Med.Over.Net

Starši in otroci

Odgovarjajo: Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

Za naše navihance je potrebno biti iznajdljiv, domiseln, ustvarjalen, igriv, vesel, nasmejan, iskren, vztrajen, včasih zaskrbljen ... Preberite izkušnje in zaupajte svoje.

Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

MirjanaFrankovic

Letalo in otroci

Default avatar

Rok

Zanima me, kdaj so otroci dovolj stari za potovanje z letalom? Naši so trenutno stari eno in štiri leta.

Hvala.
Default avatar

Anča

Jaz sem pri teh letih veselo potovala z letalom. Moja sestra je bila takrat 6 mesecev stara. Otroci bolje kot odrasli prenašajo letalske in ladijske prevoze.

Uživajte!
Default avatar

mačkon

Otroci so lahko stari tri mesece, ali pa tudi "minus tri mesece", pa se peljejo z letalom. Še več - nekateri so šele zarodki, stari nekaj minut, pa so že na letalu. Ne verjamete? Velikokrat sem že videl, da gresta fant in dekle na letalu skupaj na WC in se iz njega vrneta z tistim srečno-bebavim izrazom na obrazu (Bog jim požegnaj...).

Pa šalo na stran.

Ključno vprašanje je, kako se otroci pri vožnji z letalom obnašajo, pa je ob tem vseeno, ali so stari sedem let ali sedem mesecev. To pa naj bi znal vsak starš sam presoditi...

Sicer imajo na večini letal tudi otroške košare primerne za spanje malih otrok ter igračke, pobarvanke itd. za tiste malce večje.

Ampak še enkrat - če je otrok "udrene" sorte, po mojem mnenju ni primeren za na letalo. Zaradi uvidevnosti do ostalih 300 potnikov. Je pa res, da se vidi tudi na letalih kar nekaj staršev, ki jim je za ostale vseeno. Vendar jaz ne bi mogel biti takšen. Če že ne zaradi sebe, pa zaradi mačkončka. Se mi zdi precej slaba popotnica, če odhajaš iz letala, pa tebi in tvojemu otroku od 300 ljudi, njih 250 želi vse najslabše. Ni zlomek, da se ne bi potem res kaj pripetilo...

lp
mačkon
Default avatar

marta

Ko sva šla midva v Ameriko (9 ur vožnje) je bil na letalu tudi deček, star dobro leto in je bil "ta glavni", prava atrakcija, šetal gor in dol, vsak ga je obregnil, nekaj pokazal, on se je vsakemu smejal in je bilo prav zabavno. Mislim, da starši bolj kompliciramo kot je treba. Je pa seveda drugo, če se otrok tujcev boji in starši vedo, da se bo celo pot tiščal k mamici kot klop. Taka pot verjetno ne bi bila prijetna.
Default avatar

trezen

Večkrat se čudim, koliko komplikacije.

Zakaj pa ne bi šli na avion?

Kaj jim je pa tam hudega? Ali pa drugim 300 potnikom, če slišijo malo otroškega čeblanja ali joka. Saj niso v gledališču madona.

Ko berem to, se mi zdi, da bi lahko le čakali doma, da grejo otroci na faks.

Kakor imamo že američane v želodcu, so pa pri tem res carji. Ženske so mobilne, letijo od prvega meseca naprej, dojijo, ko je mali pač lačen,itd....

Mimogrede. Dobro poznam primer 2 mesečnega fantka na relacil i Lj. - Los Angeles. Prenesel odlično. Saj če ima mamo, mu je fajn.

Ne komplicirajte ljudje, no.
Default avatar

Leny

Brez skrbi, kar veselo na pot. Mi smo leteli že z vsem tremi ( od 10 mesecev naprej) Vsi otroci so vožnjo odlično prestali, osebje pa je do otrok še posebej prijazno.
Default avatar

MatejaMP

HAY!
Mi smo konec junija dopustovali v Turčiji z takrat 15 mesečnikom in moram priznati da nisem čakala, da bo tako priden na avionu. Let je trajal 2,5 uri, tja grede mu je bilo vse zelo zanimovo, no, sedeti seveda ni mogel na miru, zato amo malce hodili gor in dol, pa tudi malce sitnarili in začeli jokat, a se hitro potolažili in zaspali pol ure pred pristankom.
Nazaj grede smo leteli ponoči, tako je Miha zaspal že v avtobusu med vožnjo na letališče, prespal čakanje na boarding, cel let, in ko smo pristali na Dunaju in čakali da se izkrcamo, je odpr oči.
Moj nasvet vsem je da čim manj kompilicate, če gre kaj narobe je tam izurjeno osebje ki ti pomaga, do otrok so zelo prijazni, dobijo celo vrsto malih darilc, plenice...
Je pa bila na avionu še ne 2 letna deklica, ki je res 2 uri neprestano jokala, tako da ji je stevardesa morala dat neko pomirjevalo...
Pa saj nikoli ne veš kako bo...ko se srečas in znajdeš v tisti situaciji, jo boš znal rešit.
Pa veliko lepih in prijetnih letov z otroci.
LP, Mateja
Default avatar

Tejca

SAMA SEM ISTO VPRASANJE (MIIMAMO SINKA STAREGA 2 MES) POSTAVILA NA ADRIO IN SEM DOBILA TAK ODGOVOR:

Spostovani,

* spodnja meja za potovanje pri dojenckih je starost 7 dni

* v kolikor boste uporabili avto sedez, potem boste morali placati
cena za otroka in ne dojencka

* popust za otroka znasa 33% od cene za odraslo osebo; za dojencka
pa ta popust znasa 90%


Lep pozdrav!

Katja

ADRIA AIRWAYS
Booking
Default avatar

Givana

Mi z našo enoletnico imamo naslednji teden na urniku en krajši polet , in ker nas je turistični agent nekaj strašil, sem včeraj vprašala pediatrinjo, kako je s pritiskom v ušesih pri otrocih, pa je rekla, da zelo pomaga, če jim pri vzletanju in pristajanju damo za piti (bodisi iz kozarčka bodisi dojenje...) Nekateri pa pritiska bojda sploh niti ne občutijo...

lp,
Ivana
Default avatar

ir

Otroci so gotovo različni, dejstvo pa je, da najbrž nihče vnaprej ne ve, kako bo dete reagiralo na pristajanje (vzletanje po mojem ni noben problem) - in če takrat zajoka, mislim, da nihče od potnikov ne bo nanj jezen....:-))

Mi smo leteli s 16-mesečnim mulčkom (2 uri), let je zelo dobro prenesel, naprej grede ga je pristajanje malo zmotilo, čeprav sem ga dojila, mu ni bilo preveč fino in je malo pojokcal, ampak ni bilo nič hudega, nazaj grede pa je zadnjo uro prespal in se zbudil šele na letališču. Vmes smo seveda malo tacali naokoli in šarmirali starejše dame, pa je čas hitro minil. Ja, vsi pravijo, da je dobro, da nekaj sesa - stekleničko, dudo ali dojko.

Kar se tiče igračk - te dajejo na tujih linijah (za Austria Airlines vem, pa Lufthanso tudi), pri Adrii Airways pa ne pričakuj kakšnega posebnega servisa ali animacije... Nismo pa zanj plačali čisto nič - smo pa res imeli kompleten aranžma, kjer imajo otroci do 2 let pač zastonj. Aja, voziček marelo (eno zelo, zelo enostavno in lahko varianto) smo imeli s seboj in smo ga shranili kar zgoraj, v prostoru za prtljago. Skratka - brez problema.

Moderatorji

Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic