Vrtičkarstvo, zelišča in urejanje okolice

čaj iz plahtice in malinovih listov

Default avatar
Pozdravljeni!

Sem z iskalnikom pregledala forum... pa bi vas vseeno prosila za mnenje. Doma imam mesanico caja iz plahtice in malinovih listov (dobila tak nasvet), ki bi jo zelela piti v zadnjem mesecu nosecnosti. Menda je plahtica "ugodna" za ciscenje porodnih poti (kar bi prislo v postev za "potem") ter deloma "odgovorna" tudi za mehcanje poti, malinovi listi pa predvesm za "mehcanje".

Ce to drzi, bi z zmernim pitjem ne mogla skodovati. Kaj menite, je mesanica priporocljiva za pitje tako pred, kot po porodu?

Nisem pa vec tudi prepricana, ce sem si prav zapomnila pripravo napitka. 1 veliko zlico mesanice prelijem z litrom vrele vode, pustim stati 10 minut (ali manj???), potem pa zadevo pocasi, po pozirkih, cez dan pijem... Drzi?

Hvala vnaprej za mnenja in nasvete!
Default avatar
Jest sem čaj iz plahtice pila skozi celo 2 polovico nosečnosti. Šele potem sem pri Ašiču ugotovila na kaj vse naj bi dobro vplival. Predvsem naj bi zmanjševal krvavitev vem porodom in ti pomagal da se hitreje postaviš na noge. Moram priznati da se mi zdi da nisem veliko krvavela, pa tudi hitro sem bila "pokonci" (takoj ko so mi dali za jesti normalno hrano ker sem bila 1 dan le na tekoči in se mi je že sanjal o t´pravi hrani).
Jest vsekakor priporočam, škodovat ne more

Le da sem jaz pila čaj kot poparek, torej zavreš 2 dcl vode, ugasneš plin, streseš 1 žlico plahtice, premešaš, pokriješ!! Po pribl. četrt ure spiješ

Pa lep porod želim