gre spat ob 21 in ko grem jaz spat ob 24 je ze polulan do vrata kot da je ves dan drzal vodo in je vse zvecer polulal.nebi pa mogla reci da dosti pije, pije normalno.cez dan pa se zelo redko polula samo vcasih ko se zaigra(1x na mesec).
Default avatar
Spoštovani!

Pustite mu plenico in si olajšajte delo. Sčasoma bo dozorela tudi kontrola nad mehurjem. Po lastni izkušnji pa lahko rečem, da je težko čakati in še teže dočakati.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik
Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."
Default avatar
Imeli smo podoben problem. Pri 8 letih smo na podlagi enodnevne hospitacije v bolnišnici dobili kapljice Adiuretn. (bil je edini orok pri izbrani zdravnici, ki je dobival te kapljice).
Otrok se ni nikoli sam zbudil, ko je bil moker. Organskih okvar ni bilo. V sorodstvu je več ljudi,ki so imeli s tem tezave. Sedaj pri 10 je več ali manj suh. Potrpežljivo brez tečnarjenja smo vsak dan prali. (meni se je to zdel manjši problem).
Večji problem se mi zdi samozavest takega otroka, naš kljub trudu še ni "prebolel" te svoje težave, ki se sedaj pojavlja le še ob bolezni. Biti morate zelo zelo potrpežljivi. Po pogovoru s sorodniki pa smo ugotovili, da so več ali manj spomini na večno mokro posteljo travmatični.

lp Ana

Moderatorji

Sašo Rebolj , dr. med., spec. družinske med.
SRebolj