Nosečnost in obporodno obdobje

Odgovarjajo: Jasna Dolamič Gričar, družinska terapevtka, vzgojiteljica predšolskih otrok • Klavdija Slapar, dipl. babica

Glavoboli

Default avatar
Punce,kaj lahko storim proti glavobolom,ki me pestijo že kakšne 3 tedne???
Imam jih včasih po 2 do 3 krat na teden in pričnejo se zelo počasi,proti večeru pa se zelo stopnjujejo in tako lahko cel dan preležim...nosečnost je sicer OK.Tablet ne želim jemat,ker sem pred dobrim mesecem vzela en Lekadol in vse skupaj z vsebino želodca je šlo v WC...tako,da si ne upam več.Saj bom naslednji teden vprašala ginekologa,ampak mene bolj zanima kaj storite ve???Pa če se kateri še to dogaja???

Meni gredo tile glavoboli tako na jetra...vse pokvarijo :-((((

lp,Trishka (17 4/7)
Default avatar
Tudi mene mučijo glavoboli in dostikrat mi pri lajšanju pomaga topla kopel, prižgem si svečko z vonjem evkaliptusa in prosim moža, da mi masira vrat. Poskusi, mogoče bo delovalo tudi pri tebi.
Default avatar
Mene so me tudi morile te težave z glavobolom ... Jooojj ... sem mislila, da mi bo počila glava, tako me je bolelo. Potem sem ugotovila, da je vse skupaj povezano z nizkim pritiskom (imela sem ga 90/50) in sem začela spet piti kavico in jesti take stvari, ki zvišujejo pritisk ... in glej ga zlomka ... pomagalo je. Tako sem premagala glavobole, vrtoglavice in podobne težave ... :))))) ... in prav ponosna sem bila prejšnji teden, ko mi je pri ginekologinji sestra izmerila celih 120/70 pritiska ... :)))))))))))))Lp, Bgv
Default avatar
Uh, to pa ni neka bajna pridobitev, pazi na pritisk!
Lp!
Default avatar
oja jasna... je pridobitev... tisti ki se ves čas borimo z nizkim pritiskom smo popolnoma navdušeni nad dnevi ko imamo tam okoli 120/70... in to sploh ni noben riziko.. je večja nevarnost če kam zgrmiš če imaš tak pritisk ko jaz včerej - 90/48... :((( .. ampak dons je pa boljš -najbrž sem slutila tele snežne zamete... :)))
lp
Default avatar
Oi Trishka,

tudi mene so okrog 25.tedna dajali taki glavoboli...pol so mi na pregledu zmeril nizek pritisk, kar sem potem lajsala s kofetki...enega zjutraj in enega popoldne...raje kot tablete...kavica mi ni vedno pomagala, tako da sem bila na koncu ze cisto obupana...glavobol ni niti najmanj popustil, zraven me je spremljala se vrtoglavica in slabost...po treh tednih je samo prenehalo in od takrat me niti enkrat do zdej ( trkam ) ni bolela glava :))

lp, teja 30t
Default avatar
Mene tudi včasih neznosno boli glava, pa imam normalen pritisk, vsaj takega imam tedaj, ko mi ga zmerijo. Saj pritisk se ne more spreminjati vsaki dan, ali pač?
Kaj pa priporočate za take, ki nimamo nizkega pritiska?
Default avatar
Tudi sama sodim med tiste z nizkim pritiskom (90/60), pa se v osnovi prav dobro počutim, le tile glavoboli so za znoret. včasih sem pila kavo, pa je blo ok. No, kava mi smrdi od začetka nosečnosti, tako da se sedaj enostavno uležem in zaprem oči, pa počasi mine. Druga, boljša varianta pa je, da se oblečem in grem za 10 minut ven na sprehod. Ta pa zares vedno deluje.

Kristina 27t
Default avatar
Moram priznati, da mi je še kar pomagala črna kava z limono, čeprav je grozno za pit. Kakšen tretji dan se že navadiš. Drugače pa je meni komaj zdaj na koncu 5 meseca malo bolje, sicer pa imam migreno, da te ne prestrašim. Večkrat vzamem tudi kakšen lekadol, moker obkladek in ležanje v zatemnjenem prostoru.
Default avatar
Ja glavoboli, grozni so in res vse pokvarijo :((( No jaz imam pritisk normaln (130/70) še na vsakem pregledu sem ga imela. Vedno sem ginekologinji govorila da me glava boli, pa je rekla da čudn, ker pritisk je normaln in me poslala k nevrologu. Ta je ugotovil da imam pač migrene, ki so hormonsko pogojene in da se lahko glavoboli nehajo al pa ne, da je to čist odvisno od nosečnosti. Sem pa imela glavobole tudi takrat ko sem imela kontracepcijske tablete tako da moji glavoboli nimajo nič s pritiskom.

Tako da poskusila sem vse mogoče, kavice počivanje v temi, pa ne vem kaj še vse pomagalo ni skoraj nič. Zjutraj ko sem se zbudila me je glava še močneje bolela al pa ponoči, tako da sem morala tableto vzet, ker drugače bi se mi strgal.

Hočem povedat, da mi je nevrolog svetoval veliko relaksacije, pa na zrak da greš pa da se mal sprostiš, pa čim manj stresov in stresnih situacij, pa seveda počivat je treba takrat, drugače pa pomaga lekadol, no jaz ga vzamem ko je res težko. Če pa tebi škoduje in mogoče si imela samo enkrat tak dan, poskusi še kdaj kakšno tableto vzet če ne bo šlo drugače. Pa mogoče več pij vode in tekočine, skratka ne se preveč naprezat.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Nasmej se pred tabo je nov dan

Moderatorji

Jasna Dolamič Gričar , družinska terapevtka, vzgojiteljica predšolskih otrok
Jasna Dolamič Gričar
Klavdija Slapar , dipl. babica
Klavdija Slapar