Med.Over.Net

Nosečnost

Porodnišnica Trbovlje

Default avatar

Maja

Lep pozdrav!

Jutri imam PDP in do sedaj sem na preglede k moji ginekologinji hodila v Ljubljano. Ker pa še nič ne kaže, da bi kaj kmalu rodila, bi sedaj morala hoditi vsak drugi dan na pregled v porodnišnico.

Zato sem se odločila, da bi na preglede v porodnišnico hodila v Trbovlje, ki mi je bližje kot Ljubljana in tudi rodila bi potem v Trbovljah.

Pa me zanima, če mi katera lahko pove, kam se sploh moram zglasiti oz. na koga se moram obrniti (CTG in ostali pregledi do poroda) in ob kateri uri so ponavadi ti pregledi.

Hvala lepa že v naprej.

Lp,

Maja
Default avatar

miška

Za Ctg in Uz rabiš napotnico svojega ginekologa, ki jo potem daš sestri v sprejemni pisarni v 1.nadstropju druge stavbe(sredinske)-na vhodu je vratar in vprašaj če ne veš kam. V sprejemni pisarni ti bodo tudi povedali, kam naprej. Za UZ pridi okoli 11.ure, po 12 h pa bolje da ne. Včasih čakaš kot nor, ker so vsi ginekologi zasedeni. Za CTG sem že pozabila, ampak se mi zdi, da če prideš okoli 10h, bo čisto v redu. Mislim da lahko tudi prej. Vsekakor pa ne hodi v bolnico po 12h, razen če ni nujno, ker so vsi že "naveličani" in te stežka sprejmejo. Dela na oddelku je veliko, osebja pa malo.Za CTG ni potrebno toliko čakati, ker ne potrebuješ prisotnega ginekologa.
Jaz s trboveljsko bolnišnico nimam slabih izkušenj, razen začetnega šoka zaradi fizičnega stanja stavbe. Ko sva 7 mesecev pred mojim porodom obiskala prijateljico, mi je moj rekel:tu pa že ne boš rodila!, pa tudi sama sem bila podobnega mnenja. Pa sem kljub temu rodila v taisti porodnišnici in aprila bom tam rodila še enkrat. Pritožb čez osebje nimam, se pa najde seveda kakšna izjema, kot vsepovsod.
Res pa je, da ni nobenih rumenih, zelenih, rožnatih, ... individualnih in drugače komfortnih sob. Pa saj to je v vsej tej nosečniški ceremoniji samo balast, ki ni nujno potreben, je pa fajn, če je prisoten. Če pa že kdo v Trbovljah želi tašne in drugačne barve sobo za rojevanje, pa prodajajo na tržnici raznobarvna sončna očala:))))
Default avatar

Bety

Sam za informacijo, sedaj "malarji" iz cele Slovenije (obrtniki) belijo bolnico v Trbovljah in tudi stene ginekološko - porodniškega oddelka so oz. bodo prebelili. Upam, da v kakšno prijazno barvo. Kajti jaz jo bom, če bo vse po sreči obiskala maja (prišla roditi že drugič), pa imam tudi drugače gin. v Ljubljani. Pa sem tudi prvič zadnje 3 tedne hodila na preglede v Trbovlje. Samo napotnico sem rabila, tam pa sem si kar izbrala zdravnika (dr. Pogačnika), ki me je vedno sprejel in tudi rodila sem potem z njegovo pomočjo.


LP, S.