Med.Over.Net

Nosečnost

KDAJ STE PRVIČ OPAZILE ZNAKE

Default avatar

[email protected]

Drage nosečke, zanima me, kdaj ste prvič opazile znake. Prej sem prbrala, da je imela ena zadnjo menstruacijo 6.7., 22.7. pa že prve znake. Ali je to mogoče? Res, da se ženske različno dobro poznamo, ampak me res zanima.
Hvala za odgovore!
[email protected]
Default avatar

pomarančka

Mi smo se trudili par mesecev za zanosit, in moram rečt, da sem v vseh prejšnjih mesecih opazila veliko več znakov, kot ta mesec, ko se je prijelo. Pravzaprav še sedaj, ko sem noseča, sploh ne bi vedela da sem, če mi ne bi izostala M in ne bi videla 2 črtic.

Edini hm hm znak je bil recimo ta - zadnjo M sem imela 20.7., da sem 13.8. vsa žalostna mislila, da je prišla M, si vstavila tampon, potem pa ni bilo več nobene krvavitve, ter sem pomislila, da sem prebrala o takih krvavitvah (vgnezditev), potem pa še par dni počakala, da sem lahko naredila test. Ko sem računala na internetu datume, mi je kot datum zanositve dalo 3.8., torej sem imela vgnezditveno krvavitev točno 10 dni za tem.

Ne vem, če sem ti s to mojo zgodbico kaj pomagala...

Srečno.
@-->-- @-->-- @-->-- @-->-- @-->--

<http://pomarancka.moj-album.com>
Default avatar

[email protected]

Dva meseca nazaj sem imela res ta prave znake, se je pa vse skupaj žal sfižilo (slabost, utrujenost, spremembe pri hrani), so se pa pojavili preej pred pričakovano M. Vsaj kakšnih 10 dni prej. Se mi zdelo res prejitro, potem sem pa 5 dni po pričakovani M začela krvavet in je bilo konec (če se je sploh jah začelo).

Tokrat imam nekaj težav s prebavo, enako kot pred dvema mesecma, to ej pa tudi vse. M moram dobit konec tega tedna (sobota, nedelja). Do takrat se pač malo opazujem. Zaenkrat nimam še slabosti, sem pa precej utrujena.

Majčkeno sem pofirbcala:)
Default avatar

Ksenija1

Jaz bi lahko rekla, da skorajda takoj - zelo mi je postalo slabo in čutila sem velik pritisk v dojkah. Ker imam menstruacijo na 40 dni, mi še dolgo ni pokazalo s testerom, tako da sem ene 4 uničila. Preveč sem bila nestrpna. Na koncu se je le pokazalo, da imam prav.

Lep pozdrav!
Ksenija
Default avatar

cotka

Pri meni so se znaki pojavili zelo hitro. ZM 7.8., prejšnji teden se je pa že začelo. Najprej občutljive in zelo boleče prsi, potem pa še rahla slabost (ampak to je lahko tudi psihološkega izvora). Včeraj sem naredila test (bolj zato, da se prepričam, da bo negativen) in pokazala se je rahla črtica. Se pravi, da je šlo vse skupaj zelo hitro. Torej je možno.
Default avatar

.....

včasih tudi psiha dela svoje... ker sem si zelo zelo ampak res zelo želela dočakat 2 črtici, sem pred sedanjima menda že 3 x delala test, ampak vedno neg. kar domišljala sem si vsa znamenja nosečnosti - se mi je zdelo da mi je slabo itd.... če imaš preveč nosečnost v glavi, so lahko znaki varljivi... če ne razmišljaš o tem, potem gre verjetno za prave znake nosečnost...

pa veliko uspeha ob 2 črticah:)
Default avatar

cebelca

Jaz sem opazila po enem mesecu od menstruacije, da sem nenehno zaspana. Spala bi cel dan, v službi sem komaj čakala, da pridem domov, doma pa sem se še samo ulegla in spala. Kar je bilo za mene čudno, saj prej nikakor nisem mogla popoldne spati. No in sem si mislila to je to. Potem pa kar naenkrat tak rjav izcedek in sem rekla no pa je vseeno prišla menstruacija. In ta izcedek je trajal kar nekje 3 dni. Malo mi je bilo čudno ampak ker nisem imela redne sem mislila no bo že še prišla tista prava. Pa nič. In sem čez 14 dni naredila test, ki je bil pozitiven in sedaj pričakujem dva sončeka. Slabost in bolečine v prsih pa so se mi začele pojavljati nekje v drugem mesecu.
Default avatar

Teja

Tudi sama mislim, da sem bila deležna te vgnezditvene krvavitve, me je pa že nekaj dni pred pričakovano M rahlo slabilo cele dneve, bila sem grozno razdražljiva, utrujena in prsi so me zelo bolele na dotik. Ker pa sem tudi imela v trebuhu podobne "bolečine", kot tik pred M sem vse to povezovala z njo in s psiho in živci, saj si nisem upala delati utvar.....Še isti dan, ko bi me mogla obiskat gospodična M, sem naredila CB in zagledala 2 črtici, ki sta še danes zelo vidni, jaz pa še vedno v strahu ali je vse to sploh res, saj mi še vedno ni uspelo prist do G.
Držim pesti nam vsem!
Teja 8t
Default avatar

Mandarina

V prvi nosečnosti sem vedela takoj, ko sem zanosila, že čez nekaj dni. Ni bilo nobenih večjih znakov, samo čutila sem da je to to in res je bilo!!
V drugi nosečnosti pa nič čutila in še vedno (čeprav sta se pokazali 2 črtici) čisto nič ne čutim, razen mogoče, da se ponoči malo potim, tako da še nisem ziher če je sploh res. Ampak izostanek M in dve črtici je verjetno zadosten znak:)
Default avatar

zaskrbljena

teja,

kaksne so bile te bolecine? tudi pri spolnih odnosih?
Default avatar

občutljivka

Pozdravljene!

Najprej vsem iskrene ČESTITKE!
Glede na to, kar ste napisale, bi se vam pridružla z enim mogoče mal dvoumljivim vprašanjem. Po jemanju klomifena čakam M, danes 29.dan se mi je pokalzal mal rjav izcedek le ta slabo viden na spodnjicah - skoraj nič.

Do sedaj nisem imala podobnih znakov, ki bi kazali nosečnost. Ta mesec pa že tretji dan čudna slabost, utrujenost, občutlijvost, da bolečin ne omenjam, omotičnost.

Kaj menite, naj še malo počakam s testom? Kdaj naj naredim test?! Hvala vsem!

Čao Občutljivka
Default avatar

zaskrbljena

obcutljivka,


imam podobne probleme, samo da zraven se bolecine v jajcnikih in pri spolnih odnosih.. pa se bojim, da ne bi slo za izvenmaternicno nosecnost. ena me je namrec zelo prestrasila. krvavim pa ne.
kaj menis?
Default avatar

Strelka

pr men nobenega znaka nikol, razen dveh črtic na CB, potem po 20. t brcanje in od 7. m bolj opazen trebuh. Sicer vse isto kot prej in se po počutju, kot sem rekla razen premikanja v trebuhu nič ne razlikuje od prej. Do konca nobenega povečanja prsi ali česarkoli razen trebuha. Nikoli tudi nisem imela nekih utrujenosti, zatekanja ali kot ene pravijo, da imajo neke posebne želje ali odklone kar se tiče hrane. Pri meni čist vse nespremenjeno kot prej in tako je še sedaj ko se zadeva zklučuje.Smo zelo različni in sploh ni nujno, da imaš kakršnekoli znake.
Default avatar

Nike

Če ne bi naredila testa, sploh ne bi opazila, da sem nosečka. Nobenih znakov na vidiku čeprav sem že v 6/7 tednu, menstruacija mi je pa itak vedno izostajala zaradi PCO.

Nike
Default avatar

Neja

Tudi jaz nisem imela nobenih znakov, razen pritisk se mi je dvigal. Samo sem mislaila, da od služe, ker delam po 12 ur. Tudi jaz imam PCO.

S fantom sva se trudila dve leti. 5.avg. bi morala dobiti menstruacijo in nič in nič. Grem po test in takoj +. Bila sem zelo vesela. Drugi teden sem bila pa že naročena na GK, za raziskave. Ampak MURFYEV ZAKON je posegel vmes.

Čim več ++++. Zdaj so malo posodobili CLEARBLUE. SEDAJ JE + ALI - .


UŽIVAJTE
Default avatar

ana27

V drugem meseco nosečnosti, ko še nisem vedela. Mislila sem, da sem bolna. Znaki, ki so bili zelo očitni: težke roke, noge, slaba koncentracija, utrujenost, kovinski okus v ustih, rahla krvavitev iz nožnice, napihnjenost, nagnjenost k joku, splošna občutljivost, boleče in večje prsi, želja po kisli in točno določeni hrani, npr. kivijev sladoled...