Družinska medicina

Odgovarjajo: Sašo Rebolj, dr. med., spec. družinske med.

Migrena??

Default avatar
Spoštovani,
že skoraj tri tedne imam nenavadne napade glavobolov, ki niso ostra bolečina ampak je občutek, kot da mi v notranjosti hoče potegniti vse mipice skupaj, kot neki krči. Dobim hud pritisk na glavo, ne morem normalno več dihati skozi nos in slabše vidim. Občutek imam kot da se izgubljam in bom zdaj zdaj omedlela. Napadi so tako hudi, da ne upam več v avto, ker pridejo iznenada, traja lahko do pol ure in potem popusti. napad pa sproži, če skušam izostriti sliko, ko gledam na daleč, čeprav vidim dobro. Takrat me zagrabi ta krč, v glavi mi začne dobesedno pokati (v čelu in na temenu), kot bi se nekaj preveč zategnilo.
Bila sem na pregledu pri okulistu in pravi, da imam izredno oster in dober vid, ter nobenih posebnosti.
Je to lahko neke vrste migrenski napad, ali moram k nevrologu? Moti me tisto pokanje v glavi, takoj ko napnem oči in krči, ki me zagrabijo, tako da sedaj niti ne morem več v kino, ker takoj ko se začne hitro spreminjanje slik me napade ta glavobol.

Hvala vnaprej za odgovor.
Default avatar
Spoštovani!

Opisujete glavobole v rojih (cluster headache). Več inforamacij o tem, lahko prebertene na . Po potrebi se še slišiva. Z zdravljenjem zna biti kar precej težav, glavobo pa je tudi nadležen, ker se pojavlja relativno nepredvideno in močno ovira normalno življenje.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik
Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Moderatorji

Sašo Rebolj , dr. med., spec. družinske med.
SRebolj